czyszczenie układu chłodzenia silnika
- Pawelos666
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: czyszczenie układu chłodzenia silnika
no mniej wiecej tak to wyglada...
troche sie mylicie bo jak ktos sie zna to duzo powie... ale
ale przyjmijmy ze mozna bic do mnie i potem dopiero szukamy problemu tam gdzie go nie ma. ok juz nie bede przynudzal ale krew mnie tylko zalewa jak mi klient mowi panicznie biega przy czujniku temp chlodziwa czy innej dupereli mierzy pol silnika i mowi ze to na pewno uszkodzonie jakies inne z d*** wziete sensory albo usterka mechaniczna przy przebiegu 200 tys
dajmy spokoj czasy polonezów odeszły dzieki Bogu
Regeneracja wtryskiwaczy (również DENSO)
Sprzedaż i profesjonalny dobór świec, przewodów WN, części do układów zapłonowych - jeśli potrzebujesz czegoś lepszego, na większy przebieg od 50.000 km do 220.000 km...
GG 540570
Sprzedaż i profesjonalny dobór świec, przewodów WN, części do układów zapłonowych - jeśli potrzebujesz czegoś lepszego, na większy przebieg od 50.000 km do 220.000 km...
GG 540570
- STELMI
- Moderatorzy

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
zgadza się, tu są same głąby, nikt nie ma pojęcia o samochodach a w szczególności o Oplach. Ja mam tylko nędzną corsę C 1.0, która ma stuki przy zmianie biegów (może też świecePawelos666 pisze:troche sie mylicie bo jak ktos sie zna to duzo powie...
- Pawelos666
- Świeżak
Ty pewnie nawet nie wiesz ktore sa na przebieg 200. wrzucasz swiece na przebieg do 200 i maja zardzewiale elektrody? pierwszy sluysze zeby elektrody nawet najtansze swiece z elektrodami z niklu z dodatkiem chromu korodowaly... korodowac to moze wszechwiedzacy wokol elektrody co nie. wobec takich argumentow ja sie nie wypowiadam bo moze sie nie znam, dalej pakuj do c 1.0 irydowo irydowe, ta gadka robisz mi wiecej klientow tu na forum
thx
Ostatnio zmieniony 4 sie 2011, o 12:18 przez Pawelos666, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 540570
GG 540570
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Tak. Teraz silniki sa tak trwale, ze robia 400 tysi bez najmniejszego remontu. Trzeba tylko profesjonalnie dobrac swiece i regularnie je wymieniac.Pawelos666 pisze:(...) albo usterka mechaniczna przy przebiegu 200 tysdajmy spokoj czasy polonezów odeszły dzieki Bogu
A czujnik temperatury plynu to akurat dosc czesta usterka. Zanim do nas przyszedles, nie znalismy sposobu jej usuniecia poprzez wymiane swiec. Teraz juz wiadomo, ze zadne czujniki nie padaja, a silniki sa tak solidne, ze zadne mecaniczne usterki w zasadzie sie nie pojawiaja. Wystarczy wykrecic swiece i wymienic je na nowe, profesjonalnie dobrane.
Ostatnio zmieniony 4 sie 2011, o 12:19 przez !markos, łącznie zmieniany 1 raz.

- STELMI
- Moderatorzy

- Kontakt:
STELMI pisze:z 200.000 przebiegu
z czytaniem też nie najlepiej u CiebiePawelos666 pisze:Ty pewnie nawet nie wiesz ktore sa na przebieg 200.
- Pawelos666
- Świeżak
czujniki z termistorow typu ntc ktore siadaja od przegrzewania to norma w kazdym wozidle, dobrze czytam 200 tys km
GG 540570
GG 540570
- STELMI
- Moderatorzy

- Kontakt:
źle czytasz, wyjaśnię: Zakładam świece z dwustoma tysiącami przebiegu a nie "dedykowane na przebieg dwieście tysięcy"Pawelos666 pisze:czujniki z termistorow typu ntc ktore siadaja od przegrzewania to norma w kazdym wozidle, dobrze czytam 200 tys km
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Pawelos666 pisze:krew mnie tylko zalewa jak mi klient mowi panicznie biega przy czujniku temp chlodziwa
To moze bys sie zdecydowal na jakas jedna wersje? Albo moze jednak lepiej sie nie decyduj... Po prostu nie pisz za duzo, a bedzie OK.Pawelos666 pisze:czujniki z termistorow typu ntc ktore siadaja od przegrzewania to norma w kazdym wozidle

-
bmwm5
- Bez listowiec ;-)
Czytam, czytam te Wasze mankamenty świecowe i odnoszę wrażenie, że niektórzy boją się wykręcać sami świece, a może boją się, że ubrudzą łapki? Kiedyś stare mechaniki przepowiadały ze świec przyszłość polonezom, fiatom i maluszkom. Teraz jest do tego odpowiedni sprzęt. No ale nie każdy ma przecież dostęp. !markos czujnik temperatury jak nawali, to przecież auto zacznie palić jak szalone, wydaje mi się, iż pojawi się nieco osadu na elektrodach. Ja muszę zgodzić się z Pawełos666[/b, który pisze tu ciągle o świecach. Widzę Pawełos666, że masz dużą wiedzę.
Może skorzystam przy następnej wymianie. Mam 3 autka wymieniam w nich świece co 30.000km. Z zamienników dostępnych teraz jakie udało mi się przetestować między innymi w Corsie ze skromnym co prawda silniczkiem, może nie 1.0 jak kolega wyżej, ale nie za mocnym p}przez kilkanaście ostatnich lat większość kupionych miała na pudełkach napisane 0,9mm lub 1,0mm. NGK ma w sprzedaży jeszcze świece 0,8mm i to chyba jako jedyna firma. Ten problem przewijał się stale na forach BMW nawet zagranicznych, jak pamiętam DAEWOO i wszelkiej maści forach Opla gdzie takie świece występują. Można było przeczytać setki takich tematów z problemami świec. Jednak świeca, a świeca to spora różnica. Wiele tych aut wyjechało przecież fabrycznie na świecach 0,7 czy 0,8 milimetra, a teraz z firm innych aniżeli NGK, ciężko kupić dwuelektrodowe z taką przerwą. Cywilizacja poszła do przodu i jak widać świece też. A te stare autka nie lubią innych świec niż im zalecane. Na Allegro tylko GM do nowszych modeli OK, ale to przecież nie pracuje zawsze odpowiednio. No cóż nawet sprawne BMW gardzi niekiedy świecami z większą przerwą na cewkach z elektroniką. Dobrze prawisz. Słuszna uwaga. Wielu z tym miało problemy. Dobrze, że ktoś o tym wspomniał