[CB] Corsa by Marcin
- Marcin '2F'
- Nowy
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
[CB] Corsa by Marcin
MODEL: 97" corsa B
SILNIK: SWAP na c20xe
UKLAD DOLOTOWY: dolot jakis tam jest ze stozkiem
UKLAD WYDECHOWY: kolektor 4-2-1 reszta seria
ELEKTRONIKA: komputer mototronic 2.8 reszta seria
UKLAD NAPEDOWY: skrzynia F20 silnik c20xe (kolejne nudne c20xe dajace mnostwo frajdy z jazdy)
ZAWIESZENIE: amory KYB przod i tył, z przodu springi irmshera -25mm, tyl springi eibach -30mm
HAMULCE: 256/24 z cali + wszystkie nowe bebechy z tylu (bebny)
BODY: felgi 15" Thomanson lampy przod ABM
WNETRZE: seria
AUDIO: jednostka alpine cde-9880R + osdeparowany przod hertz dsk + skrzynia JBL ze wzmacniaczem
MOC: seria <45KM i po swapie ~150KM
moja przygoda z corsa zaczełą sie w 2008r. W czerwcu gdy zdałem prawko, zaczeło sie szukanie samochodu, a jako młody i nie wierzacy rozgladałęm sie za HC 5gen. Po paru wycieczkach do komisow w warszawie, i nieznalezieniu niczego w pewnym momencie przyplatało sie takie oto cos do mnie
białe gołe i wesołe
wersja city 1.2 3D i poza alarmem z centralnym, i regulacji wysokosci fotele kierowcy nie miała nic nawet radia.
i jakos tak zostało juz ze mna. (taraz tego nie zaluje ze to nie HC )
po miesiacu - i odkuciu sie finansowym- przyszedł czas na mały remont silnika uszczelka pod glowica
+ planowanie, nowe kable WN, swiece, rozrzad, czyszczenie i sporo uszczelek
po pewnym czasie, paru przejechanych kilometrach i kilku polskich dziurach poddawac zaczeło sie przednie zawieszenie, a ze zawsze to co sie zepsuje mozna zamienic na cos bardziej sporotwego od serii, wybor padł na amortyzatory kayaby gazowe + springi irmshera (od kolegi z forum :OCFC:
- dzieki )
pewnego dnia pojawiła sie taka niespodzianka na corsie
dumny zaparkowałem corsinke na parkingu przed praca, a po wyjsciu z pracy zastałem wlasnie to.
to był dopiero poczatek złych przygod. w weekend podczas wycieczki z rodzinka na wies, corsa straciłą moc a po 10 sekundach wyłaczyła, i to juz na amen. pierwsza diagnoza po otwarciu maski: przeskoczył rozrzad. diagnoza okazała sie niestety trafna
przyczyna przeskoczenia rozrzadu był trefny napinacz a dokladniej sprezyna w nim, szkoda tez ze 8 zaworowka w moim przypadku musiala sie okazac kolizyjna silnik poszedl na zyletki a na szrocie udało sie trafic za nieduze pieniadze kolejne 1.2.
pozniej juz bylo tylko lepiej
corsa przemierzyła dzielnie poł polski na wakacjach i nie zawiodła ani razu
wpadł nowy zawias na tył : amory kayaby gaz + springi eibachy ( tez od :OCFC: - dzieki )
na zdjeciu doktor Duzy - ktory niezłomnie pomaga mi przy corsie - wielkie dzieki
pozniej dotarły kolejne prezenty: hamulce przod 256x24 oraz nowe bebny, zaciski, linki i sprezynki na tył
trzeba było tez zadbac o wyglad zewnetrzny i dzieki kruszynowi zawitały felgi Thomasony wraz z oponami toyo t1r 195/50 15" (jako ze corsa nie ma wspomagania, jaki to był szok przy pierwszym skrecaniu ) - dzieki
umyta corsa
a niedawno takze nowe lampy od Bert'a - dzieki
dodam ze xenona juz nie ma, same zarowki
w srodku corsy, o nagłosnienie dba radio alpine cde 9880, glosniki przod z gwizdkami - hertz dsk 165
w bagazniku zas skrzynia z subem JBL wraz z wzmaczniaczem blaupunkta.
plany na przyszłosc:
kolejne nudne c20xe - dajace mnostwo frajdy z jazdy ) wszystko pod SWAPA praktycznie juz jest.
lakiernik (nowe drzwi juz czekaja w piwnicy ) - chciałbym doprowadzic corse do takiego wyglady jak była CB Staneq
wygłuszyc drzwi pod glosniki + lepszy wzmaczniac z subuferem
pozdrawiam
SILNIK: SWAP na c20xe
UKLAD DOLOTOWY: dolot jakis tam jest ze stozkiem
UKLAD WYDECHOWY: kolektor 4-2-1 reszta seria
ELEKTRONIKA: komputer mototronic 2.8 reszta seria
UKLAD NAPEDOWY: skrzynia F20 silnik c20xe (kolejne nudne c20xe dajace mnostwo frajdy z jazdy)
ZAWIESZENIE: amory KYB przod i tył, z przodu springi irmshera -25mm, tyl springi eibach -30mm
HAMULCE: 256/24 z cali + wszystkie nowe bebechy z tylu (bebny)
BODY: felgi 15" Thomanson lampy przod ABM
WNETRZE: seria
AUDIO: jednostka alpine cde-9880R + osdeparowany przod hertz dsk + skrzynia JBL ze wzmacniaczem
MOC: seria <45KM i po swapie ~150KM
moja przygoda z corsa zaczełą sie w 2008r. W czerwcu gdy zdałem prawko, zaczeło sie szukanie samochodu, a jako młody i nie wierzacy rozgladałęm sie za HC 5gen. Po paru wycieczkach do komisow w warszawie, i nieznalezieniu niczego w pewnym momencie przyplatało sie takie oto cos do mnie
białe gołe i wesołe
wersja city 1.2 3D i poza alarmem z centralnym, i regulacji wysokosci fotele kierowcy nie miała nic nawet radia.
i jakos tak zostało juz ze mna. (taraz tego nie zaluje ze to nie HC )
po miesiacu - i odkuciu sie finansowym- przyszedł czas na mały remont silnika uszczelka pod glowica
+ planowanie, nowe kable WN, swiece, rozrzad, czyszczenie i sporo uszczelek
po pewnym czasie, paru przejechanych kilometrach i kilku polskich dziurach poddawac zaczeło sie przednie zawieszenie, a ze zawsze to co sie zepsuje mozna zamienic na cos bardziej sporotwego od serii, wybor padł na amortyzatory kayaby gazowe + springi irmshera (od kolegi z forum :OCFC:
- dzieki )
pewnego dnia pojawiła sie taka niespodzianka na corsie
dumny zaparkowałem corsinke na parkingu przed praca, a po wyjsciu z pracy zastałem wlasnie to.
to był dopiero poczatek złych przygod. w weekend podczas wycieczki z rodzinka na wies, corsa straciłą moc a po 10 sekundach wyłaczyła, i to juz na amen. pierwsza diagnoza po otwarciu maski: przeskoczył rozrzad. diagnoza okazała sie niestety trafna
przyczyna przeskoczenia rozrzadu był trefny napinacz a dokladniej sprezyna w nim, szkoda tez ze 8 zaworowka w moim przypadku musiala sie okazac kolizyjna silnik poszedl na zyletki a na szrocie udało sie trafic za nieduze pieniadze kolejne 1.2.
pozniej juz bylo tylko lepiej
corsa przemierzyła dzielnie poł polski na wakacjach i nie zawiodła ani razu
wpadł nowy zawias na tył : amory kayaby gaz + springi eibachy ( tez od :OCFC: - dzieki )
na zdjeciu doktor Duzy - ktory niezłomnie pomaga mi przy corsie - wielkie dzieki
pozniej dotarły kolejne prezenty: hamulce przod 256x24 oraz nowe bebny, zaciski, linki i sprezynki na tył
trzeba było tez zadbac o wyglad zewnetrzny i dzieki kruszynowi zawitały felgi Thomasony wraz z oponami toyo t1r 195/50 15" (jako ze corsa nie ma wspomagania, jaki to był szok przy pierwszym skrecaniu ) - dzieki
umyta corsa
a niedawno takze nowe lampy od Bert'a - dzieki
dodam ze xenona juz nie ma, same zarowki
w srodku corsy, o nagłosnienie dba radio alpine cde 9880, glosniki przod z gwizdkami - hertz dsk 165
w bagazniku zas skrzynia z subem JBL wraz z wzmaczniaczem blaupunkta.
plany na przyszłosc:
kolejne nudne c20xe - dajace mnostwo frajdy z jazdy ) wszystko pod SWAPA praktycznie juz jest.
lakiernik (nowe drzwi juz czekaja w piwnicy ) - chciałbym doprowadzic corse do takiego wyglady jak była CB Staneq
wygłuszyc drzwi pod glosniki + lepszy wzmaczniac z subuferem
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 19 mar 2011, o 18:24 przez Marcin '2F', łącznie zmieniany 1 raz.
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
-
- Swój
- Imię: Mateusz
Re: [CB] Corsa by Marcin
łee kolejne nudne 2.0
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- Cougar
- Nowy
- Imię: Krzychu
2.0 ....NUDAAAAAA to w sniegu nie jedzi....dzis musialem z 2 ruszac bo mi kola w miejscu mielily
felgi od kruszyna mega ciezkie widzie jakies gejlooki....jest git...cala ja na bialo do tego jakas ładna felga i mozna sie lanoswac
PS z duzym juz wiecej nie pracuj bo po zdjeciach widac ze to zawodowy alkoholik puki nie ma bomby to sie do roboty nie zabierze patrz jakiego grymasa strzelil
felgi od kruszyna mega ciezkie widzie jakies gejlooki....jest git...cala ja na bialo do tego jakas ładna felga i mozna sie lanoswac
PS z duzym juz wiecej nie pracuj bo po zdjeciach widac ze to zawodowy alkoholik puki nie ma bomby to sie do roboty nie zabierze patrz jakiego grymasa strzelil
c16xe was BIG BUMed...
- Marcin '2F'
- Nowy
felgi jak felgi, od kruszyna
z drugiej strony Duzego zawsze mozna upic i zagonic do pracy
a przez Ciebie Cougar to ja choruje na earthquake dbx 12 do bagaznika pomysl podrzuciłes przedni
z drugiej strony Duzego zawsze mozna upic i zagonic do pracy
a przez Ciebie Cougar to ja choruje na earthquake dbx 12 do bagaznika pomysl podrzuciłes przedni
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- nolack
- Nowy
- Imię: Krzysiek
- Kontakt:
nudą wieje Panie nuda , nuda , nuda
jak juz mówiemj 2,5->3.0 v6 i Kruszyn na starcie zostanie
jak juz mówiemj 2,5->3.0 v6 i Kruszyn na starcie zostanie
www.corsaclub.pl/sklep NOWE I UŻYWANE CZĘŚCI DO OPLA
-
- Swój
tak, bo Marcin bedzie robil corse tylko po to zeby ze mna wygrac na kresce...
zanim u niego bedzie nowe, wieksze serce zdaze zmienic auto
zanim u niego bedzie nowe, wieksze serce zdaze zmienic auto
- Marcin '2F'
- Nowy
kruszyna juz sie nie unos, to tylko zarty )
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- nolack
- Nowy
- Kontakt:
No Macin spinaj sie i na gwiazdke masz auto do odbiorukruszyn1 pisze:tak,zanim u niego bedzie nowe, wieksze serce zdaze zmienic auto
- Marcin '2F'
- Nowy
sporo sie pozmienialo pod maska siedzi juz i bryka sobie kolejne nudne c20xe (dajace mnostwoooooo frajdy z jazdy ) CIEKAWOSTA : jest na szerokim pasku od alternatora a NIC nie bylo ciete
jest problem z elektryka gdyz komputer (MT 2.8 ) pobiera 0,7 A i rozladowywuje aku :<
ma ktos z wawy ew. okolic sprawnego MOTOTRONICA 2.8 użyczyć na chwile??
jest problem z elektryka gdyz komputer (MT 2.8 ) pobiera 0,7 A i rozladowywuje aku :<
ma ktos z wawy ew. okolic sprawnego MOTOTRONICA 2.8 użyczyć na chwile??
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
- Marcin '2F'
- Nowy
tak, zgadza sie Duzy i Krzychu musieli sie podpisac ze to ich dzielo
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Gesio_CB
- Nowy
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Jak idzie z kruszynem? równo? czy ktoś lepiej ogarnia fure?
Fajny taki sleeper
Fajny taki sleeper
-
- Swój
ja mam krótsza skrzynia, Marcin lepsze opony, czekamy na wiosne i moje nowe tajle do corsy i się sprawdzimy
- Marcin '2F'
- Nowy
corsa jako tako jezdzi, niestety wciaz cos trzeba poprawiac po "swapie" i "mechanikach" gdyz wychadza ciagle nowe kwiatki: a to popękana magistrala wodna, która przeciez mozna naprawic duża iloscia izolacji, totalna choinka pod maska , lutowane kable bez zadnego zabezpieczenia/peszela, przez co corsa przez pol roku wiecej wciagałą pradu niz paliwa ( łądowany w nocy aku w domu starczal na dojazd do pracy - 8km- i w pracy kolejne ladowanie akumulatora na dojazd do domu ) , silnik teoretycznie sprawdzony, a przepustnice wraz z potencjometrem mial od motronika 2.5 - ja mam 2.8 przez co tez byly problemy, wybierak tak ustawiony/skrecony ze co 2 dni sie rozsypywał, układ chłodzenia tak złozony ze przez cala zime od stycznia nie bylo ogrzewania w samochodzie, przez popekana magistrale woda kapala na skrzynie biegow i czujnik predkosciomierza przez co owy predkosciomierz sie zepsuł ( pordzewiały piny, ktore sie rozsypały). Jest jeszcze wiele innych problemow i kwiatkow o ktorych nie chce mi sie pisac. Nolack, Duzy - nie bierzcie sie za cos o czym niestety ale nie macie pojęcia, Dla forumowiczow - nie polecam zostawiac u nich auta.
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Marcin '2F'
- Nowy
tak, zgadza sie,
mam nadzieje ze bedzie przestroga i nikt wiecej sie nie oszuka
mam nadzieje ze bedzie przestroga i nikt wiecej sie nie oszuka
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- nolack
- Nowy
- Kontakt:
corsa jako tako jezdzi, niestety wciaz cos trzeba poprawiac po "swapie" i "mechanikach" gdyz wychadza ciagle nowe kwiatki: a to popękana magistrala wodna, która przeciez mozna naprawic duża iloscia izolacji,
Magistrala była tak jak była wzieta z dawcy
totalna choinka pod maska , lutowane kable bez zadnego zabezpieczenia/peszela, przez co corsa przez pol roku wiecej wciagałą pradu niz paliwa ( łądowany w nocy aku w domu starczal na dojazd do pracy - 8km- i w pracy kolejne ladowanie akumulatora na dojazd do domu ) ,
pobór pradu był i byliśmy swiadomi prad był pobierany przez kompa gdyż było zwarcie na wiazce kabinowej a nie silnikowej
silnik teoretycznie sprawdzony, a przepustnice wraz z potencjometrem mial od motronika 2.5 - ja mam 2.8 przez co tez byly problemy,
był wziety w całosci razem z dawcy
wybierak tak ustawiony/skrecony ze co 2 dni sie rozsypywał,
to nie nasza wina ze corsa jest rozjechana między kielichami 2cm
układ chłodzenia tak złozony ze przez cala zime od stycznia nie bylo ogrzewania w samochodzie,
sprawa została naprawiona wciagu 2 tygodni po odbiorze
przez popekana magistrale woda kapala na skrzynie biegow i czujnik predkosciomierza przez co owy predkosciomierz sie zepsuł ( pordzewiały piny, ktore sie rozsypały).
Z popekanej magistrali woda kapała na obudowe rozrusznika i ciekła po bloku
bo jak narazie to sie mijasz z prawda
A skoro nie masz odwagi zadzwonic i powiedziec o co chodzi to nie wypisuj głupot na forum publicznym
totalna choinka pod maska , lutowane kable bez zadnego zabezpieczenia/peszela, przez co corsa przez pol roku wiecej wciagałą pradu niz paliwa ( łądowany w nocy aku w domu starczal na dojazd do pracy - 8km- i w pracy kolejne ladowanie akumulatora na dojazd do domu ) ,
pobór pradu był i byliśmy swiadomi prad był pobierany przez kompa gdyż było zwarcie na wiazce kabinowej a nie silnikowej
silnik teoretycznie sprawdzony, a przepustnice wraz z potencjometrem mial od motronika 2.5 - ja mam 2.8 przez co tez byly problemy,
był wziety w całosci razem z dawcy
wybierak tak ustawiony/skrecony ze co 2 dni sie rozsypywał,
układ chłodzenia tak złozony ze przez cala zime od stycznia nie bylo ogrzewania w samochodzie,
przez popekana magistrale woda kapala na skrzynie biegow i czujnik predkosciomierza przez co owy predkosciomierz sie zepsuł ( pordzewiały piny, ktore sie rozsypały).
to jest efekt niskego budżetu i checi posiadania super czesci i zajebistych osiagów za jak nizsze pienidzeGesio_CB pisze:Czyzby to juz drugie auto które jest 'zrobione' źle u nich ?
Drogi kolego jesli uwazasz ze Cie oszukałem to daj mi konkretny przykład podkreslam konkretnyMarcin '2F' pisze:mam nadzieje ze bedzie przestroga i nikt wiecej sie nie oszuka
A skoro nie masz odwagi zadzwonic i powiedziec o co chodzi to nie wypisuj głupot na forum publicznym
- Marcin '2F'
- Nowy
Kod: Zaznacz cały
to jest efekt niskego budżetu i checi posiadania super czesci i zajebistych osiagów za jak nizsze pienidze
Drogi kolego jesli uwazasz ze Cie oszukałem to daj mi konkretny przykład podkreslam konkretny
- popekana magistrala -naprawiona po 6m-c
-cała wiazka w rozsypce, rozbebłana pod maska, pociete kable lutowane w polowie, bez zadnej izolacji stykajace sie ze soba
-silnik teoretycznie sprawdzony, ktory dymi na niebiesko (juz w czasie zimy kiedy odbieralem auto, zwracałem na to uwage)
-mnostwo niedociagniec
- auto najpierw mialo byc gotowe na ferie zimowe, potem na majowke - zostalem bez samochodu
- i nawazniejsze, nie mam odwagi zadzwonic
dzwonione bylo tydzien w tydzien, dzien w dzien, i ciagle te same wymowki: dziecko chore, musze jechac z towarem do XXX, jestem na urlopie, musze robic towar bo w piatek musze jechac do XXX , jestem w trasie bede w domu w XXX, mowione bylo o choince pod maska, o tym ze niektore kable nie byly wgl zabezpieczone i dotykały kolektora wydechowego przez co sie potopiły, o tym ze w corsie akumulator starcza na przejechanie 5km bo pozniej jest rozladowany, o tym ze przez cala zime jezdzilem bez ogrzewania, o wszystkim bylo dzwonione i pytane kiedy to naprawicie w odpowiedzi bylo tylko to co wyzej napisalem
- wasze odwodzenie problemow, Krzysiek zadzwon do duzego zeby to zrobic, Duzy: zadzwon do Krzyska bo ma moja skrzynke, Krzysiek: Duzy mial po to przyjechac i tak w koło Macieju
Nie masz odwagi przyznac Krzysiek ze nie wyszly Ci te swapy i ze zwalilscie sprawe, nie tylko w moim przypadku ale takze kruszyna, 2 takie same auta, 2 takie same swapy i oba ukonczone dopiero przez kogos innego po okresie okolo pol roku, oba auta meczyło multum problemów i niedociagniec. A pisze na forum publicznym po to, aby nikt inny poprostu sie nie oszukał.
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- nolack
- Nowy
- Kontakt:
Dodaj do tej listy win jecze to ze to tez moja wina ze w 15 minut po odbiorze auta zajebałes w tira
- Marcin '2F'
- Nowy
faktycznie za*ebalem w tira, bo madrzy mechanicy nie potrafili odpowietrzyc hamulcy po zrobieniu swapa.
Gratulacje, mnie byscie zabili, oraz kruszyna, gdzie nie dokrecone byly jakies sruby i prawie odpadło koło, ale to moze lepiej sie wypowie Kruszyn.
Czy mam rozumiec ze jest to Twoja cała linia obrony? tylko tyle masz do dodania?
nic tylko pogratulowac i prosic zebyś jednak wiecej sie nie wypowiadał i nie robił offtopa w moim temacie z nieudolnym swapem.
Jesli masz cos do dodania jest PW, albo wspomniany wczesniej telefon, Dobranoc!
Gratulacje, mnie byscie zabili, oraz kruszyna, gdzie nie dokrecone byly jakies sruby i prawie odpadło koło, ale to moze lepiej sie wypowie Kruszyn.
Czy mam rozumiec ze jest to Twoja cała linia obrony? tylko tyle masz do dodania?
nic tylko pogratulowac i prosic zebyś jednak wiecej sie nie wypowiadał i nie robił offtopa w moim temacie z nieudolnym swapem.
Jesli masz cos do dodania jest PW, albo wspomniany wczesniej telefon, Dobranoc!
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Fifo
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Uhuhu ale się porobiło...a tak jeszcze z czystej ciekawości, pomijając koszt zakupu kompletu na swapa (silnika etc) oraz wspomnianych nowych części to jaki jest koszt robocizny i co dokładnie w niego jest wliczone?
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- nolack
- Nowy
- Kontakt:
Hamulce na 256 były załozone nie przezemnie tylko gdzies indziej . Przy swapie hamulce nie były otwieraneMarcin '2F' pisze:faktycznie za*ebalem w tira, bo madrzy mechanicy nie potrafili odpowietrzyc hamulcy po zrobieniu swapa.
Skoro zostałem wywołany do tablicy to odpowiadam ale widze ze moje odpowiedzi przeszkadzaja w twojej teorii oszukania ciebie przez nasMarcin '2F' pisze: Czy mam rozumiec ze jest to Twoja cała linia obrony? tylko tyle masz do dodania?
nic tylko pogratulowac i prosic zebyś jednak wiecej sie nie wypowiadał i nie robił offtopa w moim temacie z nieudolnym swapem.jest PW,
Aha tak jescze wyjasnij mi jedną rzecz
Dlaczego skoro przez 6 miesiecy miałes z nami takie problemy piszesz dopiero teraz i to 2 miesace po odebraniu auta .
Dlaczego dopiero po 6 misiacach zdecydowałes sie na wymiane wsazystkich czesci na wybieraku na nowe a nie tak jak do tej pory łatanina na uzywkach
Dlaczego po 6 miesiacach zdecydowałes sie dopiero teraz wymienic przepustnice jak odrazu wiedziałes ze wywala bład przepustnicy
oszczednosci oszczednosci !!!!!
Uwazam temat za zakończony
-
- Swój
w temacie offtopa dodam jeszcze ze "mechanik" Duzy nie wiedzial jak sie przykreca piasty i kolo trzymalo sie na jednej srubie, dobrze ze sie nie ukrecila... ale to nie w corsie wiec offtopic
- Marcin '2F'
- Nowy
taa, nie przez Ciebie tylko Duzego, pozatym przy demontazu piast ktore trzeba bylo przetoczyc, dotykaliscie hamulcow, dla samego tego faktu moze trzeba bylo by je odpowietrzyc? a po 3 prosilem was o odpowietrzenie hamulcow oraz wyregulowanie tylnych hamulców w bebnach, co zrobione zostalo dopiero po 1,5-2 m-c ?!nolack pisze: Hamulce na 256 były załozone nie przezemnie tylko gdzies indziej . Przy swapie hamulce nie były otwierane
wybierak wy mi 2 razy naprawialiscie "i tak musi byc, ze sie rozwala bo sie buda rozjezdza" po 6m-c zajał sie nim noramalny mechanik, ktory kupil nowy i poprostu poprawnie go wyregulował, problem zniknął - nie martw sie zebym wczesniej poszedł po rozum do głowy i oddał corse w inne rece wybierak byłoby zrobiony odrazu a nie po 6 miesiacach.nolack pisze: Dlaczego dopiero po 6 misiacach zdecydowałes sie na wymiane wsazystkich czesci na wybieraku na nowe a nie tak jak do tej pory łatanina na uzywkach
sprawa jest prosta, miałem nadzieje na polubowne załatwienie sprawy bez echa i dodatkowej publicznosci, mialem nadzieje ze wkoncu wezmiecie sie za samochod i dokonczycie nieudolnego SWAPa i corsa bedzie jezdzila, niestety sie pomylilem, a pisze dlatego bo juz za przeproszeniem c**j mnie strzela gdy jest potrzebny samochod i chce gdzies jechac, a nie mozna na niego liczyc bo jak sie otworzy maske to wychodza kwiatki, i samochod sie wysra po przejechaniu 10km, dosyc tego, licze na to ze nikt inny sie nie nadzieje na "mechanikow".nolack pisze: Aha tak jescze wyjasnij mi jedną rzecz
Dlaczego skoro przez 6 miesiecy miałes z nami takie problemy piszesz dopiero teraz i to 2 miesace po odebraniu auta
(...)
Dlaczego po 6 miesiacach zdecydowałes sie dopiero teraz wymienic przepustnice jak odrazu wiedziałes ze wywala bład przepustnicy
oszczednosci oszczednosci !!!!!
- nowy wybierak - 50zl
- przepustnica z potencjometrem od M2.8 - 100zl
gdzie tu k***a oszczednosci?! wiecej wydalem na paliwo do jablonny i z powrotem niz te Twoje "oszczednosci" i bujanie sie ciagle z kazdym problemem bo nie dajecie sobie rady albo nie macie czasu!
zaoszczedzilbym wicej gdybym nie podejmował sie oddawania wam auta.
do raczek dostali 1k zl + 50zl na pizze kazdego dnia pracy (ok 2 tygodni SWAP) ... "po znajomosci"Fifo pisze:Uhuhu ale się porobiło...a tak jeszcze z czystej ciekawości, pomijając koszt zakupu kompletu na swapa (silnika etc) oraz wspomnianych nowych części to jaki jest koszt robocizny i co dokładnie w niego jest wliczone?
a co jest wliczone w cene? nie wiem, chyba przelozenie silnika i z reszta bujaj sie sam...
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Fifo
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Odchodząc trochę od głównego wątku to:
1. po znajomości to h*j nie robota
2. tani swap jest finalnie zawsze drogim swapem
3. lepiej oddać auto do firmy i zainwestować większą kasę jednorazowo niż ta samą kasę w dłuższym okresie i nie mieć auta.
1. po znajomości to h*j nie robota
2. tani swap jest finalnie zawsze drogim swapem
3. lepiej oddać auto do firmy i zainwestować większą kasę jednorazowo niż ta samą kasę w dłuższym okresie i nie mieć auta.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Davidss
- Świeżak
- Imię: David
Fifo pisze:Odchodząc trochę od głównego wątku to:
Zgadzam sie z Fifo
- G4lu5
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Odgrzany kotlecikDavidss pisze:Fifo pisze:Odchodząc trochę od głównego wątku to:
Zgadzam sie z Fifo
-
- Swój
Jeśli właściciel się wypowie to nie będzie taki kotlecik, bo relatywnie dużo się działo "ostatnio"
- Marcin '2F'
- Nowy
nie ma to jak grzany kotlecik schabowy ;D
a z corsa dzialo sie duzo, zmienila kolor na srebny, doszedl front gsi, elektryczne szyby i lusterka, zawias na gwincie itd
a z corsa dzialo sie duzo, zmienila kolor na srebny, doszedl front gsi, elektryczne szyby i lusterka, zawias na gwincie itd
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza