Corsa B 2.0 8V by WYDRA
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Corsia by WYDRA
a wiec tak... lampy z tyłu aut, zmień najlepiej na black clear
następnie z czego te krzesła?
felgi fajne
felgi fajne
-
- Świeżak
- gtszudi
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
KonikGSI pisze:a wiec tak... lampy z tyłu aut, zmień najlepiej na black clear
felgi fajne
krzeselka z calibry
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
- projektyzpasja
- Świeżak
- Imię: Mateusz
Jako że pierwsze spotkanie się odbyło szlaki znajomości zostały przetarte podbijam temat, auto robi robotę
Rafał poznajesz
do następnego spotkania, ale bym obstawiał inne miejsce
Rafał poznajesz
do następnego spotkania, ale bym obstawiał inne miejsce
Salonowa Corsa A 1,3GT + Irmscher U.K. + Bilas Vergasser Technik = Sprint B200
- Wydra9
- Użytkownik Premium
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: C20NE
- Podziękował;: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
jasne że pamiętam hmm inne miejsce? może galeria mokotów?
Co do mojego auta to trochę się dzieje ale jak skończę to zdjęcia wstawie bo w sumie to wszystko pierdołki
ps troche ciemne fotki ale poznaje autko, wtedy też było ciemno hehe
-- 26 kwi 2012, o 08:15 --
Pany heble za słabe... tył nie wyrabia a przód się gotuje... bębny wyglądają po 6 miesiącach jak wcześniej po 5 latach hehe. Do rzeczy macie namiary na temat z omówionym sposobem założenia z tyłu tarcz?
-- 26 kwi 2012, o 08:37 --
sory za jeszcze jednego. ale moze ktos montowal oryginalny zestaw ele. szyb? chetnie bym rzucił okiem jak to wygląda przed montażem
Co do mojego auta to trochę się dzieje ale jak skończę to zdjęcia wstawie bo w sumie to wszystko pierdołki
ps troche ciemne fotki ale poznaje autko, wtedy też było ciemno hehe
-- 26 kwi 2012, o 08:15 --
Pany heble za słabe... tył nie wyrabia a przód się gotuje... bębny wyglądają po 6 miesiącach jak wcześniej po 5 latach hehe. Do rzeczy macie namiary na temat z omówionym sposobem założenia z tyłu tarcz?
-- 26 kwi 2012, o 08:37 --
sory za jeszcze jednego. ale moze ktos montowal oryginalny zestaw ele. szyb? chetnie bym rzucił okiem jak to wygląda przed montażem
- Wydra9
- Użytkownik Premium
Z racji małych funduszy wszystko dzieje się powoli ale jednak coś się dzieje
chłodzenie hamulcy (nie wiem czy coś daje ale napewno nie szkodzi
Nowe wydajniejsze chłodzenie silnika
z racji zakupienia i zamontowania impulsatora na skrzynie wrócił licznik elektroniczny (koniec pyrkania linki)
zmieniło się także podświetlenie kabiny (troche było mi ciemno...)
Lekki lifting przeszła deska rozdzielcza i zostałe założoe ele. szyby oryginalne
Z raji tego ze uwielbiam dobrze posluchac mzyczki trzeba bylo wygłuszyc totalnie corse (także drzwi i bagażnik zostaly oklejone mata)
Zostalo zmienione całkowicie podswietlenie wszystkich przycisków panelu środkowego tida i schowka pod popielniczka (przydatne w nocy) na czerwono a cyferblat na biało wskazówki zaś też czerwone
(zdjęc nie ma bo to jakas porazka z aparatu nic nie widac... pochwale sie na zlocie o ile ktos bedzie chcial zobaczyc )
Jeszcze czeka mnie zmiana zewnętrzna lamp z tyłu gdy to się stanie pochwal się jak wyglada teraz na zewnątrz, choć dużo jednak się nie zmieniło. W srodku zawita jeszcze mid i auto domykanie szyb.
chłodzenie hamulcy (nie wiem czy coś daje ale napewno nie szkodzi
Nowe wydajniejsze chłodzenie silnika
z racji zakupienia i zamontowania impulsatora na skrzynie wrócił licznik elektroniczny (koniec pyrkania linki)
zmieniło się także podświetlenie kabiny (troche było mi ciemno...)
Lekki lifting przeszła deska rozdzielcza i zostałe założoe ele. szyby oryginalne
Z raji tego ze uwielbiam dobrze posluchac mzyczki trzeba bylo wygłuszyc totalnie corse (także drzwi i bagażnik zostaly oklejone mata)
Zostalo zmienione całkowicie podswietlenie wszystkich przycisków panelu środkowego tida i schowka pod popielniczka (przydatne w nocy) na czerwono a cyferblat na biało wskazówki zaś też czerwone
(zdjęc nie ma bo to jakas porazka z aparatu nic nie widac... pochwale sie na zlocie o ile ktos bedzie chcial zobaczyc )
Jeszcze czeka mnie zmiana zewnętrzna lamp z tyłu gdy to się stanie pochwal się jak wyglada teraz na zewnątrz, choć dużo jednak się nie zmieniło. W srodku zawita jeszcze mid i auto domykanie szyb.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Zegarki mi się podobaja najbardziej, szkoda ze temp i paliwo troche krótkie. z czego wsadziałeś wskazówki i czy obroty pokazuje jak trzeba?
chlodnica mega wielka. jaka ma grubość i od czego to?
chlodnica mega wielka. jaka ma grubość i od czego to?
- Wydra9
- Użytkownik Premium
Chłodnica o diesla 1.5. Wskazówki od ibizy 2001r FL wszystko pokazuje dobrze z obrotami nie było problemu od razu pokazały prawidłowe obr. od tigry 1.4 licznik na linke, cyferblat jak i caly licznik od corsy 1.0 12V
-- 8 cze 2012, o 23:02 --
Troche lepsza jakosc
-- 8 cze 2012, o 23:02 --
Troche lepsza jakosc
- projektyzpasja
- Świeżak
- Imię: Mateusz
Kolego działaj działaj tak 3mać
Salonowa Corsa A 1,3GT + Irmscher U.K. + Bilas Vergasser Technik = Sprint B200
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
Z tą pianką to ładnie pojechałeś
Jak chcesz to mam seryjne lampy z przyciemnionymi kierunkowskazami i wstecznymi, leżą i sie kurzą. Oddam w dobrej cenie.
Jak chcesz to mam seryjne lampy z przyciemnionymi kierunkowskazami i wstecznymi, leżą i sie kurzą. Oddam w dobrej cenie.
- Wydra9
- Użytkownik Premium
wszystko zabezpieczyłem przed korozja ... Ciekawe czy panowie w ogóle słuchali czy są jakieś różnice między pustym a zalanym pianka ze od razu źle jest tu chodzi głównie o wygłuszenie pracy tylnego zawierzenia... mógłbyś jakieś zdjęcia wstawić tych lampek? widzę ze kolega z warszawy może się ustawimy i stwierdzisz czy źle gra z zrobieniem wygłuszenia najtaniej jak się da
- maximo
- Nowy
http://img820.imageshack.us/img820/682/20062011009.jpg lampy są w idealnym stanie, po prostu zmieniłem je na diodowe jak robiłem auto w marcu tego roku.
- Wydra9
- Użytkownik Premium
właśnie podobnych lampeczek szukam tylko z bardziej białym kierunkiem i wstecznym. A jaka cena cię Interesuje? Ta są oryginały które sobie pomalowałeś czy takie kupiłeś?
- maximo
- Nowy
no na lampach są naklejone po prostu dobrze wycięte paski folii, można je zerwać jak byś chciał. Za komplet 5 dyszek + koszty przesyłki
- Fazzie
- Nowy
Re:
Markos dobrze prawi. Pianka zlapie wilgoci i zezre ci to auto od srodka. Niektorzy tak latali progi "na sztuke" do sprzedazy. Pierwsza zima i...!markos pisze:Z ta pianka to chyba jakis koszmarny zart.... Zebys potem nie musial calego boku i progu robic z powodu korozji zzerajacej elementy od wewnatrz Kto Ci to podpowiedzial? W ogole co to za materialy... Troche nie ten kierunek jak "uwielbiasz dobrze posluchac muzyczki".
Tu nie chodzi o granie, a tak jak wczesniej napisalem o opcje korozji, ktora i tak pojawi sie przez ta pianke dosc szybko. Wystarczylo kupic maty APP czy Bolla do tego rolke dekarskiej i napewno to by lepiej gralo.Wydra9 pisze:wszystko zabezpieczyłem przed korozja ... Ciekawe czy panowie w ogóle słuchali czy są jakieś różnice między pustym a zalanym pianka ze od razu źle jest tu chodzi głównie o wygłuszenie pracy tylnego zawierzenia... mógłbyś jakieś zdjęcia wstawić tych lampek? widzę ze kolega z warszawy może się ustawimy i stwierdzisz czy źle gra z zrobieniem wygłuszenia najtaniej jak się da
Ps. Ladna corsina.
Unsere Opels sind viel schneller...
- Wydra9
- Użytkownik Premium
No ale tu nie chodzi o granie jak wiecie w każdym niskobudżetowym miejskim aucie zawieszenie strasznie słychać tłucze bije ta pianka ma służyć jako tłumik zawieszenia i dala naprawdę dużo cisza w aucie dziur nie słychać zawieszenie cichutko pracuje tylko takie głuche stukoty słychać na nierównościach prawie jak u ojca w bmw . Mate mam i to jeszcze z pół rolki mi zostało ale czy ona tak samo jak pianka wyłapie to zawieszenie?
PS co do tych światełek to mam spore obawy kupie zacznie to złazić kiblowato wyglądać zbieram na te czerwone z dymionym paskiem.
PS co do tych światełek to mam spore obawy kupie zacznie to złazić kiblowato wyglądać zbieram na te czerwone z dymionym paskiem.
-
- Nowy
Boże widzisz i nie grzmisz.... popychacze w silniku nadal walą jak waliły na zlocie czy już zalałeś 3 doktory + ceramizer ?? Jeśli zawiecha jest wytłuczona to ją napraw zamiast przygłaśniać radio i walić piankę gdzie się da....
- Fazzie
- Nowy
Wydra9 pisze:No ale tu nie chodzi o granie jak wiecie w każdym niskobudżetowym miejskim aucie zawieszenie strasznie słychać tłucze bije ta pianka ma służyć jako tłumik zawieszenia i dala naprawdę dużo cisza w aucie dziur nie słychać zawieszenie cichutko pracuje tylko takie głuche stukoty słychać na nierównościach prawie jak u ojca w bmw . Mate mam i to jeszcze z pół rolki mi zostało ale czy ona tak samo jak pianka wyłapie to zawieszenie?
yyy yy rozjebales
Generalnie Twoje auto, Twoja sprawa, ale po prostu dobrze Ci radzimy, a to co zrobiles z ta pianka budowlana to smiechu warte.
Za pewne bedzie to kolejna corsa, ktora bardzo szybko skonczy swoj zywot,a na pewno przez blache.
- Wydra9
- Użytkownik Premium
Nie, zalałem pianka... Tyle czasu nikt nic nie mówił na temat tej pianki teraz nagle takie poruszenie. Nie na wszystkim się muszę znać chciałem żeby wygłuszyć nadkole i wszelkie odgłosy z tamtad dochodzace i tak się stało a czy mówiłem już ze zalałem cały boczek środkiem antykorozyjnym. Z reszta kur... Czy nie można normalnie składać swoich wypowiedzi nie jadąc po rzeczach które zrobiłem? Skoro to szkodzi to to zmienię na coś innego nie musiałem przecież wiedzieć ze może to mimo wszystko szkodzić... Wiem na co wsadze tam poduszkę z pierza kaczego W bmw mojego ojca z 91 odziwie nie zardzewiałej cale nadkola są powykadane czymś ala pianka i jest zajębiscie cichutko i u mnie teraz jest podobnie, tym też się sugerowałemszymi870 pisze:Boże widzisz i nie grzmisz.... popychacze w silniku nadal walą jak waliły na zlocie czy już zalałeś 3 doktory + ceramizer ??
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Mistrzu, samochodu typu BMW albo coś, gdzie mają powciskane pianki są do tego typu zabiego przystosowane konstrukcyjnie... Mają odpowiednie odpływy itp... Po za tym pianki te nie chłoną wilgoci i wody...
Co do twojego zabiegu, cała wilgoć, choćby najprościej z różnicy temperatur zostaje w nadkolu... Nie jest w stanie odparować... A powloka antykorozyjna profili zamkniętych polega wlaśnie na tym by woda nie łapała się blachy i zakamarków, tylko została wytrącona i odparowala bądź skropliła się w odpowiednim miejscu...
Wycinaj to w pizde póki masz jeszcze auto... Bo uwierz, zerzre Ci to szybciej niż się spodziewasz...
Jesli chcesz mieć wygłuszenie przed pracą zawieszenia itp. to polecam wyłożyć auto jakimiś matami dekarskimi itp... Od środka bagażnika włącznie...
A do pełni tego jak byś chciał się bawić i robić ze starej corsy mercedesa to spróbuj zastosować patent np. ze starszych Alf, mianowicie jak masz nadkola plastikowe z tylu to od góry możesz je wylożyć jakimś dywanem nie chlonącym wody, bądź również matami... Będzie dużo ciszej...
Po za tym jesli chodzi o mnie to auto takie jak Corsa B, sorry ale ma swoje lata, konstrukcyjnie nie grzeszy nowością, a jak huczy i trzaska to wiesz bynajmniej, że jedzie...
Takie zabiegi super wygłuszeń i to tylko dla wyciszenia pracy zawiasu a nie audiofilii to jak remont starej chawiery... Ściany krzywe w chuj, nic się z tym zrobić nie da to co... - płyta gipsowa na to i mamy piękne, proste i zajebiste ściany... Ale pod plytą jak się wszystko waliło, pękało tak się robi dalej... Jedynie nie możesz w pore zareagować bo tego po prostu nie widzisz...
Czy taka, w miare obiektywna i bezemocjonalna odpowiedź na fakt czynności jaką wykonałeś w swoim aucie jest dla Ciebie wystarczająca i tłumacząca fakt, że źle postąpiłeś...
Co do twojego zabiegu, cała wilgoć, choćby najprościej z różnicy temperatur zostaje w nadkolu... Nie jest w stanie odparować... A powloka antykorozyjna profili zamkniętych polega wlaśnie na tym by woda nie łapała się blachy i zakamarków, tylko została wytrącona i odparowala bądź skropliła się w odpowiednim miejscu...
Wycinaj to w pizde póki masz jeszcze auto... Bo uwierz, zerzre Ci to szybciej niż się spodziewasz...
Jesli chcesz mieć wygłuszenie przed pracą zawieszenia itp. to polecam wyłożyć auto jakimiś matami dekarskimi itp... Od środka bagażnika włącznie...
A do pełni tego jak byś chciał się bawić i robić ze starej corsy mercedesa to spróbuj zastosować patent np. ze starszych Alf, mianowicie jak masz nadkola plastikowe z tylu to od góry możesz je wylożyć jakimś dywanem nie chlonącym wody, bądź również matami... Będzie dużo ciszej...
Po za tym jesli chodzi o mnie to auto takie jak Corsa B, sorry ale ma swoje lata, konstrukcyjnie nie grzeszy nowością, a jak huczy i trzaska to wiesz bynajmniej, że jedzie...
Takie zabiegi super wygłuszeń i to tylko dla wyciszenia pracy zawiasu a nie audiofilii to jak remont starej chawiery... Ściany krzywe w chuj, nic się z tym zrobić nie da to co... - płyta gipsowa na to i mamy piękne, proste i zajebiste ściany... Ale pod plytą jak się wszystko waliło, pękało tak się robi dalej... Jedynie nie możesz w pore zareagować bo tego po prostu nie widzisz...
Czy taka, w miare obiektywna i bezemocjonalna odpowiedź na fakt czynności jaką wykonałeś w swoim aucie jest dla Ciebie wystarczająca i tłumacząca fakt, że źle postąpiłeś...
- truckerek
- Nowy
- Imię: Sergiusz
- Podziękował;: 2 razy
Tak nawiasem... Znalazłem foto na necie, jak mniej więcej wygląda efekt wypełniania nadkoli i innych elementów pianką Może to Ci pomoże zrozumieć mistrzu...
Tak może wyglądać autko w niedalekiej przyszłości.
Tak może wyglądać autko w niedalekiej przyszłości.
- Wydra9
- Użytkownik Premium
Bear i taka krytyka mi się podoba w chwili wolnej wszystko wypierdziele i wsadze pozostała mi mate z drzwi i bagażnika. Serio myślałem ze to dobre rozwiązanie a ciszej jest i to bardzo dużo... Nawet nie zauważyłem ze mi łozysko huczy z tylu bo ten dźwięk bardzo się zlewał z całą reszta.
- Bartek_gutek
- Nowy
- Imię: Bartek
- Podziękował;: 1 raz
- Kontakt:
To koło co złożyłeś do Corsy to jest VWnowskie? Sebring chyba. nie czuć na kierownicy drgań przy większych prędkościach? bo tak jest minimalnie większy otwór centrujący.
A lampki do tyłu to ja bym polecał takie:
http://allegro.pl/opel-corsa-b-lampy-ty ... 85607.html
albo takie
http://allegro.pl/opel-corsa-b-lampy-ty ... 85598.html
albo takie
- Fazzie
- Nowy
Kiera od Calibry bez poduchy. Pasuje plug&play.Bartek_gutek pisze:To koło co złożyłeś do Corsy to jest VWnowskie? Sebring chyba. nie czuć na kierownicy drgań przy większych prędkościach? bo tak jest minimalnie większy otwór centrujący.
albo takie
- Wydra9
- Użytkownik Premium
kierownica pasuje bez problemu także montarz klaksonu jest taki sam, kółeczka pasują centrujący jest większy ale nie zauważyłem jakiś drgań większych podczas jazdy. Właśnie na takie lampki poluje tylko brak kasy chwilowo
- Bartek_gutek
- Nowy
- Imię: Bartek
- Podziękował;: 1 raz
- Kontakt:
Fazzie pisze:Kiera od Calibry bez poduchy. Pasuje plug&play.Bartek_gutek pisze:To koło co złożyłeś do Corsy to jest VWnowskie? Sebring chyba. nie czuć na kierownicy drgań przy większych prędkościach? bo tak jest minimalnie większy otwór centrujący.
albo takie
Koło => miałem na myśli Felgi