MARKA i MODEL -Opel Corsa 1.6 16V vel GSi "DEMON"
ROCZNIK -1995
SILNIK - 1598 16V
MOC - 106 KM
WYPOSAŻENIE:
-ABS
-Kiedyś PP
-Elektryczne Szybki
-Centralny zamek
-Od niedawna Elektryczne Szybki
-Klapa Otwierana od Wewnątrz
-Szyberdach
MODYFIKACJE -
WEWNĄTRZ:
-Zmiana podświetlenia na Białe w seryjnych miejscach/
-Zmieniona Kierownica na 32 cm (po wypadku poprzedniego własciciela)
ZEWNETRZNE
Zacznę od Przodu do Tyłu :
-Lampy Clear Black firmy Arteb
-Zderzak przedni Home made+totalne wygładzenie go
-Przedłużona maska
-Sierpy w kolorze nadwozia
-Ciemne szyby z Tyłu
-Wygładzona Klapa tylna (brak Wycieraczki i klamki )
-Zmienione Lampy tylne (home made)
- Wygładzony tylny zderzak
-Zmieniony wydech na o sportowej charakterystyce + wycięty katalizator
SILNIK:
-Seryjna Jednoska X16XE
AUDIO:
-Kasetowaty Panasonic RD310
-Przód 16 cm seryjnego głośnika
-Tył Alphar 13 cm w seryjnych miejscach
PLANY:
-Na pewno zakończyć remont z zewnątrz
-Iść Niżej...
-Swap na coś Mocnego (co nie zdradzę bo do tego daleko)
-Na zbierać $$ na Szeroką stal (jak na razie) Potem przejść na jakieś Klasyczne ładne koło
-Kiedyś tam Air Ride
-Wnetrzę w Czerni z Akcentami GSi czyli czerwonymi wstawkami
-Wymiana Kierownicy na Bardziej Cultową i w prawdziwej Skórze
- oj tak prawdę mówiąć robić Tak by Była Piekna wytrwała ze mną jak najdłużej oraz By cieszyła mnie oraz Ludzi do okoła
Kilka słów od Właściciela: Hmm Samochód mam od Lipca 2010 roku... Kupiłem go w Lubinie (przy okazji miałem ciekawą Podróż Słabszą Corsią )
Kupiłem samochód jako lekko uszkodzony z rozsypującym się zderzakiem,oraz kilkoma niedomaganiami elektryki ( takie bzdety). Wewnątrz widać było ze cała chmara poprzednich właścicieli dbała o Samochód dość mocno... Samochód nie widział palacza wewnątrz ( i nie zobaczy) a Tapicerka jak to welurek delikatnie zblakła tam i tu...
Jakiś czas Po zakupie miałem okazje kupić ładny nowy zderzak FL a ze względu ze poprzedni zderzak ala GSi był jak dla mnie trochę problematyczny i średnio mi się podobał postanowiłem zmienić trochę Obliczę Demona... W Tym samym czasie rozpoczełem naprawę uszkodzonego boku... Ze względu na brak kasy tak śmigałem do zimy 2010/11 , w Miedzy czasie zmieniłem podświetlenie wnętrza na białe LED , odmalowałem Stalówki zeby były świeższe... Później przyszłą zima początkowo był plan zakończenia boku a następnie zbieranie na odmalowanie całości... Niestety w miedzy czasie było kilka przeszkód... Mianowicie w Ciągu tygodnia Straciłem Przedni zderzak tylny zderzak i Przednią szybę... To zainspirowało mnie do głębszych modyfikacji a co za tym idzie dłuższego pobytu w warsztacie... Niestety dzień po tym postanowieniu padła mi pompa wody i Budżet został przekroczony.. Samochód się zatrzymał i stoi jeszcze do teraz.. ale czasu nie zmarnowałem...
O cholibka :O chyba się rozpisałem ... Teraz Trochę fotek
Fotki przed kupnem (z Aukcji jeszcze)

Tu głównie widać co było uszkodzone..
Po zakupie to co było przeszło detaling

Tak wyglądał z Bliska przedni zderzak...

Później była chwila twórcza czyli mod przedniego zderzaka po raz Pierwszy:

Poraz drugi:

Chwile potem było :

Następnie był miedzy remontowy wygląd:

Podświetlenie:

Renowacja Kółek:

Nowy Grill:

Zrządzenia Losu:

Trochę fotek z Remontu:
- Nowy Front

-Nowy Tył

-Nowa Lampa z Przodu

-Druga renowacja Moich Stalówek i szalona zmiana Koloru

-Jako że tak nie było możliwości jeździć i remont blacharki się przeciągał to odnowiłem zgodnie z ideą Białe i Czarne:

-Wpadły też nowe Elektryczne i podgrzewane Lusterka

-W między czasie Poswieciłem się też polerce kolektora

Przyszedł też czas na przymiarke innych światełęk, ale Pierwsza Opcja była Lepsza

A Aktualnie Demon prezentuję się tak... Jeszcze nie dokończone Detale ale Moja Druga Corsa odmówiła współpracy a samochód jest niezbedny

Na zakonczenie... Przepraszam ze tego Tak Dużo ale Chciałem przedstawić całą Historie... A teraz tylko będe odświezał na bierząco

Pozdrawiam