x16xe problemy po swapie
- corsianek
- Świeżak
- Imię: Michał
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
x16xe problemy po swapie
Mam Tigre tyle że po przekładce z silnika 1.6 16V X16XE na taki sam i teraz mam troche problemów...
Strasznie mi kopci na niebiesko ale to na pewno nie uszczelka bo nie znika olej i płyn chłodzący. Bardzo faluje na obrotach. I jeszcze z przodu zaraz przy wiatrakach znajduje sie coś takiego (nie wiem co to ) od czego wychodzi dosyć długi wąż i nie wiem czy on powinien być do czegoś wpięty czy nie bo od jakiegoś czasu strasznie mi to hałasuje (tak dziwnie pierdzi), a do tego wszystkiego zamarza mi parownik myślałem że jest zapchany i był przeczyszczony ale to też nic nie dało
Wymieniłem termostat bo myślałem że nie przepuszcza płynu na dół ale to też nic ... Prosze o pomoc i z góry dzięki
Lubie Mę Corse 
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: x16xe problemy po swapie
Sprawdź kompresje, może uszczelniacze zaworówcorsianek pisze: Strasznie mi kopci na niebiesko
Wzuć foto węża
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
pewne chodzi o pompe powietrza. wywal cale to badziewie, moze ten halas to przedmuch na kolektorze w miejscu gdzie ten waz dochodzi do zaworu czy cokolwiek to jest.
-
Karczo_27
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Albo poprostu pompa powietrza wtórnego skończyła swój żywot dlatego tak hałasuje... Jak sprawdzić? Odłączyć ją lub odpalić samochód gdy jest zimny i nasłuchiwać, pompa odłaczana jest samoczynnie po kilku minutach gdy silnik uzyska odpowiednią temp. czyli hałas powinien ustąpić. Wtedy będziesz pewien, że to ona.
- corsianek
- Świeżak
- Imię: Michał
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0

-- 11 lis 2011, o 12:46 --
to co widzicie bo ten waz co mam podlaczony do tego ,,czajnika" to on umnie luzem lezy przy lampie od kierowcy
-- 11 lis 2011, o 12:47 --
a i to co na zolto zaznaczylem to jak odlacze to nie pierdzi
Lubie Mę Corse 
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
i tak zostaw
poczytaj,jest na forum odłączenie pompy powietrza wtórnego
poczytaj,jest na forum odłączenie pompy powietrza wtórnego
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Co do kopcenia to jak silnik długo stoi wyjęty i niezakonserwowany (nalany olej / ropa na tłoki) to lubi zardzewieć i pierwsze odpalenie kasuje pierścienie olejowe.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie