Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mam Tigre tyle że po przekładce z silnika 1.6 16V X16XE na taki sam i teraz mam troche problemów... Strasznie mi kopci na niebiesko ale to na pewno nie uszczelka bo nie znika olej i płyn chłodzący. Bardzo faluje na obrotach. I jeszcze z przodu zaraz przy wiatrakach znajduje sie coś takiego (nie wiem co to ) od czego wychodzi dosyć długi wąż i nie wiem czy on powinien być do czegoś wpięty czy nie bo od jakiegoś czasu strasznie mi to hałasuje (tak dziwnie pierdzi), a do tego wszystkiego zamarza mi parownik myślałem że jest zapchany i był przeczyszczony ale to też nic nie dało Wymieniłem termostat bo myślałem że nie przepuszcza płynu na dół ale to też nic ... Prosze o pomoc i z góry dzięki
Sprawdź kompresje, może uszczelniacze zaworów
Wzuć foto węża
[album]3178[/album] Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
pewne chodzi o pompe powietrza. wywal cale to badziewie, moze ten halas to przedmuch na kolektorze w miejscu gdzie ten waz dochodzi do zaworu czy cokolwiek to jest.
Albo poprostu pompa powietrza wtórnego skończyła swój żywot dlatego tak hałasuje... Jak sprawdzić? Odłączyć ją lub odpalić samochód gdy jest zimny i nasłuchiwać, pompa odłaczana jest samoczynnie po kilku minutach gdy silnik uzyska odpowiednią temp. czyli hałas powinien ustąpić. Wtedy będziesz pewien, że to ona.
i tak zostaw
poczytaj,jest na forum odłączenie pompy powietrza wtórnego
[album]3178[/album] Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Co do kopcenia to jak silnik długo stoi wyjęty i niezakonserwowany (nalany olej / ropa na tłoki) to lubi zardzewieć i pierwsze odpalenie kasuje pierścienie olejowe.