błąd 1405 EGR
błąd 1405 EGR
witam może ktoś tutaj będzie miał pojęcie odnośnie błędu 1405 otóż jest tak wyskakuje ten błąd i pisze że wadliwa praca zaworu EGR to wiem ale zawór jest nowy firmy delphi i pojawia sie błąd w takich okolicznościach jak poruszam się po mieście odpalam gaszę ruszam w trasie nigdy mi nie wyskoczył i nie wiem co może być przyczyną takiego wyświetlania sie błędu silnik pracuje normalnie nic sie nie dzieje przyspiesza i pracuje równo ale mam taki tylko opel scan do odczytu usterek bo nic innego nie mogę zrobić i wiem że to ten bład silnik to 1,6 16v x16xel od astry G wiem że ten portal to corsa ale może ktoś miał podobnie w corsie nie wiem gdzie szukać czy to wina kabli jakiś czy zaworu ale jest nowy i wiem że mało przypadków jest że jest zepsuty będe wdzięczny za jakąś poradę 

- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: błąd 1405 EGR
ja obstawiam wadliwy nowy zawór
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Re: błąd 1405 EGR
-=m&m=- pisze:ja obstawiam wadliwy nowy zawór
no nie wiem to sa troche koszta a nie mam skąd podmienić nawet a może ten błąd wpływac na większe zużycie paliwa czy jakoś inaczej ubocznie czy po prostu jak się już nie świeci to jezdzić ???