LEWE POWIETRZE
LEWE POWIETRZE
Witam może ktoś pomoże silnik dostaje lewe powietrze, szarpie brakuje mocy.Niedawno była ściągana głowica, kolektor dolotowy i rura była sprawdzana i jest szczelna. Silniczek krokowy wymieniony, komputer pokazuje "sonda lambda- uboga mieszanka" słychać zasysanie powietrza, ale nie wiadomo skąd. Może ktoś z Was miał taki problem i wie gdzie łapie lewe powietrze.Proszę o pomoc.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: LEWE POWIETRZE
a jesteś pewien wybranego przez siebie silnika w profilu?
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Są ogólnie dostępne preparaty do sprawdzania szczelności
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Kontakt:
nie... były różne sposoby mocowania górnej części kolektora dolotowego do przepustnicy. W x14/6xe jest guma, która lubi sobie pęknąć czego w c16xe zdaje się nie ma ...kraker pisze:A czemu pytasz znasz mój samochód
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Nie nie oczekuje diagnozy na odległość. Ale może ktoś miał taki problem .I go rozwiązał Tutaj są najlepsi corsofachowcy.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Kontakt:
ja nadal nie dostałem odpowiedzi ...
- mr_luke
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
@m&m -> c16 ma taki maluśki oring gumowy wsikany w rowek górnej części ale jest on z miękkiej gumy i raczej nie pęka 
Corsa - sold
U mnie w poprzedniej Corsie problem był w tej plastkowej rurze która idzie pod kolektorem od przepustnicy do przepływki. Na harmonijce była nie duża dziura, która powstała z mojej winy przy montażu po zdjęciu głowicy.
Weź plaka i na odpalonym silniku psikaj w newraligicznych miejscach tylko bez przesady. Jak silnik zareaguje nagłym wzrostem obrotów to znaczy, że w miejscu tym jest nieszczelność.
Weź plaka i na odpalonym silniku psikaj w newraligicznych miejscach tylko bez przesady. Jak silnik zareaguje nagłym wzrostem obrotów to znaczy, że w miejscu tym jest nieszczelność.
Plastikową rurę sprawdzałem po wyciągnięciu ,kolektor i łącznik. psikałem plakiem i nic a co do silnika to może jestem w błędzie jeżeli egr mam fabrycznie zatkany to jest C16XE TAK.