falowanie obrotów , szarpanie ,gasniecie itp

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
semir
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

falowanie obrotów , szarpanie ,gasniecie itp

Post autor: semir »

rzed wigilia mialem pojechac po rodzinke, wsiadam do Corsy odpalam wszystko jest ok, jade po parkingu, patrze radio zgasło, po chwili szarplo autem , zapalily sie wszystkie kontrolki auto zgaslo... mysle stocze sie na pobocze sprawdze co jest piec... po sekundzie patrze a spod maski wydobywa mi sie gesty dym.... ;/ za reczny zlapalem za gasnice bo nie wiedzialem czy sie nie pali cos...plomieniem... przez nawiewiew wstrzyknołem troche proszku z gasnicy dym ustapil... otworzyłem maske patrze a mi kable sie chajcują od akumulatora od strony masy.... od strony plusa jest ok , bylem zmuszony kabel od strony masy laczacy kleme z masa wymienic... wymienilem odpalilem auto patrze wszystko dziala swiatla kierunki radio.... kontrolki.... skrecilem wszystko wsiadam w auto 20 metrów jade po parkingu na dwójce ... autem zazyna szarpac... jak kangurem... obroty zaczynaja falowac od 700 do 2500 ;/ wrzucam trujke jedzie ok i znów szarpanie jak kangur ..... zajechalem po rodzinke, jedziemy i auto w któryms momencie 300-500 obrotow, gaz do podlogi a auto zero reakcji, po chwili zgasło...odpalam ddalej z obrotami w tym samym przedziale, znow gaz do podlogi po 4 sekundach !! zalapal i wyrwal do przodu.. jakos dojechalem, po wigilli jazd probna znów ... auto odpalilo elegancko 40 metrów normalnej jazdyl.... znów obroty w dół spadly zero reakcji na gaz.... 5 prob odpalenia i obrony na samym dole prawie... znów w koncu zalapał... jedzie kangur dalej, i obroty same 3 tys na jalowym biegu , przygazowanie do 5 tys spada na 3 tys , dwa zgaszenia silnika zalapal na normalne obroty , jazda autem nacisniecie sprzegla obroty góra dół 400-1500...

PAnowie jakies sugestie w czym sszukac problemu.. na moje oko to wina elektryki.... cos gdzies jest nie tak...czujniki po dupie dostaly ? komputer?? sterujacy ??

PS; dodam ze wykrecilem krowkowca przeczyscilem go, obroty juz mi snie skacza na 3 tys tylko sie czasem bujaja 400-1500, auto nie gasnie ale czasem probuje... przy dodaniu gazu zero dalej reakcji i po 2 sekundach opiero wyrywa o przodu... w czasie jazdy dalej szarpie autem na 2 biegu .3 juz troche mniej ale jest to odczowalne na 4 szarpie tez.
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: falowanie obrotów , szarpanie ,gasniecie itp

Post autor: wolga85 »

A skąd jesteś?
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”