1'st bagged★c20rsa★
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
1'st bagged★c20rsa★
CORSA B95'
Koła:
Artec L 16/7.5 & Nankang 165/40 Adaptery 35/45mm + szpilki + czarne lug nuts.
Zawieszenie:
AirRide.
2 x Viair 480c
Butla 30 litrow – Mapet
2 Zawory MW 1/4 cala przod./tyl osobno
Przewody Tekalan pociagniete w sroku samochodu
Okucia + jednobalwankowe poduszki Rubena
Manometry Viair
Custom pilot 6 przyciskow Przod/Caleauto/Tyl
Modyfikacje nadwozia:
Przód Gsi
Progi+sierpy Gsi
Tył Steinmetz aero
Lampy przednie Arteb Black
Lampy tylne Diodowy Jom
Brak listew, oznaczen i wycieraczek
Nowy lakier z palety fiata
Modyfikacje wnętrza:
Dwa fotele kubelkowe Mirco Gt
2 miejcowa kanapa Calibra
Boczki obszyte czarna skora
Naba Momo& D1spec QR & Momo D35 obszyta czarna perfora z niebieskim przeszyciem
Zabudowa bagaznika pod air.
Modyfikacje mechaniczne:
Swap na C20XE 2.0 16v 150 km
Skrzynia F20CR
Grubsze polosie, wieksze przeguby, inne piasty.
Custom powrcup, dolot nierdzewa wyprowadzony pod zderzak
Kolektor 4-2-1 w bandazu + nierdzewka przelotowy magnaflow srokdowy +koncowy magnaflow komorowy+ kran z diziola
Hamulce swap na 256mm
Tarcze Mikoda Gt
Klocki Ate
Inne:
Komora
Clean w komorze silnika, brak grodzi, zaspawane wszystko co niepotrzebne polakierowane na czarno. Nowa wiazka elektryczna poskracana, puszczona inaczej niz oryginalnie w efekcie zostal jeden widoczny kabel. Zmieniony uklad chlodzenia, zbiorniczek d1spec, inna chlodnica, 2 sportowe wentylatory zabudowane od przodu z powodu braku miejsca. Dorobiona pokrywa nad listwa paliwowa, i powercupem. Dotoczony korek wlewu oleju i korek zbiorniczna wyrownwczego plynu hamulcowego z nierdzewki.
StayFitted.
Koła:
Artec L 16/7.5 & Nankang 165/40 Adaptery 35/45mm + szpilki + czarne lug nuts.
Zawieszenie:
AirRide.
2 x Viair 480c
Butla 30 litrow – Mapet
2 Zawory MW 1/4 cala przod./tyl osobno
Przewody Tekalan pociagniete w sroku samochodu
Okucia + jednobalwankowe poduszki Rubena
Manometry Viair
Custom pilot 6 przyciskow Przod/Caleauto/Tyl
Modyfikacje nadwozia:
Przód Gsi
Progi+sierpy Gsi
Tył Steinmetz aero
Lampy przednie Arteb Black
Lampy tylne Diodowy Jom
Brak listew, oznaczen i wycieraczek
Nowy lakier z palety fiata
Modyfikacje wnętrza:
Dwa fotele kubelkowe Mirco Gt
2 miejcowa kanapa Calibra
Boczki obszyte czarna skora
Naba Momo& D1spec QR & Momo D35 obszyta czarna perfora z niebieskim przeszyciem
Zabudowa bagaznika pod air.
Modyfikacje mechaniczne:
Swap na C20XE 2.0 16v 150 km
Skrzynia F20CR
Grubsze polosie, wieksze przeguby, inne piasty.
Custom powrcup, dolot nierdzewa wyprowadzony pod zderzak
Kolektor 4-2-1 w bandazu + nierdzewka przelotowy magnaflow srokdowy +koncowy magnaflow komorowy+ kran z diziola
Hamulce swap na 256mm
Tarcze Mikoda Gt
Klocki Ate
Inne:
Komora
Clean w komorze silnika, brak grodzi, zaspawane wszystko co niepotrzebne polakierowane na czarno. Nowa wiazka elektryczna poskracana, puszczona inaczej niz oryginalnie w efekcie zostal jeden widoczny kabel. Zmieniony uklad chlodzenia, zbiorniczek d1spec, inna chlodnica, 2 sportowe wentylatory zabudowane od przodu z powodu braku miejsca. Dorobiona pokrywa nad listwa paliwowa, i powercupem. Dotoczony korek wlewu oleju i korek zbiorniczna wyrownwczego plynu hamulcowego z nierdzewki.
StayFitted.
Ostatnio zmieniony 26 lip 2015, o 20:32 przez maximo, łącznie zmieniany 5 razy.
- KO$TEK
- Nowy
- Imię: Michał
- Podziękował;: 1 raz
Re: Corsa i juz
Te Panie, mnie sie to podoba... Wizualnie bardzo przyjemne autko. I pod maska ladnie, czysciutko... Tylko jedno mnie nurtuje: "dolozony szyberdach"... Jak to ogarnales?
- maximo
- Nowy
No bo to nie jest ten typowy dla corsy uchylny i przesuwany do tyłu szyberdach który ma korbkę między słonecznikami, mój jest tylko uchylny i ma korbkę co dziwne z wytłoczonym napisem i logiem opla z tyłu, na szkle też jest znaczek gm i jakieś oznaczenie. Nie ja dokładałem szyberdach, był zamontowany od kiedy auto jest u nas w rodzinie .
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Wizualnie bardzo przyjemne autko... Ile Cie wyszlo oklejanie elementów ? (Może być na PW... A i gdzie bo widzę, że kolega z okolic...)
P.S. Co to za mleko w zbiorniczku wyrównawczym ?
Autko idzie w dobrym kierunku... Teraz trochę bardziej mahen gleben Właściwie to: NA GLEBE JĄ !!!
Powodzenia i pozdrawiam
P.S. Co to za mleko w zbiorniczku wyrównawczym ?
Autko idzie w dobrym kierunku... Teraz trochę bardziej mahen gleben Właściwie to: NA GLEBE JĄ !!!
Powodzenia i pozdrawiam
- maximo
- Nowy
W zbiorniczku był jakiś taki osad, gęste takie maziowate ni to szare ni zielone, pewno z tego ze zbiorniczek nigdy nie był myty w środku. W dolnej części było tego tak nawalone ze nie było widać ilości płynu Jakiś czas temu go wykręciłem zlałem płyn wyszorowałem od środka i z zewnątrz i jest jak nówka, no i przy okazji wymieniłem sobie płyn i wszytko jest jak powinno
Oklejenie plastików przy silniku kosztowało mnie aż 15 zł + trochę bezbarwnego lakieru na to
Oklejenie plastików przy silniku kosztowało mnie aż 15 zł + trochę bezbarwnego lakieru na to
- maximo
- Nowy
Lampy są oklejone najzyklejszą ciemną folią z allegro.
Odlakierowałem parę pierdołek pod maską, przepolerowałem lakier, zdjąłem felgi żeby sie zająć rantami bo troszkę straciły błysk. Tu na zdjęciu są już siłowniki i wyczyszczony zbiorniczek
Odlakierowałem parę pierdołek pod maską, przepolerowałem lakier, zdjąłem felgi żeby sie zająć rantami bo troszkę straciły błysk. Tu na zdjęciu są już siłowniki i wyczyszczony zbiorniczek
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
maximo, nie żebym Cie chciał wkur^%$&^ czy coś ale na tej bieli (cowpak tak ?? ) wygląda to auto 15 razy lepiej jak na tych grafitowych felach
Co do siłowniczków maski ( INXXX ? ) to weź sobie zrób taki motyw jak na elementach silnika i oklej je... Dlaczego ? Strasznie szybko te siłowniki zachodzą rudą... Niestety ale gdzie bym nie widział u kogokolwiek tak to się dzieje... Ewentualnie drap ten niby chrom i malnij je sobie na czarno czy cos bo szkoda kasy a efekt to psuje i to bardzo...
Autko na prawde bardzo fajne ( powtórze się już ) i idzie w dobrym kierunku, oby tak dalej
P.S. No i cza by się kiedy spotkać pooglądać to z bliska Nie jeździsz czasem w okolice Katowic, Tychów ?? Byśmy mieli mniej więcej po jednych kilometrach na meeting
Co do siłowniczków maski ( INXXX ? ) to weź sobie zrób taki motyw jak na elementach silnika i oklej je... Dlaczego ? Strasznie szybko te siłowniki zachodzą rudą... Niestety ale gdzie bym nie widział u kogokolwiek tak to się dzieje... Ewentualnie drap ten niby chrom i malnij je sobie na czarno czy cos bo szkoda kasy a efekt to psuje i to bardzo...
Autko na prawde bardzo fajne ( powtórze się już ) i idzie w dobrym kierunku, oby tak dalej
P.S. No i cza by się kiedy spotkać pooglądać to z bliska Nie jeździsz czasem w okolice Katowic, Tychów ?? Byśmy mieli mniej więcej po jednych kilometrach na meeting
-
- Nowy
Potwierdzam mojego przedmówcę też miałem ciemną corsę i nie ma to jak białe fele, kontrast robi swoje a na grafitowych corsa się zlewa niestety. Takę ja bym został przy białych ;] . No i działaj z autem działaj ;] Narazie nic dodać nic ująć wszystko w dobrą stronę zmierza ;]
- maximo
- Nowy
Bardzo, bardzo rzadko jestem w tych rejonach bo nie mam tam po co być. Można by się było ustawić na summer cars party w tym rokuBear_ pisze: P.S. No i cza by się kiedy spotkać pooglądać to z bliska Nie jeździsz czasem w okolice Katowic, Tychów ?? Byśmy mieli mniej więcej po jednych kilometrach na meeting
Co do kołpaczersów to sporo osób mówi, że dobrze to wygląda. Dobrze, na zime w są w sam raz
- maximo
- Nowy
Wnętrze już prawie prawie skończone. Jak na działania na całkiem obcym tapicerskim gruncie jestem zadowolony A no i nowa kierownica wpadła
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Ciekawie... ale prosto... za prosto... Nie powala niczym... Czy było troszke bardziej pogrysc kolory ze soba, szyc na romb nicia ktora odroznia sie od materialu...
A przy takiej zabawie to wartaloby zrobic nowe gabki - czyt. glebsze, w kubelek...
A przy takiej zabawie to wartaloby zrobic nowe gabki - czyt. glebsze, w kubelek...
- Fotokaczmarek
- Nowy
- Imię: Konrad
- Kontakt:
Mi sie podoba ten porządek pod maską i ta polerka pokrywy zaworów BTW chciałbym mieć tak czysto pod maską ale to sie tak chyba nie da
MosQuito
- maximo
- Nowy
Jak sie nie da mieć czysto jak sie da
Co do wnętrza to zmiana kształtów gąbki itp itd to już dla mnie za ciężka rozkminka Rąby są fajne, ale ja wole mieć poziome przeszycia na alcantarze, wiadomo jak sie robi zdjęcie kalkulatorem to nie będą widoczne ale nici są takie jak eko skóra i sie odróżniają . Faktem jest że nie jest to idealne ale znów z drugiej strony żeby było idealne to musiał bym dać dużo dużo więcej pieniędzy i udać się do tapicera
Co do wnętrza to zmiana kształtów gąbki itp itd to już dla mnie za ciężka rozkminka Rąby są fajne, ale ja wole mieć poziome przeszycia na alcantarze, wiadomo jak sie robi zdjęcie kalkulatorem to nie będą widoczne ale nici są takie jak eko skóra i sie odróżniają . Faktem jest że nie jest to idealne ale znów z drugiej strony żeby było idealne to musiał bym dać dużo dużo więcej pieniędzy i udać się do tapicera
-
- Świeżak
- maximo
- Nowy
Z nowości to
Cały nowy układ wydechowy, bez katalizatora + końcowy przelot
Gdzieś w przeładowni firmy kurierskiej są moje nowe koła nowe koła, tym razem repliki rsów 15/7 a na to wskoczy opona 165/45
- maximo
- Nowy
Re: Granatowa Corsa
Ogrzeje kotleta
Etap zbierania części, i tak powoli kompletuje kolejne elementy ukladanki
na razie mam
Komplet nowych drzwi Gm które leżą w pokoju
2 zderzaki: przedni gsi i tylny na wzór steinmetza
Felgi na przyszły sezon
W tym tygodniu zamówiłem sobie gwint fk
Pare fotek :
Te koła
Tak będą polakierowane
Plany ?
Przedewszystkim i to na dniach wymiana wałka rozrządu, dźwigienek, popychaczy, i całego ustrojstwa z tym związanego które sobie tak bardzo klepie. Nowe świece, kable, olej, filtry i uszczelki
Nowa maska i 2 błotniki
Dokupić progi żeby był cały komplet
Blacharka + lakierowanie
Poskładać to dziadostwo przed sezonem.
Etap zbierania części, i tak powoli kompletuje kolejne elementy ukladanki
na razie mam
Komplet nowych drzwi Gm które leżą w pokoju
2 zderzaki: przedni gsi i tylny na wzór steinmetza
Felgi na przyszły sezon
W tym tygodniu zamówiłem sobie gwint fk
Pare fotek :
Te koła
Tak będą polakierowane
Plany ?
Przedewszystkim i to na dniach wymiana wałka rozrządu, dźwigienek, popychaczy, i całego ustrojstwa z tym związanego które sobie tak bardzo klepie. Nowe świece, kable, olej, filtry i uszczelki
Nowa maska i 2 błotniki
Dokupić progi żeby był cały komplet
Blacharka + lakierowanie
Poskładać to dziadostwo przed sezonem.
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
mnie sie koncepcja z czerwona felga nie podoba, ale sama felga fajna, zmienilbym zderzaki na polift
-
- Nowy
- Imię: Krzysztof
ma już gsi i steinmentza zaje|***cie ! wyrasta nam dobry samochod na ślaskim rynku tuningowym opla gratulacje
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Te BBS'y sam bym przygarnął... Wszytskie ranty te same ??
Mogę sobie też takie kupić ? Bo poluje właśnie na RM'y z 0,5" rantem na przodzie i 1,25" na tyle
Mogę sobie też takie kupić ? Bo poluje właśnie na RM'y z 0,5" rantem na przodzie i 1,25" na tyle
- bez pozdrowień
- Nowy
- maximo
- Nowy
No właśnie nie trafiłeś, felgi to cms rs made in germany rok produkcji 93, wszystkie 4 felgi są 7j jak będzie już tak daleko to będzie to wszytko regulowane dystansami zeby było idealnie.
Bear, bardzo proszę ja tam nie widzę problemu z podobnych felgach
UP!
Mój garażowy chlewik, kartony z częściami, kartony po częściach, zderzaki, felgi cuda wianki
Koła poskładane, jeszcze lakier śrubki i dekielki i będą gotowe.
Kolejny UP
Gleba na pustym wnętrzu + kilka nowych elementów karoserii.
W poniedziałek auto idzie do blacharza a potem do lakiernika i nie mam bladego pojęcia kiedy je zobaczę znowu
Bear, bardzo proszę ja tam nie widzę problemu z podobnych felgach
UP!
Mój garażowy chlewik, kartony z częściami, kartony po częściach, zderzaki, felgi cuda wianki
Koła poskładane, jeszcze lakier śrubki i dekielki i będą gotowe.
Kolejny UP
Gleba na pustym wnętrzu + kilka nowych elementów karoserii.
W poniedziałek auto idzie do blacharza a potem do lakiernika i nie mam bladego pojęcia kiedy je zobaczę znowu
- maximo
- Nowy
Zdjęcie wykonane dętką
Koła mam już w domu, auto najprawdopodobniej w środe bedzie gotowe i choćbym miał zapierdalać po nocach w przyszły weekend wyjedzie
- Diabel199432
- Świeżak
- Imię: Przemo
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt: