Opel corsa B Swap z 1.4 na c25xe z Vectry

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
Maruda90
Bez listowiec ;-)
Imię: Maciek
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Opel corsa B Swap z 1.4 na c25xe z Vectry

Post autor: Maruda90 »

Witam,
Tak jak w temacie, sprawa rozbija się o przekładkę w Corsie B z 1.4 na 2,5. Początkowy plan był na c20let, no ale jednak trafił się dawca anglik 2.5 po którego jutro jadę. na 12.00 jestem umówiony, ze sprzedawcą. Idąc dalej, czy ktoś może podejmował się już takiej przekładki? Szukam jakiś podpowiedzi, żeby nie błądzić. Wiadomo, można próbować samemu "metodą prób i błędów". Jednak wolę się skonsultować z wami ;).
Czy wymagane są jakieś przeróbki komory silnika?
Na jakich łapach powiesić motor, pasują jakieś orygnalne, czy bedzie trzeba rzeźbić?
Z jaką skrzynią spiąć ten motor?
Prosił bym o jakieś podpowiedzi.
Pozdrawiam

EDIT : Przedstaw się najpierw w odpowiednim dziale + uzupełnij profil : skąd jesteś itd!
Klari
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Re: Opel corsa B Swap z 1.4 na c25xe z Vectry

Post autor: Fifo »

Kto szuka nie błądzi ---> szukajka na forum nie gryzie, wujek google też raczej nie...
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
Awatar użytkownika
-=kLaRi=-
Support Team
Support Team
Imię: Grzesiek
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: -=kLaRi=- »

Nie chcę Cię zrażać ale z taką wiedzą chcesz się zabierać za zmianę silnika ?! hmm :-?

Tak jeszcze w ramach edukacji - trochę śmiać mi się chcę jak ludzie piszą "miał być c20let ale..." - nie zrozum mnie źle ale to dla ciebie dobrze ,że znalazłeś inny motor gdyż c20let jest cholernie drogim silnikiem pod względem części nowych ,używanych , eksploatacji !! Już nie wspominam o stanie używanego silnika !!! w 99,9% to trupy - nie ma się co oszukiwać ;)
Kiedyś CORSCHE :) Corsa B 1994 c20xe... :)
Teraz Audi A3 Sportback S-Line 2012 2.0TDI CR 170->210KM , Pakiet zderzaków S3, 19" + gwint i czerwone pasy :D
https://www.facebook.com/KolorowePasy/
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Post autor: mehes »

Czytać forum,wszystko jest opisane
Jeśli się nie czujesz na siłach są firmy, chłopaki z forum którzy mogą ogarnąć temat
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”