Witam, to mój pierwszy post więc siema, a więc mam problem mam corse b gsi z gazem 2 gen, i corsina chodzi tylko na gazie, jak przełączne na benzyne odrazu gaśnie chyba ze ją trzymam powyżej 5 tyś obrotów. Pompka jest sprawna wiem ze chodzi, ale nie wiem czy dobrym ciśnieniem, gdzie znajduje sie filtr paliwa w niej? albo czy ktoś może wie co jeszcze może być za to odpowiedzialne ?
pozdr
[Corsa B] gsi- Gdzie znajduje sie filtr paliwa?
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: [Corsa B] gsi- Gdzie znajduje sie filtr paliwa?
Witaj
Skoro wiesz że pompka chodzi,a masz problem ze znalezieniem filtru paliwa? dziwne :0
filtr paliwa masz pod samochodem w okolicach zbiornika paliwa po prawej stronie
Skoro wiesz że pompka chodzi,a masz problem ze znalezieniem filtru paliwa? dziwne :0
filtr paliwa masz pod samochodem w okolicach zbiornika paliwa po prawej stronie
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Maks
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
No pompka to jak w większości aut które miałem pod kanapą a filtr o dziwo nie znajduje się pod maską. Ale pod spodem samochodu? czyli ze na kanale go wyjmę ? czy jak bo nie zrozumiałem .
Dzieki
Dzieki
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Tak na kanale wmienisz
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Maks
- Otrzymał podziękowań: 0
Dzięki, a jak mogę sprawdzić czy pompa daje odpowiednie ciśnienie ? Kolega mi mówił żebym odpioł wtryski i zobaczył czy dają mrzawke ale nie wiem jak się do nich dostać nawet, trzeba zdejmować kolektor?
- gtszudi
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
proponuje wyczyscic krokowca albo sprawdzic czy nie ciagnie lewego powietrza.
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy