ucieka płyn chłodzący??

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie C.
ODPOWIEDZ
mateusz783
Świeżak
Imię: mateusz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

ucieka płyn chłodzący??

Post autor: mateusz783 »

dzisiaj zauważyłem ze brakuje mi płynu w zbiorniczku wyrównawczym płynu nie widać wycieków gdzie się najczęściej znajduje w corsie c 1.7 dti
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: ucieka płyn chłodzący??

Post autor: mr_luke »

mateusz783 pisze:dzisiaj zauważyłem ze brakuje mi płynu w zbiorniczku wyrównawczym płynu nie widać wycieków gdzie się najczęściej znajduje w corsie c 1.7 dti
Przecinki, kropki, znaki zapytania, wykrzykniki etc... to naprawde nie boli a z Twojej wiadomości ciężko wyczytać o co pytasz :pig:
Corsa - sold
mateusz783
Świeżak
Imię: mateusz
Podziękował;: 0

Post autor: mateusz783 »

ucieka płyn chłodzący??

dzisiaj zauważyłem ze brakuje mi płynu w zbiorniczku wyrównawczym, nie widać wycieków, gdzie się najczęściej znajdują wycieki w corsie c 1.7 dti ???? psuje ci teraz???
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Post autor: mehes »

Stan oleju sprawdzałeś?
Jak dymi jak się zagrzeje?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: mr_luke »

Tak bo przynajmniej jest to od razu czytalne. Dbajmy troszkę o język ojczysty, to nie boli, nic nie kosztuje a uławia życie i przyjemność czytania.
Nie ma czegoś takiego jak miejsce najczęstszych wycieków bo mogą one być wszędzie i to, czy jest to corsa, czy może fiat nie ma tu nic do rzeczy. Wyciek może być zlokalizowany w połączeniach przewodów wodnych, chłodnicy, czujniku temperatury, peknięciach zbierniczka wyrównawczego czy poprostu, gdzieś na długości przewodu. Najpierw sprawdź tak jak mehes napisał olej i to jak dymi (kolor i zapach). Wyeliminujesz lub dowiesz się na tej podstawie czy to UPG, czy należy szukać nieczszelności. Peace.
Corsa - sold
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

Możesz na dłuzszy czas postoju położyc pod spód karton i jesli masz jakąś nieszczelność to zoabczysz skad ten płyn wycieka.
Płyn również może dostawąc się do oleju i jeśli zrobisz tak jak koledzy mówili i sprawdzisz olej -wyeliminujesz jedna z możliwości.
Ewentualnie moze coś dziać sie z uszczelką pod głowicą. W układzie chłodzącym moze wytwarzać sie większe ciśnienie i płyn będzię szukał ujścia i sam sobie tworzył nieszczelności.
http://corsasport.pl/forum/problem-z-uk ... 68917.html
http://corsasport.pl/forum/uklad-chlodzenia-t68759.html
http://corsasport.pl/forum/uciekajacy-p ... 67071.html
Pozatym uważam, ze to normalne ze w trakcie użytkowania niewielka ilość płynu może znikąć choć wiadomo że układ chłodzenia - to układ szczelny. Brak powiedzmy 100 ml to nie tragedia i nalezy tą ilość uzupełnić i jeździć dalej. Ty nie sprecyzowałes ile tego płynu nie masz.
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”