Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam
Jest to mój pierwszy post więc proszę wybaczyć jak zrobiłem jakiś błąd.
Opel Corsa 1.2 I Zielony metalik nazywam ją zielona żabka więc postanowiłem podpisać ją na ramce tablicy rejestracyjnej Green Frog.
Jest to bardzo fajny samochód kupiłem go 3 miesiące temu i chciałbym pochwalić się nim na forum.
Wyposażenie:
-szyberdach
-alufelgi
-przyciemniane szyby
-Ledy do jazdy dziennej
Plany jakie chcę w przyszłości zrealizować:
-zamontować centralny zamek
-kupić dobry sprzęt audio
- zakupić pokrowce na siedzenia
-usunąć ledy a zamontować światła przednie i tylnie Black
-sportowy tłumik (opcja)
Zapraszam do oceny samochodu i pomysły co bym jeszcze mógł w nim zmienić aby miał ładny przyjemy wygląd.
Na Alufelgach
Starsze zdjęcia na stalówkach,oponach zimowych
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2012, o 20:22 przez Roman515, łącznie zmieniany 5 razy.
Corsa Jest z rocznika 1995 Prosiłbym o podpowiedź którą wersja silnika mam wybrać w opisie i czy jest to silnik mało awaryjny,czy co jakiś czas coś trzeba wymieniać??
Masz taki rocznik, że to może być zarówno 12NZ jak i 12SZ
Masz aparat zapłonowy czy cewkę taką czarną ?
Silnik bezproblemowy... Możesz sobie śmiało kupić 1.4 8V i wsadzić do woza... Będziesz miał 60 koni (ja miałem taki grzebnięty na około 80) i nie musisz się nawet przyznawać na przeglądzie czy przy kontroli bo silniki wyglądają identycznie
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm
Potwierdzam... jedyne co można sensownego zrobić z lustrami to wymienić je na wersję ele. + podgrzewanie szkieł, oczywiście oryginał. Zobaczysz jakie przydatne w zimie
Witam Ponownie
Nadeszło lato a więc czas zmian przy mojej Corsie.Zmieniłem przy niej lampy oraz aulfelgi oraz pomalowałem zaciski i bębny w kolor czerwony i usunęłem komin który zastąpiła przyjemnie wyglądająca końcówka tłumika.Liczę na kolejne podpowiedzi tak aby autko miało wygląd i nie stało się wiejskim tuningiem.
Oto fotki:
Dzięki za opinie Myślę jeszcze nad 2 rzeczami przy nim w najbliższej przyszłości zrobić:
-zawieszenie obniżone
-lampy black na przód.
resztę zostawię fabryczną chyba
pierwsza rzecz, którą powinieneś zmienić w swojej Corsie na dzień dobry to tylne lampy... wróć do serii ew. wsadź ciemne mhw albo fifft a później baw się w pozostałe tuningi
Dzięki za pozytywne słowo STEMI.Cieszę się że projekt Ci się podoba.
Co do Lamp są gusty i guściki mi akurat się te podobają OLEKR21,dużo osób jednak twierdzi że bardzo pasują do reszty corsiny.