Pomoc dla nowego maniaka

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
Szponter
Bez listowiec ;-)
Imię: Konrad
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Pomoc dla nowego maniaka

Post autor: Szponter »

Siemanko!
Nie wiem czy dobry dział, bo jestem nowy i proszę nie karcić mnie za to! :placz: Szukałem na forum, ale i tak mam jeszcze wiele pytań, szukałem, ale niestety większość linków wygasła... Przejdźmy do sedna sprawy.
Jeżdzę Corsą B (silnik C12NZ) i planuję zmienić na dobrze znany silnik C20XE. Znajomy polecił mi tą stronę, dlatego, że mamy tutaj już w zasadzie gotowy silnik do montażu: http://www.mathijssentechnics.nl/?View= ... id=&mid=37 Tutaj kieruję pytanie do Was, co sądzicie o tym silniku od firmy mtech? A także co należało by zmienić, czyli jakie konkretnie zamontować heble, zawieszenie, chłodnice, skrzynię itp. Sporo czytałem o tuningu na C20XE, ale chciałbym zasięgnąć rady kogoś kto już takowej zabawy się podjął i mądrze mi doradził. Obecnie zbieram jeszcze kasę na takowy tuning, dlatego bardzo ważna jest dla mnie fachowa rada... ;)

Pozdrawiam.
Corsillac
Świeżak
Imię: Meff

Re: Pomoc dla nowego maniaka

Post autor: Corsillac »

To jest chyba sam zestaw montażowy silnika C20XE w budzie Corsy, nie uwzględnia samego silnika, silnik musisz kupić osobno. Za zestaw 3000 zł plus szukaj auta lub silnika kompletnego ze skrzynią, czyli kolejne 2 - 3 tyś. zł. Tematów na temat hebli masz tu pełno, tak jak i tematów na temat tego swapu.
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Post autor: mehes »

cały swap uzależniony jest od zasobności Twojego portfela
http://corsasport.pl/forum/swap-silnika-faq-t65764.html
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Szponter
Bez listowiec ;-)
Imię: Konrad

Post autor: Szponter »

@corsillac
Z tego co tam wyczytałem to jest silnik i skrzynia gotowa do montażu razem z całym osprzętem, czyli sporo roboty, przy której już nie musiałbym (przynajmniej na razie) się "męczyć".

@mehes
Dzięki za linka, bardzo przydatny. Pytanko mam jeszcze jedno, jak sądzicie czy mogę już teraz założyć heble, a przykładowo wstrzymać się ze swapem jakiś czas?
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Fifo »

To niestety źle czytałeś, albo wierzysz w cuda. To jest tylko i wyłacznie kit konwersyjny, co jest w nim zawarte możesz przeczytać, tylko skup się troche bardziej. Chyba nie sadzisz, ze ktokolwiek w tej lepszej częsci Europy sprzeda Ci silnik ze skrzynia i całym kitem konwersyjnym za ca. 700Euro? :lol:

Jak rany, Wam się ludzie na prawdę nie chce szukać dłużej niż 3 min.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
Awatar użytkownika
Marcin '2F'
Nowy
Imię: Marcin

Post autor: Marcin '2F' »

jak mnie mam w tym kicie sprzedaja to co jest na 3 zdjeciu pewnie ;D
ja mam praktycznie caly komplet na swapa do CB c20xe wraz z dorobiona 1 łapa (2 pozostałe zostaja seryjne), musiałb bys jedynie dokupic sobie zdrowy słupek. Widze ze jestes z zyrardowa, tak wiec daleko bys nie mial jbc ;>
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”