Rozrusznik....??
Rozrusznik....??
To sie nacieszylem Corsina, ale wracajmy do tematu. Podczas przekrecenia kluczyka w stacyjce słychać takie "pstryk" i nic sie nie dzieje. Czy to rozrusznik sie wysypał ?? Auto z popychu pali odrazu. Akumulator też ok.
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Rozrusznik....??
skoro akumulator sprawny to pewnie winny rozrusznik. wcześniej kręcił dobrze, czy były już problemy??
poczyść klemy i kable przy rozruszniku, a potem będzie się myśleć
poczyść klemy i kable przy rozruszniku, a potem będzie się myśleć
bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
Wczesniej bylo OK. Dzis rano ze 2 razy tak sie zdarzyło ale za 3 przekreceniem kluczyka zagadał. Pozniej kolo poludnia podobna sytuacja, a wieczoram to juz kaput i trza bylo z popychu. 
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Winny może być automat rozrusznika
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
Karas
- Świeżak
- Imię: Karas
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
do wymiany szczotki w rozruszniku:) wymień jak najszybciej i nie kręc go na siłę bo uszkodzisz komutator. Pozdro
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
poczyść styki. może pomoże. jak nie to mehes już nasunął przyczynę...
bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
- ja37
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Ja bym jeszcze sprawdził, czy automat dostaje plus, bo może kostka stacyjki ma dość.
- Konik
- Moderatorzy

- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
wyciąg rozrusznik i sprawdz go do akumulatora...
miałem tak samo i stwierdzam ze to rozrusznik.
miałem tak samo i stwierdzam ze to rozrusznik.
Noooo, wszystko milo byc tak ladnie i pieknie. Pooirytowany wczorajsza sytuacja stwierdziłem ze pojade do mechesa aby pokukał co i za ile itd. Wsiadam do samochodu a ten odpala z pierwszego
. Zgasilem odpalilem i tak samo. Odwiozłem córkę do przedszkola tam chwila strachu czy odpali i odpalił z pierwszego, pojechałem do sklepu zgasiłem odpaliłem i znowu ok. WTF
. Mimo to pojechałem do mechesa a Pan stwierdził "Panie a co ja mam sprawdzać i naprawiać jak wszystko działa, jak przestanie to pan przyjedź".
Moze głupie pytanie ale czy temp. może mieć wpływ na to co sie dzieje ?? Późnym popołudniem jak było gorąco (+ rozgrzany samochod) to nie pykło, dzisiaj rano było ok.
Moze głupie pytanie ale czy temp. może mieć wpływ na to co sie dzieje ?? Późnym popołudniem jak było gorąco (+ rozgrzany samochod) to nie pykło, dzisiaj rano było ok.
- ja37
- Support Team

Miałem kiedys tak, że na zimnym palił od razu, a jak silnik złapał 70*, to rozrusznik stał.
Uwalony stojan był.
Uwalony stojan był.
- ja37
- Support Team

To jest ta część uzwojenia przymocowana od środka do korpusu rozrusznika.
Nieopłacalna naprawa, kupiłem nowy.
Nieopłacalna naprawa, kupiłem nowy.
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Stojan, (stator) - zespół nieruchomych elementów maszyny lub mechanizmu, otaczających wirujący wokół stałej osi wirnik. Najczęściej stosowany jest w pompach, sprężarkach, wentylatorach, dmuchawach, maszynach elektrycznych, silnikach, prądnicach i turbinach.

[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
-
mateusz783
- Świeżak
- Imię: mateusz
Z mechesem jestem umówiony na wtorek.
Zauważyłem pewna prawidłowość ma problemy TYLKO i WYŁĄCZNIE na ciepłym silniku. Sprawdzałem to kilkukrotnie. Najprawdopodobniej będzie to co napisał "ja37". Jak ogarnę temat (a raczej mechanik) to powiem co i jak. Jak na razie jak gdzies pojade to mam chwilę strachu czy tym razem odpali czy nie.
Zauważyłem pewna prawidłowość ma problemy TYLKO i WYŁĄCZNIE na ciepłym silniku. Sprawdzałem to kilkukrotnie. Najprawdopodobniej będzie to co napisał "ja37". Jak ogarnę temat (a raczej mechanik) to powiem co i jak. Jak na razie jak gdzies pojade to mam chwilę strachu czy tym razem odpali czy nie.
Naprawa przesunieta na weekend 
-- 14 lip 2012, o 22:42 --
Dobra samochod odebrany od mechanika.
Padlo coś takiego, jak "elektryczny moduł zapłonowy rozrusznika" czy jakoś tak. Nie istotne, wazne ze juz hula
-- 14 lip 2012, o 22:42 --
Dobra samochod odebrany od mechanika.
Padlo coś takiego, jak "elektryczny moduł zapłonowy rozrusznika" czy jakoś tak. Nie istotne, wazne ze juz hula
-
ivo
- Bez listowiec ;-)
hi podepnę sie pod wątek , problemy zaczęły sie w upały po nagrzaniu sie od słońca (10 h) samochód nie chciał zapalić (corsa 1.2), po nocy było ok . po tygodniu nie zapala za pierwszym razem, trza kęcic kilkakrotnie i dodawać gazu . Komputer wywalił bląd P 0170 , 5 (nieznany) i 9 , jak stał u mechanika to zapalił
nie wiem w co uderzać
- ja37
- Support Team

Pewnie automatmartiNX pisze: elektryczny moduł zapłonowy rozrusznika:
Co to jest bląd 5 i 9?
-
ivo
- Bez listowiec ;-)
o P 0170 aktywnym- poczytane , ale 9 i 5 nieznaleziona , dzienks za informacje może wt wizyta z fanaberyczną c. u jakiegos magika