Auto czasem ryczy, a nie jedzie (glownie 4,5k-6,0k rpm) smierdzi tez wachą jak by sie przelewał, zeby ciagnelo w calym zakresie obrotów czasem wystarczy pojezdzic jakis czas wyzszymi obrotami i jakby sie odmulało (moc w pelnym zakresie obrotów, nawet wydech inaczej pracuje)
ogólne spalanie przy konfiguracji gazu 0-1 (corsa stała sie autem dla funu wiec jest opór) 10-11l
teraz co i jak, bo nie kazdy pewnie pamieta co u mnie siedzi
x16xe na ssacym od x14xe, 4-2-1 kat metalowy i koncowy (wydech szczelny świeżo poprawiany) mapa w kompie x14xe modzone nie pod ten silnik, ale jak "jedzie" to nie czuc zadnych braków, odcinka ok 7200, cisnienie paliwa 2,5 na listwie- wolne obroty, kazde dotkniecie gazem 3 bary, wiązka napewno nie ma z tym nic wspólnego (sam skladalem niemalze od zera) swiece, kable, czujnik polozenia walka/wału, sonde i dis'a wykluczam
aha no i nie jest to klin na wale

jakies sugestie ? wtryski? map sensor ?
wczesniej byl problem z kompami, bo sie paliły (konkretnie koncowki mocy wtrysków) ale to juz jest calkowicie zlikfidowany problem- problemem była wiązka i stad inna mapa w kompie, bo kompów przerobiłem cztery.. obecny to stary komp z modzona mapą przez Fifo pod swoje x14xe- stad odcinka wiec, raczej nieseryjna mapa)
i jedno dodatkowe pytanie (sam znalezc nie moge, moze ktos ma lepsze programy) mam sonde bosha 0 258 986 503 , czy jest 1 czy 5 voltowa ? (potrzebuje AFR podlaczyc)