Problem z listwami bocznymi ;/
- NowyCorsiarz
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Problem z listwami bocznymi ;/
witam
Mam problem z listwami bocznymi na drzwiach tzn próbowałem jedną delikatnie z ciągnąć ale niestety w kilku miejscach odeszła razem z lakierem i do tego zostało mase kleju ;/
pomóżcie jak to zrobić ?czym ?
będę wdzięczny
-- 12 lip 2012, o 20:49 --
i jak by ktoś miał listwy z corsy b ale te szersze , bo nowe komplet to około 100zł
to dajcie znać
Mam problem z listwami bocznymi na drzwiach tzn próbowałem jedną delikatnie z ciągnąć ale niestety w kilku miejscach odeszła razem z lakierem i do tego zostało mase kleju ;/
pomóżcie jak to zrobić ?czym ?
będę wdzięczny
-- 12 lip 2012, o 20:49 --
i jak by ktoś miał listwy z corsy b ale te szersze , bo nowe komplet to około 100zł
to dajcie znać
- truckerek
- Nowy
- Imię: Sergiusz
- Podziękował;: 2 razy
Re: Problem z listwami bocznymi ;/
Kolego poleciłbym Ci sposób na usuwanie emblematów z klapy itp Bierzesz cienką żyłkę np wędkarską i podcinasz klej pomiędzy listwą, a nadwoziem. Jak już zetniesz dany element to resztę benzynką ekstrakcyjną do czystego wycierasz i po sprawie.
Zapewne zapytasz czym później najlepiej przykleić nowe listwy- polecam taśmę akrylową dwustronną firmy 3M. Nie ma nic lepszego Jeśli odtłuścisz mieszaniną alkoholu izopropylowego i wody destylowanej to nie ma siły na nią Mieliśmy szkolenia u nas we firmie na temat tej taśmy i po przygotowaniu elementu nie było mocnych na taśmę
Zapewne zapytasz czym później najlepiej przykleić nowe listwy- polecam taśmę akrylową dwustronną firmy 3M. Nie ma nic lepszego Jeśli odtłuścisz mieszaniną alkoholu izopropylowego i wody destylowanej to nie ma siły na nią Mieliśmy szkolenia u nas we firmie na temat tej taśmy i po przygotowaniu elementu nie było mocnych na taśmę
- mariusz2247
- Nowy
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
podgrzej opalarką albo suszarką i wtedy żyłka
bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
- NowyCorsiarz
- Świeżak
dzięki za odpowiedzi na pewno spróbuje szkoda że wcześniej nie wiedziałem bo bym całkiem pozciągał listwy a tak musze zakładać nowe bo pod jedną są odpryski ;/
- truckerek
- Nowy
Przy dzisiejszych upałach nie musi podgrzewać, tylko na słońce wystawićmariusz2247 pisze:podgrzej opalarką albo suszarką i wtedy żyłka
Wystarczy, że oczyścisz starą listwę i na taśmę ją przykleisz Weź tą listwę do garażu czy gdzieś i spróbuj metodą mariusza z suszarką- podgrzej i stary klej Ci się zmiękczy:) Wtedy oczyść dokładnie i gitara. Poświęcisz trochę czasu, ale zaoszczędzisz mamonyNowyCorsiarz pisze:musze zakładać nowe bo pod jedną są odpryski ;/
- NowyCorsiarz
- Świeżak
zobaczymy dobry pomysł ale niestety listwy troche marnie wyglądają ale jeszcze sie zobaczy co z tego wyjdzie..
- truckerek
- Nowy
Możesz je odrestaurować Delikatny szlif, czernidło do plastików, plus jakieś preparaty zabezpieczające bądź koloryzujące i gitarka
- NowyCorsiarz
- Świeżak
no tak może coś to da ale będe musiał coś jeszcze zrobić z rogami bo wyglądają jak by ktoś je nożyczkami obciął byle jak
dzięki za pomoc
dzięki za pomoc
-
- Nowy
- Imię: Jaroslaw
Ja to klej usuwalem suszarka i bardzo ladnie mi zeszla tasna razem z klejem kolego
- NowyCorsiarz
- Świeżak
- Porszak
- Support Team Leader
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
do usuwania resztek kleju sa specjalne gumowe krążki zakładane na wiertrake. lakieru nie niszczy i ladnie schodzi