Dziwna sprawa ze wskazowka paliwa.
- truckerek
- Nowy
- Imię: Sergiusz
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Dziwna sprawa ze wskazowka paliwa.
Siemanko. Mam maly problem ze wskazowka licznika. Jadac do pracy pokazywala mi 9-10 litrow. Po zgaszeniu auta i pozostawieniu go na 8h wsiadlem do auta, odpalilem i ruszylem. Ku mojemu zdziwieniu wskazowka doszla tylko do pola rezerwy i ni cholery dalej. Co moze byc przyczyna takiego zachowania? Gdzie szukac usterki?
- Konik
- Moderatorzy
- Imię: Grzegorz
- Podziękował;: 0
- Kontakt:
Re: Dziwna sprawa ze wskazowka paliwa.
Ja tak mam w saxo i w corsie. jak upalam to tak jest wskaznik nie działa tak jak np w E30/36 ze pokazuje Ci odrazu ile masz wahy.. po włączeniu zapłonu odczekasz chwile i pokazuje Ci ile masz wahy.
- truckerek
- Nowy
No rozumiem Cię, ale nigdy tak mi się nie działo. Dzisiaj taki skecz mi odwaliła 
-- 21 lip 2012, o 20:24 --
Dodam jeszce, ze to nie wina paliwa... Zatankowalm auto i wskazowka nadal rosnie do rezerwy, nawet nie wchodzi na czerwone pole. Stanalem autem pod gorke i zero roznicy... Odpialem kostke pod kanapa tylnia-styki ok...

-- 21 lip 2012, o 20:24 --
Dodam jeszce, ze to nie wina paliwa... Zatankowalm auto i wskazowka nadal rosnie do rezerwy, nawet nie wchodzi na czerwone pole. Stanalem autem pod gorke i zero roznicy... Odpialem kostke pod kanapa tylnia-styki ok...
- truckerek
- Nowy
Następne rzecz do wykluczenia. Połączenie kabina- bak jest ok. Mianowicie odpiąłem kostkę przy baku pod kanapami i zwarłem kabelki na kostce odpowiedzialne za wychył wskazówki. Po zwarciu wskazówka wychyliła się na full.
Teraz chyba pozostało otworzyć bak i grzebać tam... Na co uważać? Czego szukać?
-- 24 lip 2012, o 22:15 --
Temat do zamknięcia. Powodem był najprawdopodobniej zawieszony pływak. Wykorzystałem mały uskok na drodze przy większej prędkości i pływak się ruszył z miejsca
Teraz chyba pozostało otworzyć bak i grzebać tam... Na co uważać? Czego szukać?

-- 24 lip 2012, o 22:15 --
Temat do zamknięcia. Powodem był najprawdopodobniej zawieszony pływak. Wykorzystałem mały uskok na drodze przy większej prędkości i pływak się ruszył z miejsca

- Kamil92
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 1 raz
Korzystając z tego, że temat nie został jeszcze zamknięty, pozwolę sobie się podpiąć. Mam taki problem, wskazówka od paliwa w mojej Corsie B strasznie szaleje. To znaczy to że non stop oscyluje o pół cm w jedna bądź drugą stronę mnie nie zaniepokoiło bo słyszałem że w Corsach tak jest ale dziś mając około 1/4 baku wskazała, że mam pełny bak to mnie już zdziwiło. Miał tak ktoś? Wie ktoś co to jest i co z tym należy zrobić? Bo niestety z bólem serca muszę wykluczyć możliwość, że moje autko produkuje benzynę 

- truckerek
- Nowy
A stało Ci się tak podczas jazdy?
U mnie przy przyspieszeniu prawie spada do rezerwy, a jak unormuję prędkość powyżej 100 to jest ok i pokazuje niby prawdę. Z tym, że nigdy jeszcze nie pokazała pełnego baku mając +/- 10 l w baku 

- Kamil92
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 1 raz
No zawsze tak pokazywała raz mniej raz więcej, więcej pokazywała jak jechałem wolniej a raz jadę równiutko spojrzałem a tam niemalże pełny bak jak dojechałem to wróciła do stanu pierwotnego