Migająca kontrolka ciśnienia oleju Corsa C 1.0
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Darek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Migająca kontrolka ciśnienia oleju Corsa C 1.0
Witam. Mam problem z kontrolką ciśnienia oleju.Wymieniłem czujnik i jak jest silnik zimny to wszystko ok. Jak się rozgrzeje to na wolnych obrotach grzechocze i miga kontrolka ciśnienia oleju. Mierzone było ciśnienie i na wolnych obrotach na ciepłym silniku wynosi 1 bar.I jeszcze mam takie wrażenie że na ciepłym silniku ma za niskie obroty ok 760.Co z tym można zrobić? Pozdrawiam.
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Migająca kontrolka ciśnienia oleju Corsa C 1.0
Jaki olej zalany ?
Jaki przebieg ?
Jaki przebieg ?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Darek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Stan oleju Ok. Olej wymieniony 2 tygodnie temu. Olej 10w/40 Castrol. Przebieg 136000.Przy sprawdzaniu ciśnienia manometrem na rozgrzanym silniku przy 2 tyś obrotów wskazówka skacze jak szalona.Słyszałem o jakimś zaworze przelewowym pompy olejuale nie wiem czy to może być przyczyną.
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
trochę niskawe to ciśnieniedaro3210 pisze:Mierzone było ciśnienie i na wolnych obrotach na ciepłym silniku wynosi 1 bar.
A na wyższych obrotach jakie ciśnienie oleju ?
Pasuje podjechać na "kabel" i sprawdzićdaro3210 pisze: I jeszcze mam takie wrażenie że na ciepłym silniku ma za niskie obroty ok 760.Co z tym można zrobić? Pozdrawiam.
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +