Nie mogę wyłączyć zapłonu.

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
masser1234
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Nie mogę wyłączyć zapłonu.

Post autor: masser1234 »

Witam, mam wielki problem a mianowicie nie mogę wyłączyć zapłonu w Corsie B 1.5 Td [95r] przed zaistniałą sytuacją zaczął mi się palić [pojawił się dym] kabel koloru czarnego który idzie w wiązce pod schowkiem od strony pasażera. Po wyciągnięciu bezpieczników tj. kl. silnik dalej pracuje. Jedyna możliwość jaką dziś znalazłem która mogę wyłączyć zapłon przy okazji oglądnięcia przekaźników koło nóg pasażera jest odpięcie modułu sterowania świec. Dodam, że wyciągnąłem radio oraz włącznik świateł awaryjnych i dalej nic. Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Imię: Piotr
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Re: Nie mogę wyłączyć zapłonu.

Post autor: mehes »

Oglądnij ten przypalony kabel, pewno gdzieś się dostał zwarcia do masy
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
yosh
Nowy
Imię: yosh
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: Nie mogę wyłączyć zapłonu.

Post autor: yosh »

Skoro nie można wyłączyć zapłonu to znaczy że spiekły się kable w wiązce.
Jeśli nie masz do czynienia z kablami na co dzień to proponuję oddać auto w ręce elektryka samochodowego, i nie zostawiaj auta z podłączonym akumulatorem bo może się to skończyć fatalnie.
Ów czarny kabelek o którym piszesz idzie prawdopodobnie do akumulatora bez żadnych zabezpieczeń a skoro zaczął się palić to prawdo podobnie popalił również wiele innych kabli w wiązce :-?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”