Honda Civic EG5 B18C6 Turbo

Tuning Corsy - To forum ma na celu prezentację Waszych projektów, modyfikacji i tego wszystkiego co zrobiliście przy swoich Corsach aby poprawić fabrykę.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Re: Honda Civic EG5 B18C6 Turbo

Post autor: pirat »

cos sie konczy - cos zaczyna...

Szkoda Civica, ale jak czytalem na biezaco te wszystkie posty o tym, ze cos sie znowu popsulo, to zastanawialem sie "na co ci to?" I tak dlugo wytrzymales...

SOUL zupelnie nie moja bajka. W ogole mi sie nie podoba. Ja natomiast ostatnio zakochalem sie w Scenicu 3gen chyba. Testuje go ponad tydzien i naprawde jest fajny, ale... strasznie nieekonomiczny ;)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

pirat pisze:SOUL zupelnie nie moja bajka. W ogole mi sie nie podoba. Ja natomiast ostatnio zakochalem sie w Scenicu
To smutne, bo wlasnie dlatego po ulicach jezdzi tak gigantyczna ilosc totalnie bezplciowych i nijakich samochodow :(
Obrazek
Awatar użytkownika
darx1204
Nowy
Imię: Darek

Post autor: darx1204 »

Ojojjjjj.... A tak się markos nagadał jakie to jego wozidło nie jest fajne, szybkie a teraz "ciężar" cóż... Twoje autko zdechło po kilku tyś.km a moje lala z czarnymi zderzakami dobiła dziś właśnie 240tyś. km jak mi przykro ze Twoja Hania sobie nie poradziła. Szkoda takiego projektu na który poszło mnóstwo szmalu. Smutno się ogląda takie zakończenie projektu w sumie drugie w tym roku najpierw Klari teraz Ty. Noo i chciałbym zaznaczyć ze znowu chcesz kopic KIA'te auto:P Niech chociaż dłużej pojeździ niż Hania i służy jak najdłużej.
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

darx1204 pisze:Twoje autko zdechło po kilku tyś.km a moje lala z czarnymi zderzakami dobiła dziś właśnie 240tyś. km
porównywanie przebiegów fabrycznego silnika do mocno modzonego nie jest zbyt inteligentne. Kopanie leżącego również
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Bear_ »

No Darek tu muszę przyznać rację STELMI'emu :-?

Nie ma co porównywać grzebanego auta od serii...

Mój samochód też poszedł na części i co... Też poszła kasa, czas i nerwy...

Jednej rzeczy Darku osoby z podobnym myśleniem jak Twoje nie zabiorą ludziom takim jak Mihau, Klari czy nawet ja... - świadomość, że to bylo MOJE auto i co mi dupy zwiozło i dało banana na ryju to TY możesz tylko o tym pomarzyć...
Obrazek
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
yosh
Nowy
Imię: yosh
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: yosh »

darx1204 pisze:Ojojjjjj.... A tak się markos nagadał jakie to jego wozidło nie jest fajne, szybkie a teraz "ciężar" cóż... Twoje autko zdechło po kilku tyś.km a moje lala z czarnymi zderzakami dobiła dziś właśnie 240tyś. km
Wszystkie grube mody pochłaniają kasę, zwłaszcza te mechaniczne, a swoją drogą twoje 45ps ma się nijak do 350ps więc co tu porównywać ?
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Porszak »

darx1204 pisze:Misku powiem tak, to bynajmniej niech nie jedzie po kimś kogo nie stać na grzebanie i wkładanie wora kapuchy do samochodu a potem mówić ze dla niego było to ciężarem, sam dobrze wiedział z czym to się wiąże, wg mnie jazda samochodem z małym silnikiem to też nie lada wyczyn jak zaczynasz wyprzedzać auto i czujesz ze Twojemu 1.2 zaczyna brakować mocy, pomyśl jaka to jest adrenalina i banan na ryjku jak Ci się uda zmieści:P mała rzecz a cieszy, druga sprawa po co kopać w aucie 6lat przejechać zaledwie zdechłe parę tyś km włożyć tyle kasy nerwów z myślą że się rozsypie?? bo jak Stelmi powiedział ze custom jest niedograny to nie lepiej było zrezygnować kilku KM i zrobić coś co będzie się odpychało całkiem zacnie a nie będzie awaryjne i tak nadwyrężone??

P.S : Misiek Twoja w przeciwieństwie do H trochę pomigała i bez większych awarii.
z tego co napisałes można przede wszystkim odczytać, że nie umiesz wyprzedzac lub niepotrzebnie, świadomie narazasz siebie i innych

co do porownania serii i tego auta... inni już sie wypowiedzieli
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

darx1204 pisze:Po co mi 350PS ktore rozlatuja sie po naru tys. km jak mam 45 ktore mnie zawiezie na drugi koniec Polski;)
proponuję skończyć tą bezsensowną wymianę zdań - Ty masz mega super 45KM, !markos miał mega super 350KM i tego się trzymajmy, to co kto uważa za lepsze jest jego indywidualną sprawą i ani Ty ani !markos nie powinniście oceniać, które rozwiązanie jest lepsze
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

darx1204 pisze:a potem mówić ze dla niego było to ciężarem
Stalo sie ciezarem. Po 6 latach.

Tak, widze i doskonale wiem, ze kompletnie nic z tego nie rozumiesz i po tym co napisales wiem tez, ze nigdy nie zrozumiesz.

Btw. ja tez mam cos, co zawiezie mnie na drugi koniec Polski, a do tego ma 88 koni. Zajebiscie, co? Nie czulem potrzeby zawozic sie tam Civikiem. Cos wnioslem? Nie.

A, wlasciwie to co mi tam, dodam cos jeszcze. Ile powazniejszych awarii naliczyles w tym samochodzie panie szpeniu od wyprzedzania ze smiercia w oczach? Bo ja pamietam tylko dwie. Padnieta pompe oleju, ktora zabrala ze soba walek wydechowy i glowice i teraz druga - peknieta tuleje. Nie przypominam sobie, zeby bylo cos wiecej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Fifo »

darx1204 pisze:Po co mi 350PS ktore rozlatuja sie po naru tys. km jak mam 45 ktore mnie zawiezie na drugi koniec Polski;)
A co byś powiedział o 300 tuningowych patatajach, które spokojnie dojechały, ba co tam drugi koniec Polski, do Anglii. Właśnie dzisiaj dostałem info, ze z palcem w przysłowiowej dupie objechały na kołach dwie ćwiartki w ubiegły weekend i bez awarii wróciły do domu. A sprawa wyglada tak od w sumie ponad dwóch lat. No i jak wyprzedzasz to bez kostuchy za plecami.

Szkoda markosowego projektu, bo pomimo iż kaprysna była to fura to jednak fajna. Uważam, ze gdyby nie paproctwo, które gdzies się tam wkradło, nazywane przez markosa pechem to auto mogłoby jeszcze długo radoche dawać.

Ja wolałem sprzedac w całości, żeby ktos inny miał też troche frajdy, markos na czesci - akurat nie popieram tego drugiego, ale co kto lubi i uważa za stosowne, ale 45KM...sorry, to tak jakby tu do porówania malucha postawić. Waga do Corsy przez pół, moc tez przez pół - no przeciez prawie na to samo wychodzi.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Nie da sie sprzedac w calosci samochodu z niedzialajacym silnikiem, nikt nie zaplaci za takie auto godziwej ceny mimo, ze naprawa to koszt ponizej 5kpln.
Obrazek
Awatar użytkownika
Fifo
Swój
Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Fifo »

Luz, chciałem poprzez powyższe napisać, ze ja bym naprawił i próbował sprzedać w calości. Taki jestem, ze nie lubie w jakimś sensie niedokończonych spraw. Znam kilka takich projektów w róznym stopniu zaawansowania i po różnych przejściach, których właściciele w pewnym sensie się poddali i odpuścili temat. Daleko nie szukając, kiedys tak zrobił mój wspólnik i równiez daleko nie szukając stoi taki jeden całkiem mocny i doinwestowany nasz firmowy stygmat u mnie na placu. A że limit przysłowiowego pecha wyczerpał juz na samym początku to potem ilekroć go zrobiliśmy z braku czasu "na szybko" to już później odwdzięczał się tylko awariami. Jednak mocne auta, tu około 600kuca, nie lubia być robione "na szybko" bo paproctwo zawsze wyjdzie.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com

Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
Awatar użytkownika
darx1204
Nowy
Imię: Darek

Post autor: darx1204 »

Fifo powiem tak jeśli coś jest zrobione z głową i w granicach rozsądku to wszystko można przyjąć, tylko oczywiście musi być robione z głową i perfekcyjna doskonałością najwidoczniej Markosowi brakło czasu bo 6 lat to za mało. i popieram Twoje zdanie ze " na szybko" to można biedy nachwytać.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

darx, idz juz stad, poszedl! Bo nie zdzierze tego pie*dolenia ani minuty dluzej :pig:

Powtorze - powazniejsze awarie byly DWIE. Jesli naliczyliscie wiecej, to gratuluje, ale to chyba nie chodzi o ten samochod.

Oraz - przypomne - otwarte bloki niestety czasem pekaja. Jedne wczesniej, inne pozniej, jeszcze inne wcale. Loteria.
Obrazek
yosh
Nowy
Imię: yosh
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: yosh »

darx1204 pisze:jest zrobione z głową i w granicach rozsądku to wszystko można przyjąć, tylko oczywiście musi być robione z głową i perfekcyjna doskonałością
Jeden z najciekawszych projektów na forum, bez wątpienia nie brakuje mu przemyśleń z głową i perfekcyjną doskonałością jak to sam określasz.
Wykonaj jakiś mocny projekt z turbo lub chociaż swap nim zaczniesz wypowiadać się na ten temat.
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Obrazek

Obrazek

Skleje jeszcze timelapse i koniec historii.

PS.
45 koni z turbo to mialoby z 80, co nie? Ja bym w to poszedl! :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

wymowne zdjecia, buda sie sprzedała czy pojechałą na złom?
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Nie no kaman... Jeszcze mialbym doplacac za zlomowanie niekompletnego samochodu z weglowymi blotnikami i deska z Integry warta 1kpln? :grin:
Obrazek
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Kontakt:

no to tyle dobrego, wjedzie w nia jakiś fajny silnik?
Obrazek
Awatar użytkownika
Kot
Świeżak
Imię: Tomek

Post autor: Kot »

Fotostory zakręciło mi łzę w oku....szkoda że tak się skończyło
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Porszak pisze:no to tyle dobrego, wjedzie w nia jakiś fajny silnik?
Jakies malo szalowe 240 konne D16 turbo. Ujdzie. Zostaje w Warszawie, wiec raz na jakis czas bede mogl podotykac ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

[youtube]ppg_I1hJhpE[/youtube]
Obrazek
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Bear_ »

Czegoś Ty się nawdupial, że w niecałe 3 min. cale auto rozebrane ? :grin: :pig:

Szkoda Michale... Autko było fajne, mnie się projekt mega podobał... Znając życię Tobie jazda musiała sprawiac kupe frajdy i to sie liczylo...

Buda nowemu ownerowi pewno będzie dobrze służyć...

Powodzenia dalej i bezproblemowej jazdy nowym dupowozem...
Obrazek
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

Dekonstrukcja poszła błyskawicznie nie to co budowa...

No co tu pisać, żal straszny...
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
malcin20
Świeżak

Re:

Post autor: malcin20 »

!markos pisze:[ Obrazek ]

[ Obrazek ]

Skleje jeszcze timelapse i koniec historii.

PS.
45 koni z turbo to mialoby z 80, co nie? Ja bym w to poszedl! :twisted:

A czy przypadkiem te felgi nie jeździły wcześniej na białym civicu Krzyśka?
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Nie wiem kto to Krzysiek. Wiem, ze wczesniej jezdzily na Civicu Macka, a pozniej na Civicu Andrzeja. Tak, na bialym. Ale jesli to Krzysiek - ktorego nie znam - odpowiedzialny byl za to jak ten bialy zostal poskladany, to nalezy mu sie zajebista chlosta, bo samochod byl ruina i dlatego wlasnie zmieniono mu bude na moja :lol:
Obrazek
malcin20
Świeżak

Post autor: malcin20 »

Wiem ze brał je od kogoś clubu ale to ten civic coupe nie taki jak twoj
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Coupe poszlo na zyletki, bo bylo strasznym parchem i teraz graty beda jezdzic w mojej budzie.

A w ogole to chyba mozna zamknac, cooo? Juz nic wiecej w temacie Civica sie tu raczej nie pojawi.. Nowy samochod to tez nie Opel, wiec nie bede go tu wrzucal, poza tym projektem to on na pewno nie bedzie :lol:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Nasze Projekty”