[CB] Corsa by Marcin
- Marcin '2F'
- Nowy
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Marcin '2F'
- Nowy
Re: [CB] Corsa by Marcin
Witam,
Zeby nie było ze z corsa nic sie nie dzieje i o niej zapomnialem, ale sie dzieje tylko wiecie wakacje, urlopy te sprawy
corsa dostala nowe wtryskiwacze niebieskie od MT2.8, nowa pompe paliwa 3 bar, oraz nowy regulator cisnienia paliwa na szynie czuc poprawe na lepsze w pracy silnika i przyspieszaniu/elastycznosci
oraz zajelem sie sprawa najwazniejsza oraz - jak mam nadzieje- powodem ktory psul notorycznie przeplywki i powodowal falowanie obrotow czyli dolotem,
dolot przed dzisiejszym dniem wygladał tak:
stozek bardzo blisko kolektora wydechowego, ciagnał gorące powietrze, przez co caly układ dolotowy jak i powercap z przepustnica takze byly gorace, pierwsza wpadła elastyczna guma o wiekszej srednicy, co by odsunać filt od kolektora oraz szersza metalowo chromowana rurka co by go schowac za lampe oraz troszke powiekszyc przeplyw powietrza przed przeplywomierzem
cyk zdjecie poglądowe w trakcie prac:
a na koniec wpadł airbox własnej roboty, ktory bardzo fajnie wyszedl oraz co najwazniejsze w pełni spełnia swoja role, odizolowywuje caly układ przed goracym powietrzem od kolektora, caly dolot jest zimny, wraz powercapem i przepustnica
z efektu jestem bardzo zadowolony, spełnia swoja role tak jak wyzej napisalem, wydaje inny dzwiek no i fajnie wyglada ( w planie jest pomalowanie go ) )
corsa siadla tez na glebe z tylu oraz zostal dodany mega TJÓNING czyli lifty maski
troszke slabo widac bo zdjecie robione telefonem i z odległosci
Czekam na swojego paparazzi, ktory smiał wyjechac na urlop i na jego aprat ktory robi lepsze zdjecia, co by zrobic mala sesyjke na glebie )
zabawy ciag dalszy,
pozdro!
Zeby nie było ze z corsa nic sie nie dzieje i o niej zapomnialem, ale sie dzieje tylko wiecie wakacje, urlopy te sprawy
corsa dostala nowe wtryskiwacze niebieskie od MT2.8, nowa pompe paliwa 3 bar, oraz nowy regulator cisnienia paliwa na szynie czuc poprawe na lepsze w pracy silnika i przyspieszaniu/elastycznosci
oraz zajelem sie sprawa najwazniejsza oraz - jak mam nadzieje- powodem ktory psul notorycznie przeplywki i powodowal falowanie obrotow czyli dolotem,
dolot przed dzisiejszym dniem wygladał tak:
stozek bardzo blisko kolektora wydechowego, ciagnał gorące powietrze, przez co caly układ dolotowy jak i powercap z przepustnica takze byly gorace, pierwsza wpadła elastyczna guma o wiekszej srednicy, co by odsunać filt od kolektora oraz szersza metalowo chromowana rurka co by go schowac za lampe oraz troszke powiekszyc przeplyw powietrza przed przeplywomierzem
cyk zdjecie poglądowe w trakcie prac:
a na koniec wpadł airbox własnej roboty, ktory bardzo fajnie wyszedl oraz co najwazniejsze w pełni spełnia swoja role, odizolowywuje caly układ przed goracym powietrzem od kolektora, caly dolot jest zimny, wraz powercapem i przepustnica
z efektu jestem bardzo zadowolony, spełnia swoja role tak jak wyzej napisalem, wydaje inny dzwiek no i fajnie wyglada ( w planie jest pomalowanie go ) )
corsa siadla tez na glebe z tylu oraz zostal dodany mega TJÓNING czyli lifty maski
troszke slabo widac bo zdjecie robione telefonem i z odległosci
Czekam na swojego paparazzi, ktory smiał wyjechac na urlop i na jego aprat ktory robi lepsze zdjecia, co by zrobic mala sesyjke na glebie )
zabawy ciag dalszy,
pozdro!
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Marcin '2F'
- Nowy
- Porszak
- Support Team Leader
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
- Marcin '2F'
- Nowy
Gieta blacha rolę spełnia bardzo dobrze
Oraz co najważniejsze krosta dowiozla zadek na urlop na mazury chodź z ta gleba to mnie trochę popier****lo :p tym sprzętem nie da Sie nigdzie wjechać :p
Pozdrowienia z giżycka )
P.s. maximo, na prostej nic nie trze, ale niech Sie trafi jakas nierówność ..... :p
Oraz co najważniejsze krosta dowiozla zadek na urlop na mazury chodź z ta gleba to mnie trochę popier****lo :p tym sprzętem nie da Sie nigdzie wjechać :p
Pozdrowienia z giżycka )
P.s. maximo, na prostej nic nie trze, ale niech Sie trafi jakas nierówność ..... :p
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Fifo
- Swój
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Nabiera kształtów fura, fajnie. Dopieszczasz ją i to w dobrym kierunku. No nie ma co ukrywać, ze wyglada 100 razy lepiej niż u Kruszyna Własnie dojrzałem, że masz tam "mój" a juz Twój PowerCup Z wyjściem pod dysze nitro
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Marcin '2F'
- Nowy
Tak jest Fifo ;D trzeba kiedy rozkminic ten motyw z nitro, ale z tego co kojaze to daje ~ 20km na strzal?
Takie bardziej aktualne foto
zdjecia kumpla: Piotr "Góral"
o tak to teraz wyglada
Czeka jeszcze rozporka na przod do zamontowania ale brakuje chwilowo czasu
pozdro!
Takie bardziej aktualne foto
zdjecia kumpla: Piotr "Góral"
o tak to teraz wyglada
Czeka jeszcze rozporka na przod do zamontowania ale brakuje chwilowo czasu
pozdro!
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Fazzie
- Nowy
Ladnie zdjecia. Generalnie odzyla Corsa, dobra sztuka.
Unsere Opels sind viel schneller...
-
- Swój
- Imię: Mateusz
Fifo pisze:Nabiera kształtów fura, fajnie. Dopieszczasz ją i to w dobrym kierunku. No nie ma co ukrywać, ze wyglada 100 razy lepiej niż u Kruszyna Własnie dojrzałem, że masz tam "mój" a juz Twój PowerCup Z wyjściem pod dysze nitro
oj tam oj tam, moze i wyglada lepiej, ale czy 100 razy?
tylko kolor felgi zmienil
ja mam inna corse ktora sie zajmuje, w koncu musze miec cos do coby Marcina pogonic
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Strzał będziesz miał taki, jakie dysze założysz. Ja miałem dyszę jak się okazało +35KM, choć obstawiałem +20, bo niestety oznaczenie było z niej starte.Marcin '2F' pisze:Tak jest Fifo ;D trzeba kiedy rozkminic ten motyw z nitro, ale z tego co kojaze to daje ~ 20km na strzal?
kruszyn - no przeciez zartowałem
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
-
- Swój
aa co bede sie chwalil, jakies tam 1.2 w budzie cA
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
- c20xe turbo
- Świeżak
- Imię: KAROL
Panie dzieje się co?
Corsa B c20rs 780kg najlżejsza w PL z c20xe pod maską ...lecimy do 750kg
http://www.youtube.com/watch?v=dijtD1RZhIM
http://www.youtube.com/watch?v=3lpDTqg0 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=dijtD1RZhIM
http://www.youtube.com/watch?v=3lpDTqg0 ... re=related
- Marcin '2F'
- Nowy
PANOWIE PANOWIE dzieje sie ida grube mody;
ale wszystko na dniach ;>
narazaie wrzuce kilka niewyjasniajacych nic spajszotów
tu jest winowajca falujacych obrotow na jałowym
a tutaj prawdopodobny winowajca mojego problemu, a mianowicie gdy corsa byla zimna jechala cacy, potem jak postala w korku i cos sie zagrzalo to prychała i gasla, ostygla pol godziny i znowu jechala normalnie
przy okazji wymienilem przewody W-N, czujnik temp. cieczy chlodzacej itp
pozdrówka!!
ale wszystko na dniach ;>
narazaie wrzuce kilka niewyjasniajacych nic spajszotów
tu jest winowajca falujacych obrotow na jałowym
a tutaj prawdopodobny winowajca mojego problemu, a mianowicie gdy corsa byla zimna jechala cacy, potem jak postala w korku i cos sie zagrzalo to prychała i gasla, ostygla pol godziny i znowu jechala normalnie
przy okazji wymienilem przewody W-N, czujnik temp. cieczy chlodzacej itp
pozdrówka!!
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Kamil
Dzis Marcin odebrał Corse po południu 30min poznej dzwoni tel. cos ty zrobil z samochodem nie da sie nia jezdzic normalnie 1bieg-brak trakcji 2bieg -brak trakcji 3bieg-to samo reakcja na gaz gwałtowna. NA koniec powiedzial ze mu se to bardzo podoba. Marcin pochwal sie dalej juz ty.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
no to fajnie, ze jest jak trzeba. winowajcy to wtyczka od temp plynu i przekaznik czego?
- Marcin '2F'
- Nowy
winowajca problemow elektrycznych byla ... slabo dokrecona masa do szyny paliwowej o.O
a co sie dzieje z krosta:
Korsa pojechala do Kamila z problemami natury elektryczno/elektronicznej, a że Kamil jest zdolnym chłopakiem i nie za bardzo chyba wie o ktory przekaznik mi chodzilo to wyjał ten najwiekszy
wiec jak juz go wyjal - a był on na dobiciu- to musialem kupic nowy, lepsiejszy ;D przywedrowało takie cos
w miedzy czasie nie pasowala mi waga kółeczka, ktore musialem tachać na moich szlachetnych plecach w plecaku, to sobie polecialo do Pana Otoczaka, a On magicznym przyrzadem nr 5 zobił takie cos ;
koło stoczone z 6,5kg na 4,5kg, krosta wkreca sie na obroty jak motor o.O i łatwiej sie jej odpala
jak juz wszystkie puzle dotarły wszystko zostało złozone na nowych uszczelkach (dzieki max za rade; wymiany uszczelki wału korbowego ;D ) i zalane swieżą oliwką
z tylu oleju czytamy ze przeznaczony do zadan ekstremalnych oj tak, on bedzie mial ze mną bardzo ekstremalnie
a zakończeniem wszystkiego, taka wisienka na torcie była rozpórka
poza olejem i płynem do spryskiwaczy juz sobie niczego nie doleje hehe
a teraz spostrzerzenia:
- to jest ku***a szatan o.O 2.0 odpychało sie zacnie, ale na tym zestawie to jest to szatan oO,
tak jak Kamil wspominał, na mokrym tym sie jezdzic nie da, jade sobie pełna kulturka na 3 biegu kolo 50-60km/h jest luka do wyprzedzania, no to gaz w podloge a tu koła miela O.O tak samo spod swiatel, 1,2,3 zero trakcji, ale co tam, dzis jest sucho
- corsa latwiej odpala
- bardzo fajnie sie wkreca na obroty
- trzyma troszke wyzsze obroty biegu jałowego
-JEST FAJNIE
Dzieki Kamil za pomoc, oraz dzisiaj sie zglosze po prezenty bedziemy modzic na nowy sezon cos grubszego, fajniejszego i szybszego
pozdro
Korsa pojechala do Kamila z problemami natury elektryczno/elektronicznej, a że Kamil jest zdolnym chłopakiem i nie za bardzo chyba wie o ktory przekaznik mi chodzilo to wyjał ten najwiekszy
wiec jak juz go wyjal - a był on na dobiciu- to musialem kupic nowy, lepsiejszy ;D przywedrowało takie cos
w miedzy czasie nie pasowala mi waga kółeczka, ktore musialem tachać na moich szlachetnych plecach w plecaku, to sobie polecialo do Pana Otoczaka, a On magicznym przyrzadem nr 5 zobił takie cos ;
koło stoczone z 6,5kg na 4,5kg, krosta wkreca sie na obroty jak motor o.O i łatwiej sie jej odpala
jak juz wszystkie puzle dotarły wszystko zostało złozone na nowych uszczelkach (dzieki max za rade; wymiany uszczelki wału korbowego ;D ) i zalane swieżą oliwką
z tylu oleju czytamy ze przeznaczony do zadan ekstremalnych oj tak, on bedzie mial ze mną bardzo ekstremalnie
a teraz spostrzerzenia:
- to jest ku***a szatan o.O 2.0 odpychało sie zacnie, ale na tym zestawie to jest to szatan oO,
tak jak Kamil wspominał, na mokrym tym sie jezdzic nie da, jade sobie pełna kulturka na 3 biegu kolo 50-60km/h jest luka do wyprzedzania, no to gaz w podloge a tu koła miela O.O tak samo spod swiatel, 1,2,3 zero trakcji, ale co tam, dzis jest sucho
- corsa latwiej odpala
-JEST FAJNIE
Dzieki Kamil za pomoc, oraz dzisiaj sie zglosze po prezenty bedziemy modzic na nowy sezon cos grubszego, fajniejszego i szybszego
pozdro
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
- Marcin '2F'
- Nowy
- Fifo
- Swój
- Kontakt:
Nie przesadzasz troche z tymi problemami z trakcją? Toż to N/A a nie turbo z grzmotnym momentem. Choć z drugiej strony zanim wprowadziłem kilka korekt do zawieszenia przy okazji wymiany silnika na Turbo to na wolnossaku jeszcze tez ta trakcja jakas z dupy była.
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
- Marcin '2F'
- Nowy
nie przesadzam, moze kwestia opon, moze zawieszenia jak piszesz, ale na mokrym na pierwszych trzech biegach pedal gazu nie moze dotykac podlogi ;D
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Kontakt:
czyli miałem jakąś tam rację że coś nie tak z tym przekaźnikiem kiedy się spotkaliśmy przy orlenie jak się holowaliścieMarcin '2F' pisze:winowajca problemow elektrycznych byla ... slabo dokrecona masa do szyny paliwowej o.O
Korsa pojechala do Kamila z problemami natury elektryczno/elektronicznej, a że Kamil jest zdolnym chłopakiem i nie za bardzo chyba wie o ktory przekaznik mi chodzilo to wyjał ten najwiekszy [ Obrazek ]
[ Obrazek ]
[ Obrazek ]
[ Obrazek ]
[ Obrazek ]
[ Obrazek ]
[ Obrazek ]
[ Obrazek ]
a teraz spostrzerzenia:
- corsa latwiej odpala
-JEST FAJNIE
pozdro
trzeba było zadzwonić do kolegi sebosa który pracuje parę ulic dalej to by Ci też tak ładnie kółeczko zrobił i byś nie musiał nic na plecach nosić
powodzenia w dalszym grzebaniu
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz
- Marcin '2F'
- Nowy
niestety K#$%^@#$@ :F
to nie ten przekaznik, zrobilem 40km, troche katowania, wiekszych predkosci i wszystko wydalwao sie ok, zrobilem jesszcze 5km i zaczela sie znowu dlawic i zdychac, :F
to nie ten przekaznik, zrobilem 40km, troche katowania, wiekszych predkosci i wszystko wydalwao sie ok, zrobilem jesszcze 5km i zaczela sie znowu dlawic i zdychac, :F
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- projektyzpasja
- Świeżak
tu też jesteś wow
Salonowa Corsa A 1,3GT + Irmscher U.K. + Bilas Vergasser Technik = Sprint B200
- Marcin '2F'
- Nowy
Dzieki Mateuszu ze podbiłes temat, bo nie miał kto tego zrobic
pare nowości z Padliny:
jako ze kompletuje czesci do ucywilizowania krosty na plan poszły takie zabawki:
tutaj doskonale widac roznice miedzy seryjnymi kabelkami - raczej nitkami - a normalnymi kablami :wstyd:
pażdzioch wyglada tak ; D
mam juz czujnik halla wraz z całym aparatem zapłonowym,
zas na dniach powinna przyjsc wiazka do silnika oraz komputer, mam nadzieje Max ze nasza rozmowa nadal aktualna?
dzieki RYCERZYK!
a plany na wiosne hmm fiu fiu takie cos sobie lezy )
dzis przyszła kolejna część układanki na zimowe wieczory:
plan to totalny remont + mody podnoszace moc, i moze delikatne splanowanie??!
pozdro
pare nowości z Padliny:
jako ze kompletuje czesci do ucywilizowania krosty na plan poszły takie zabawki:
tutaj doskonale widac roznice miedzy seryjnymi kabelkami - raczej nitkami - a normalnymi kablami :wstyd:
pażdzioch wyglada tak ; D
mam juz czujnik halla wraz z całym aparatem zapłonowym,
zas na dniach powinna przyjsc wiazka do silnika oraz komputer, mam nadzieje Max ze nasza rozmowa nadal aktualna?
dzieki RYCERZYK!
a plany na wiosne hmm fiu fiu takie cos sobie lezy )
dzis przyszła kolejna część układanki na zimowe wieczory:
plan to totalny remont + mody podnoszace moc, i moze delikatne splanowanie??!
pozdro
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
- projektyzpasja
- Świeżak
Bardzo ekonomiczne jak widać po krzywce , ale jak wiem będzie Rewar-Cams (KRK)
Marcin nie ma problemu polegaj jak na Zawiszy
Sobie Wpadnę po czytam, a tu proszę wszędzie twoja Corsa , działaj bracie tchnij w tą głowicę trochę życia
Marcin nie ma problemu polegaj jak na Zawiszy
Sobie Wpadnę po czytam, a tu proszę wszędzie twoja Corsa , działaj bracie tchnij w tą głowicę trochę życia
Salonowa Corsa A 1,3GT + Irmscher U.K. + Bilas Vergasser Technik = Sprint B200