Cześć,
Ostatnio mam problem ze spryskwiaczem klapy bagażnika - cieknie z niego ciurkiem zamiast rozpylać mgiełkę.
Wcześniej miałem problem z przewodem, który pękł na łączeniu kabina/klapa, ale dosztukowałem z delikatnie większego przewodu na odcinu ok 15-20cm (oryginalny przewód wszedł na wcisk w nowy z LeroyMerlin z działu ogród, fi ~6mm).
Ze szrotu mam dwie nowe dysze, które tak samo ciekną.
Czy ktoś wie co może być nie tak?
Dzięki.
[Corsa B] Spryskiwacz klapy bagażnika cieknie a nie rozpyla.
- Fazzie
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: [Corsa B] Spryskiwacz klapy bagażnika cieknie a nie rozp
Mialem w sumie podobny problem kiedys.
Sprobuj przeczyscic je delikatnie igla byc moze sa brudne w srodku/na wylocie. Mozesz tez je wrzucic do wrzatku zeby ewentualny brud rozmiekczyc i wymyc ze srodka. Ja w ten sposob swoje naprawilem.
Jest tez opcja ze masz problem z pompka na zbiorniczku. Nie wiem, zepsuty, wylecial delikatnie z niego, badz dalej sa jakies nieszczelnosci w ukladzie.
Sprobuj przeczyscic je delikatnie igla byc moze sa brudne w srodku/na wylocie. Mozesz tez je wrzucic do wrzatku zeby ewentualny brud rozmiekczyc i wymyc ze srodka. Ja w ten sposob swoje naprawilem.
Jest tez opcja ze masz problem z pompka na zbiorniczku. Nie wiem, zepsuty, wylecial delikatnie z niego, badz dalej sa jakies nieszczelnosci w ukladzie.
Unsere Opels sind viel schneller...
- truckerek
- Nowy
- Imię: Sergiusz
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
Mam to samo Ostatnio przetykałem igłą, bo tylko kapało z niego. Dmuchałem sprężarką w dyszę na klapie bagażnika przy otwartym zbiorniczku i bąbliło się, niby nie ma przecieków. Bardzo dużo osób boryka się z tym problemem. Coś jest z tymi tylnymi spryskiwaczami
Więc nie obejdzie się bez zaglądania pod maskę.
Może rzeczywiście jakaś nieszczelność, np. wieczko od zbiorniczka nie domknięte ... byłby numer
Może rzeczywiście jakaś nieszczelność, np. wieczko od zbiorniczka nie domknięte ... byłby numer
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
wieczko nie ma znaczeniamykail pisze: wieczko od zbiorniczka nie domknięte
a jak przednie spryskiwacze ?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Przednie spryskiwacze dają jak nowe.mehes pisze:wieczko nie ma znaczeniamykail pisze: wieczko od zbiorniczka nie domknięte
a jak przednie spryskiwacze ?
- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
sprawdzałeś przejście między klapa a buda, czy wezyk się nie przetarł ?
Zajrzałem pod maskę i okazuje się, że cieknie z wężyka przy pompce. Dziwne bo wężyk siedzi ale jakimś cudem cieknie. Muszę rozebrać i zobaczyć.!rafi pisze:sprawdzałeś przejście między klapa a buda, czy wezyk się nie przetarł ?
-- 8 paź 2012, o 16:54 --
Wężyk zarobiony na nowo. To nie tomykail pisze:Zajrzałem pod maskę i okazuje się, że cieknie z wężyka przy pompce. Dziwne bo wężyk siedzi ale jakimś cudem cieknie. Muszę rozebrać i zobaczyć.!rafi pisze:sprawdzałeś przejście między klapa a buda, czy wezyk się nie przetarł ?
Ale chyba mam winowajcę - kiedyś naprawiałem wężyk przy klapie bagażnika i z powodu braku węża o takiej samej średnicy zmuszony byłem użyć większego, teraz ten większy się "łamie" i tamuje przepływ płynu.