Nowe autko emsów

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
Awatar użytkownika
Ans
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Nowe autko emsów

Post autor: Ans »

nie trzyma parametrow fabrycznych , problemy z pompowtryskiwaczami , fatalna kultura pracy , to sie tyczy wszystkich 2.0 TDi ,imbus , walki ...... nie jest warte tych pieniedzy przynajmniej ja bym tego auta nie kupił, niestety jest masakra , i jesli kupisz 2.0 TDi trzymam kciuki zeby nic sie nie działo, ja bynajmniej juz sie tych silników naoglądałem
... ,
KARA po prostu kara
jak klekot to tylko V
1.9 TDI AWX jak u eMsów w aucie :)2 po prostu
a jeśli inny diesel to tylko w BMW :)
Obrazek
Audi Adrei Turbo PB :)
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Post autor: Hiv »

Niestety nie ma w ofercie innego TDi cos np jak obecnie moje ASZ ktore przy 130PS(po hamowaniu pokazało 139) naprawdę daje radę.
W nowszych egzemplarzach jest niestety albo BKD albo 1.9 ale tylko 105KM :/

A co powiesz o nowszych 2.0 z CR?
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

jesli dobrze pamietam emsow tdi pokazal 147 na rolkach. co za problem kupic 1.9 105KM i mu dolozyc troche?te silniki sa tak obcykane ze w dobrych firmach skladaja je z zamknietymi oczami
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Porszak pisze:jesli dobrze pamietam emsow tdi pokazal 147 na rolkach. co za problem kupic 1.9 105KM i mu dolozyc troche?te silniki sa tak obcykane ze w dobrych firmach skladaja je z zamknietymi oczami

U mnie wyszło +10 do tego co podaje fabryka.
Podobno z 105 już tak nie jest ale bazowo powinien mieć ok 110. Moze samym wirusem dałoby się ok 130-140 zrobić więc to by wystarczyło ;)
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Hiv pisze:Ciekawe czy eMsy jeszcze nią jeżdżą
Jeżdżą, jeżdżą :D
Porszak pisze:jesli dobrze pamietam emsow tdi pokazal 147 na rolkach.

dokładnie tak :) wykres jest w pierwszym poscie a skoro juz odgrzebaliśmy trupa to wrzuce wykres po lajtowej kuracji wzmacniającej :)

Obrazek
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Gesio_CB
Nowy
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gesio_CB »

No, i zaś przybylo troche mocy :)
Ale napisz co zostalo zrobione w tej kuracji
Obrazek
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Tak jak Porszak mówi
1.9 Tdi to taki silnik , który naprawdę dla mechaników nie jest żadną zagadką. Niezbyt duzym nakładem finansowym , zmianą części, wtrysków itd. potem jadąc do ludzi znających sie na tych silnikach jak w COMPsporcie albo w Dynosofcie, bez problemu mozna uzyskać "bezpieczne " 160 - 180 koni :) i takie autko jeździ już przyjemnie, polecam lekture i tematy ludzi na przykład na forum A3, A4 czy golfa ( golf :-? ) ,że ludzie krzesają lepsze moce .

A 2.0 TDi - nie polecam
Jakto napisał znajomy kupił Audi A4 B7 i mówi "ku**a już kupiłem to będe jeździł "

majk sory za małe ot w temacie

Ładne auteczko , ładny wykresik, na zcym polegała kuracja wzmacniająca jeśli możesz zdradzić ? ;) bo teraz tylko sie domyślam :D
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

delikatna poprawa oryginalnego softu tak żeby temp w dolocie za bardzo nie skoczyła, turbo nie przeładowywało i batorego za mną nie było :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Ans
Nowy

Batory to fajna sprawa :D zostawić jakiegoś streetracera z tyłu za sobą w tumanach dymu ;) natomiast u taty w aucie (też 1.9 Tdi) po zmianie softu wystąpiło przeładowanie turbiny , ale już opanowane ;) Świetny silniczek i żeby Wam służyło auteczko ;) być może widziałem je gdzieś :D bo jakiś czas temu przeprowadziłem się do Wrocławia ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Do niedawna jeżdziłem oblepiony lepkami powered by corsasport.pl więc nie sposób było jej nie zauważyć :grin: niestety podczas ostatniego skrobania szyby pozrywały się :(
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

No Majk, dla kogo jak dla kogo, ale dla Ciebie to zaden problem załatwić sobie nowe wlepki :grin: (poczekaj moze z tym do odwiliży)
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

Ans pisze:potem jadąc do ludzi znających sie na tych silnikach jak w COMPsporcie
Często zbiera się u nas na forum grupka A3czek i wtedy dla min. 10 aut COMPsport robi cenę za wirusa ok 1000zł. Za to mamy moce w granicach 165-170KM w 1.9 ASZ.
Więc myślę, że ze słabszego 1.9 dałoby się zrobić odpowiednio mniej czyli okolice 140KM są w zasiegu.

Pytanie jak to znosi skrzynia i sprzęgło?
Są te same we wszystkich 1.9 i 2.0?

PS. Też chętnie kupiłbym A4 B7 chociaż bardziej podoba mi się sportback... Ale żaden nie ma mocniejszego 1.9 :/
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

przyciaga pisze:No Majk, dla kogo jak dla kogo, ale dla Ciebie to zaden problem załatwić sobie nowe wlepki :grin: (poczekaj moze z tym do odwiliży)
Poczekam aż zbierze się grupa 5 chętnych osób na lepki i się dokoptuje :-D
Hiv pisze:PS. Też chętnie kupiłbym A4 B7 chociaż bardziej podoba mi się sportback... Ale żaden nie ma mocniejszego 1.9 :/
Mnie osobiście A4 B7 się nie podoba, wnętrze ma to samo co B6 a z zewnątrz rażą mnie te łezkowate przednie lampy, od których w b8 już na szczęście odeszli. B7 to taki Windows Milenium :lol: Co do sportbacka to sam o nim myślałem ale po cholerę płacić tyle kaski za tak małe auto skoro można mieć większe o klasę wyżej.
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Kontakt:

-=m&m=- pisze: Mnie osobiście A4 B7 się nie podoba, wnętrze ma to samo co B6 a z zewnątrz rażą mnie te łezkowate przednie lampy, od których w b8 już na szczęście odeszli. B7 to taki Windows Milenium :lol: Co do sportbacka to sam o nim myślałem ale po cholerę płacić tyle kaski za tak małe auto skoro można mieć większe o klasę wyżej.
Też tak myślałem ale porównywałem B6 i stojące obok A3 sportback i oprócz mniejszego bagażnika A3 wcale nie jest szczególnie mniejsze w środku. Poza tym lepiej sprawdzi się w mieście a tu robię najwięcej km.
Co do przodu B7 to dla mnie akurat na + szczególnie ten nowy duży gril który stał się(jak i w A3 8L po lifcie) bardzo charakterystyczny dla Audi.
I właściwie decyzja prawie już zapadła gdyby nie te opinie o BKD :/

PS. Duży + dla A4 to fakt, że łatwiej znaleźć fajną wersję S-line ;)
Może znów corsa...
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Wątek nie podbijany gdyż i w aucie zasadniczo nic się nie dzieje. Nadszedł czas na wymianę opon zimowych i po przeczytaniu tegorocznych testów ADAC wybór padł na CONTINENTAL WINTER CONTACT TS 850. Poniżej kilka fot nowych gumek :oko:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aro pisze:... autko rodzinne jest - ciekawe kiedy fotelik na tyle zagości ;)
aaaa zapomniałem o tym modzie :-D fotelik śmiga już na tyle a młody na naszym zawieszeniu usypia w try miga
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

tak myslalem, ze cos z kolami, a felgi w koncu pomalowane?
Obrazek
C16XE stage 0.5 158KM/195Nm
stage 0.75 :) 176KM/187Nm
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Porszak pisze:tak myslalem, ze cos z kolami, a felgi w koncu pomalowane?
tak pomalowane i wydaje się, że właśnie podczas tej operacji ktoś dokręcił koła chama :-? więcej info tutaj: problem-z-odkreceniem-kol-t71403.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Auta”