Nowe autko emsów
- Ans
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Nowe autko emsów
nie trzyma parametrow fabrycznych , problemy z pompowtryskiwaczami , fatalna kultura pracy , to sie tyczy wszystkich 2.0 TDi ,imbus , walki ...... nie jest warte tych pieniedzy przynajmniej ja bym tego auta nie kupił, niestety jest masakra , i jesli kupisz 2.0 TDi trzymam kciuki zeby nic sie nie działo, ja bynajmniej juz sie tych silników naoglądałem
... ,
KARA po prostu kara
jak klekot to tylko V
1.9 TDI AWX jak u eMsów w aucie po prostu
a jeśli inny diesel to tylko w BMW
... ,
KARA po prostu kara
jak klekot to tylko V
1.9 TDI AWX jak u eMsów w aucie po prostu
a jeśli inny diesel to tylko w BMW
Audi Adrei Turbo PB
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Niestety nie ma w ofercie innego TDi cos np jak obecnie moje ASZ ktore przy 130PS(po hamowaniu pokazało 139) naprawdę daje radę.
W nowszych egzemplarzach jest niestety albo BKD albo 1.9 ale tylko 105KM
A co powiesz o nowszych 2.0 z CR?
W nowszych egzemplarzach jest niestety albo BKD albo 1.9 ale tylko 105KM
A co powiesz o nowszych 2.0 z CR?
Może znów corsa...
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
jesli dobrze pamietam emsow tdi pokazal 147 na rolkach. co za problem kupic 1.9 105KM i mu dolozyc troche?te silniki sa tak obcykane ze w dobrych firmach skladaja je z zamknietymi oczami
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Porszak pisze:jesli dobrze pamietam emsow tdi pokazal 147 na rolkach. co za problem kupic 1.9 105KM i mu dolozyc troche?te silniki sa tak obcykane ze w dobrych firmach skladaja je z zamknietymi oczami
U mnie wyszło +10 do tego co podaje fabryka.
Podobno z 105 już tak nie jest ale bazowo powinien mieć ok 110. Moze samym wirusem dałoby się ok 130-140 zrobić więc to by wystarczyło
Może znów corsa...
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Jeżdżą, jeżdżąHiv pisze:Ciekawe czy eMsy jeszcze nią jeżdżą
Porszak pisze:jesli dobrze pamietam emsow tdi pokazal 147 na rolkach.
dokładnie tak wykres jest w pierwszym poscie a skoro juz odgrzebaliśmy trupa to wrzuce wykres po lajtowej kuracji wzmacniającej
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Ans
- Nowy
Tak jak Porszak mówi
1.9 Tdi to taki silnik , który naprawdę dla mechaników nie jest żadną zagadką. Niezbyt duzym nakładem finansowym , zmianą części, wtrysków itd. potem jadąc do ludzi znających sie na tych silnikach jak w COMPsporcie albo w Dynosofcie, bez problemu mozna uzyskać "bezpieczne " 160 - 180 koni i takie autko jeździ już przyjemnie, polecam lekture i tematy ludzi na przykład na forum A3, A4 czy golfa ( golf ) ,że ludzie krzesają lepsze moce .
A 2.0 TDi - nie polecam
Jakto napisał znajomy kupił Audi A4 B7 i mówi "ku**a już kupiłem to będe jeździł "
majk sory za małe ot w temacie
Ładne auteczko , ładny wykresik, na zcym polegała kuracja wzmacniająca jeśli możesz zdradzić ? bo teraz tylko sie domyślam
1.9 Tdi to taki silnik , który naprawdę dla mechaników nie jest żadną zagadką. Niezbyt duzym nakładem finansowym , zmianą części, wtrysków itd. potem jadąc do ludzi znających sie na tych silnikach jak w COMPsporcie albo w Dynosofcie, bez problemu mozna uzyskać "bezpieczne " 160 - 180 koni i takie autko jeździ już przyjemnie, polecam lekture i tematy ludzi na przykład na forum A3, A4 czy golfa ( golf ) ,że ludzie krzesają lepsze moce .
A 2.0 TDi - nie polecam
Jakto napisał znajomy kupił Audi A4 B7 i mówi "ku**a już kupiłem to będe jeździł "
majk sory za małe ot w temacie
Ładne auteczko , ładny wykresik, na zcym polegała kuracja wzmacniająca jeśli możesz zdradzić ? bo teraz tylko sie domyślam
Audi Adrei Turbo PB
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
delikatna poprawa oryginalnego softu tak żeby temp w dolocie za bardzo nie skoczyła, turbo nie przeładowywało i batorego za mną nie było
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Ans
- Nowy
Batory to fajna sprawa zostawić jakiegoś streetracera z tyłu za sobą w tumanach dymu natomiast u taty w aucie (też 1.9 Tdi) po zmianie softu wystąpiło przeładowanie turbiny , ale już opanowane Świetny silniczek i żeby Wam służyło auteczko być może widziałem je gdzieś bo jakiś czas temu przeprowadziłem się do Wrocławia
Audi Adrei Turbo PB
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
Do niedawna jeżdziłem oblepiony lepkami powered by corsasport.pl więc nie sposób było jej nie zauważyć niestety podczas ostatniego skrobania szyby pozrywały się
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
No Majk, dla kogo jak dla kogo, ale dla Ciebie to zaden problem załatwić sobie nowe wlepki (poczekaj moze z tym do odwiliży)
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Często zbiera się u nas na forum grupka A3czek i wtedy dla min. 10 aut COMPsport robi cenę za wirusa ok 1000zł. Za to mamy moce w granicach 165-170KM w 1.9 ASZ.Ans pisze:potem jadąc do ludzi znających sie na tych silnikach jak w COMPsporcie
Więc myślę, że ze słabszego 1.9 dałoby się zrobić odpowiednio mniej czyli okolice 140KM są w zasiegu.
Pytanie jak to znosi skrzynia i sprzęgło?
Są te same we wszystkich 1.9 i 2.0?
PS. Też chętnie kupiłbym A4 B7 chociaż bardziej podoba mi się sportback... Ale żaden nie ma mocniejszego 1.9
Może znów corsa...
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
Poczekam aż zbierze się grupa 5 chętnych osób na lepki i się dokoptujeprzyciaga pisze:No Majk, dla kogo jak dla kogo, ale dla Ciebie to zaden problem załatwić sobie nowe wlepki (poczekaj moze z tym do odwiliży)
Mnie osobiście A4 B7 się nie podoba, wnętrze ma to samo co B6 a z zewnątrz rażą mnie te łezkowate przednie lampy, od których w b8 już na szczęście odeszli. B7 to taki Windows Milenium Co do sportbacka to sam o nim myślałem ale po cholerę płacić tyle kaski za tak małe auto skoro można mieć większe o klasę wyżej.Hiv pisze:PS. Też chętnie kupiłbym A4 B7 chociaż bardziej podoba mi się sportback... Ale żaden nie ma mocniejszego 1.9
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Też tak myślałem ale porównywałem B6 i stojące obok A3 sportback i oprócz mniejszego bagażnika A3 wcale nie jest szczególnie mniejsze w środku. Poza tym lepiej sprawdzi się w mieście a tu robię najwięcej km.-=m&m=- pisze: Mnie osobiście A4 B7 się nie podoba, wnętrze ma to samo co B6 a z zewnątrz rażą mnie te łezkowate przednie lampy, od których w b8 już na szczęście odeszli. B7 to taki Windows Milenium Co do sportbacka to sam o nim myślałem ale po cholerę płacić tyle kaski za tak małe auto skoro można mieć większe o klasę wyżej.
Co do przodu B7 to dla mnie akurat na + szczególnie ten nowy duży gril który stał się(jak i w A3 8L po lifcie) bardzo charakterystyczny dla Audi.
I właściwie decyzja prawie już zapadła gdyby nie te opinie o BKD
PS. Duży + dla A4 to fakt, że łatwiej znaleźć fajną wersję S-line
Może znów corsa...
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
Wątek nie podbijany gdyż i w aucie zasadniczo nic się nie dzieje. Nadszedł czas na wymianę opon zimowych i po przeczytaniu tegorocznych testów ADAC wybór padł na CONTINENTAL WINTER CONTACT TS 850. Poniżej kilka fot nowych gumek
aaaa zapomniałem o tym modzie fotelik śmiga już na tyle a młody na naszym zawieszeniu usypia w try migaAro pisze:... autko rodzinne jest - ciekawe kiedy fotelik na tyle zagości
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
- -=m&m=-
- Website Admin
- Kontakt:
tak pomalowane i wydaje się, że właśnie podczas tej operacji ktoś dokręcił koła chama więcej info tutaj: problem-z-odkreceniem-kol-t71403.htmlPorszak pisze:tak myslalem, ze cos z kolami, a felgi w koncu pomalowane?