Który wężyk paliwa od czego ??

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
patryk98719
Świeżak
Imię: Patryk
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Który wężyk paliwa od czego ??

Post autor: patryk98719 »

Witam. mam mały problem, mianowicie wyciągałem silnik od CB 1.0 12V i wymieniałem węzyki paliwa i przez moją nie uzage i nie opisanie węzyków nie wiem który jest od czego, Chodzi mi o te 3 które idą przy podwoziu. chciałbym sie dowiedziec który jest od zasilania,powrotu i do Filtra paliwa. Oraz przy przepustnicy czy lewa czy prawa strona jest od zasilania. Prosze o pomoc. Pozdrawiam. :)
yosh
Nowy
Imię: yosh
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Re: Który wężyk paliwa od czego ??

Post autor: yosh »

A dlaczego trzy, przecież do demontażu silnika nie ma potrzeby demontować przewodu par paliwa ?
Nasuwa się również pytanie w którym miejscu przewody zostały zdemontowane, bowiem odkręcone od listwy wtryskowej nie dadzą się zamienić przy montażu bo nakrętki wężyków różnią się wymiarami.
Na przewodzie zasilania jest filtr paliwa , sprawdź który z przewodów biegnie do filtra i odnajdziesz zasilanie.
patryk98719
Świeżak
Imię: Patryk
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: patryk98719 »

Auto było bite i wszystkie 3 niebieskie zostały uszkodzone. Blacharz zdementował je i wyciągnął filtr paliwa więc dlatego nie wiem o co chodzi. Węże są zdemontowane przy prawych przednich drzwiach tuż przy kole pod podłoga. A ja mam całe węże ale od 1,2 a one nie mają nakretki tylko są montowane na opaski. I chce je przerobić. Tzn kawałek węża z gwintem z tym połączyć za pomocą opaski i rurki cienkiej. Ale mniejsza z tym. Najważniejsze dla mnie jest to aby sie dowiedzieć gdzie idą i w jakiej kolejności węże ne filtra i od łączenia na początku drzwi . Może jakieś fotki ktoś cz dodał cos cokolwiek. Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
yosh
Nowy
Imię: yosh
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: yosh »

Filtr paliwa znajduje się z tyłu przy zbiorniku paliwa przy prawym tylnym kole, aby go zobaczyć potrzebny jest kanał lub podnośnik.
Duża puszka pod prawym błotnikiem to nie filtr tylko pochłaniacz par paliwa, podłączone jest do niego odpowietrzenie zbiornika.
Pod tylnym siedzeniem znajduje się rewizja zbiornika, po jej zdjęciu zobaczysz pokrywę zbiornika z przewodem zasilającym i powrotem, zweryfikuj te dwa a trzeci podłącz do pochłaniacza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”