Koledzy którzy kumają temat c20xe jest problem następujący.
Złożony jest silnik c20xe po remoncie u kolegi. Wszystko się ładnie i bezproblemowo złożyło.Silnik wystartował i sobie jeździł tydzień kiedy kontrolnie zdjeliśmy obudowę rozrządu i problem jest tego typu że napinacz kiedy silnik chodzi to pracuje i delikatnie chodzi w sensie ten wskaźnik co wskazuje napięcie to delikatnie drży jakby pracował i płynnie napinał ale jak gasi się silnik to jakby się rozluźniał. Na pasku robi się luz w okolicach koła pasowego- dość spory luz.
gdzie może być problem?
napinacz nowy a jednak śmietnik?
c20xe i problem
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Re: c20xe i problem
Niekoniecznie, jak gasisz silnik to w momencie zatrzymania motoru silnik się minimalnie cofa i to własnie powoduje rozluźnienie paska. Oczywiście nie wiem o jak dużym rozluźnieniu rozmawiamy, ale pokręć kluczem silnikiem na sucho w dobra stronę a potem cofnij klucz o jakąś nawet malutka częsc obrotu i zobacz czy zrobi się luz taki jak Cie martwi.
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
-
- Świeżak
- Imię: mariusz
- Otrzymał podziękowań: 0
te napinacze tak mają ,tzn. tak sie zachowują w momencie wyłączenia silnika pozdr. 

206 s16
- seboss
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
wiem, że tak mają ,składałem kilka silników ale to c20xe było pierwszym z takim problemem
napinacz wymieniony na nowy ,tamten tez był nowy ale okazał się śmietnikiem zresztą jak jeszcze jeden
napinacz wymieniony na nowy ,tamten tez był nowy ale okazał się śmietnikiem zresztą jak jeszcze jeden
było kamikadze ......... teraz tylko tatowóz