Gotowy zestaw ksenon

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
olekr21
Nowy
Imię: Aleksander
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Gotowy zestaw ksenon

Post autor: olekr21 »

Witam!
Znalazłem na alledrogo taki oto zestawik ksenon http://moto.allegro.pl/opel-corsa-b-hid ... 21352.html. Powiedzcie mi czy to jest coś warte? Jest sens wydać na to kase i nie martwić się np przepaleniem instalacji lub kontrolą o utratą dowodu? Było by to zainstalowane oczywiście w lampie z soczewką oraz ze spryskami
patryk98719
Świeżak
Imię: Patryk
Otrzymał podziękowań: 0

Re: Gotowy zestaw ksenon

Post autor: patryk98719 »

zrobisz co zechcesz ale mi sie osobiscie lepiej widzą jakies tuningowe lampy+ zarówki niebieskie lub białe :)
Awatar użytkownika
Zioo
Nowy
Imię: Adam
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: Zioo »

dowód i tak zabiorą jak sie doczepią .. (wożąc w zapasie seryjne żarówki dasz rade "zlikwidować usterke" na miejscu)
Żarnik H4 (jakie dałeś w linku) a soczewka to zupełnie 2 różne rzeczy (soczewka ma z regóły H1/H7 )
zależy, czy bedziesz modził np Arteba i wsadzał soczewkę, czy masz angel eye's itp ( osobno światło drogowe, osobno mijania ) wsadzasz zwykły xenon albo Bixenon..
Temperatura żarników też jest ważna.. wartości powyżej 4300K świecą coraz słabiej i bardziej na niebiesko
Zdecydowanie trzeba dobrze ustawić lampy przy xenonie !!
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
Awatar użytkownika
!rafi
Nowy
Imię: Rafał
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: !rafi »

Daj sobie siana z tym druciarstwem, bo dowód bankowo leci. Pomijając fakt pochodzenia tego typu zestawu, brakować Ci wciąż będzie sprysków oraz samopoziomowania reflektorów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”