E16SE duże spalanie
-
Rafalovsky
- Świeżak
- Imię: Rafał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
E16SE duże spalanie
Witam posiadam corse b po swapie z corsy a gsi. Ogólnie rozchodzi sie o to że spalanie jakie mi wyszło to 20l/100km przy spokojnej jeździe także coś tu chyba jest nie tak. Autko ogólnie porobione, stożek, wydech cały, odelżone koło zamachowe, lepsze wtryski, polerowane kanały itd. na hamowni wyszło 135KM.
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: E16SE duże spalanie
a kto stroił sterownik?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
Rafalovsky
- Świeżak
Właśnie o to chodzi że autko kupiłem niedawno i było robione w niemczech i niemam info jak było robione wszystko.
- projektyzpasja
- Świeżak
- Imię: Mateusz
czujnik Temp. na ECU sprawdż 
Salonowa Corsa A 1,3GT + Irmscher U.K. + Bilas Vergasser Technik = Sprint B200 
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Lepsze wtryski tzn większe. Tylko po co. Większe wtryski mają sens przy turbo lub kompresorze lub rozwiercie na wyższą pojemność (bo stare nie wydalają ). Jak motor jest ori (wałki i dolot z wydechem nie grają roli) to są zbędne a nawet przeszkadzają bo leją za dużo. Jedyne wyjście korekta na mapie ale i tak minimalna dawka np wolnych obrotach może być za duża.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
Rafalovsky
- Świeżak
ale przy sportowych wtryskach i tak nie powinna tyle palić, czyli najprawdopodobniej jest źle mapa zrobiona?
up. byłem przed chwilą pod autem i ten czujnik temp ecu jest w ogóle nie podłączony, i niema do niego przewodów żadnych.
up. byłem przed chwilą pod autem i ten czujnik temp ecu jest w ogóle nie podłączony, i niema do niego przewodów żadnych.
- !rafi
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
No to dymaj do klienta, który robił swapa i niech poprawiaRafalovsky pisze: up. byłem przed chwilą pod autem i ten czujnik temp ecu jest w ogóle nie podłączony, i niema do niego przewodów żadnych.
-
yosh
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Czujnik umieszczony jest w głowicy pod aparatem zapłonowym , poza tym brak czujnika powoduje że silnik pracuje na podwyższonych obrotach a o takich objawach nic nie pisałeśRafalovsky pisze:byłem przed chwilą pod autem i ten czujnik temp ecu jest w ogóle nie podłączony, i niema do niego przewodów żadnych.
-
Rafalovsky
- Świeżak
Przekopałem wiązke i znalazłem kostkę niezapiętą nigdzie, według schematów kolory przewodów sie zgadzają, więc dorobiłem tyle żeby dostało do czujnika. Dzisiaj zatankuje i zobaczymy co będzie.
- projektyzpasja
- Świeżak
- Imię: Mateusz
nie wiem jakim sposobem nie ma kabli i nie jest podłączony, ale powinno być
Zupełnie nie interesowałem się nigdy zasilaniem wtryskowym wręcz nie lubię, ale w E16SE większe wtryski jak i wyczynowe gażniki o wiekszych dławikach nie mają racji bytu, dolewać nie ma co przy czasach na wałku z ozn. B
Zupełnie nie interesowałem się nigdy zasilaniem wtryskowym wręcz nie lubię, ale w E16SE większe wtryski jak i wyczynowe gażniki o wiekszych dławikach nie mają racji bytu, dolewać nie ma co przy czasach na wałku z ozn. B
Salonowa Corsa A 1,3GT + Irmscher U.K. + Bilas Vergasser Technik = Sprint B200 
-
Rafalovsky
- Świeżak