Witam, szykuję się do przygotowywania frontu GSi do założenia, szukałem u wujka Googla i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Znacie jakiś środek do usuwania powłoki lakierniczej z plastiku bez zniszczenia jego struktury? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt, Robert
Środek do usuwania powłoki lakierniczej z plastiku
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Środek do usuwania powłoki lakierniczej z plastiku
ale to chcesz mieć gołe plastikowe gsi z przodu ? nie bedzie miało struktury plastiku takiego typowego zderzakowego bo od razu było przygotowywane pod malowanie w fabryce. Jedyne co może Ci pomóc to farba strukturalna do zderzaków i nią polakierować front, sierpy i tylny zderzak.
-
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
W miejscach, w których odprysł lakier widać strukturę normalnego, nielakierowanego zderzaka. W żadnym wypadku nie chcę mieć nielakierowanego frontu, ale muszę go jakoś przygotować do malowania, nieprawdaż?
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
to jak bardzo grubą warstwe lakieru masz ze masz taki ubytek ze nie możesz go rozszlifować, potem troszke wypełnić podkładem i znów zeszlifować do równego ?
-
- Swój
Czyli potraktować go papierem ściernym? Dobre to dzięki za poradę.
- Tycjan
- Świeżak
- Imię: Tycjan
- Kontakt:
Myślę, że czerwo chce to poprostu zrobić porządnie, bo nie wiadomo na ile profesjonalnie ktoś kiedyś to malował i żeby nie było akcji, że warstwami będzie lakier odpadał... są takie środki ale też teraz nic znaleźć nie mogę, w mieszalni coś Ci doradza
Tigra miłością, jazda Nią radością. A spalanie? A hu* ze spalaniem!
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
polecam : scansol , bemixol i środki firmy 3v3 odradzam papier ścierny....
-
- Swój
Mam tylko jedną warstwę lakieru, ale tak jakoś ujowo odłazi (w niektórych miejscach mam goły plastik, w innych znowu trzyma się jak rzep psiego ogona), tak jak Tycjan prawi, chcę zrobić raz a porządnie.
Odradzam Scansol, próbowałem, rozpuszcza i zmiękcza plastik. Przetestuję Bemixol, przejadę też do hurtowni nieopodal, mam nadzieję że nie przedłużyli sobie świątecznego weekendu.
Odradzam Scansol, próbowałem, rozpuszcza i zmiękcza plastik. Przetestuję Bemixol, przejadę też do hurtowni nieopodal, mam nadzieję że nie przedłużyli sobie świątecznego weekendu.