corsa b 1.2 8v nie pali na wszystkie tłoki

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
przemusiek
Bez listowiec ;-)
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

corsa b 1.2 8v nie pali na wszystkie tłoki

Post autor: przemusiek »

witam wszystkich zmotoryzowanych :-D otóż mam taki problem z corsą ze nie pali na wszystkie tłoki :(
dokładnie to zaczeło sie tak ze padł wtrysk i ja zalewało . wzielismy ja z bratem na hol i nie chciała zapalic nawet z 3 co sie pozniej okazało skrzywiło korbowód xd . postanowilismy ze wcisniemy tam silnik 1.6 8v ktory pozniej okazał sie byc szmelc. ostatnim krokiem zostało nam podejscie do zrobienia mojego oryginału 1.2 8v ktory nawet ze skrzywionym korbowodem palił na dotyk po wymianie tego wtrysku :D i własnie chodzi o to ze wymienilismy korbę i silnik pali tylko na 3 cylindry :( na poczatku nie palił 2 tłok od strony rozrzadu wiec zaczelismy przekładac kable . po jakis 20 minutach zaczał palic na ten tłok i przestac znow palic na tłok pierwszy od aparatu zapłonowego :( powiedzcie czym to moze byc spowodowane ? kopułka i palec ? czy jakies mechaniczne uszkodzenie ? tak jak juz mowiłem do samego konca odpalała i jezdziła z tym skrzywionym korbowodem :D dodam rowniez ze przed uszkodzeniem były załozone nowe kable WN i swiece .iskra skacze paliwo jest noo ale nie chce chodzic . doradzicie cos ? :D
Awatar użytkownika
!rafi
Nowy
Imię: Rafał
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Re: corsa b 1.2 8v nie pali na wszystkie tłoki

Post autor: !rafi »

Po pierwsze zmień oznaczenie silnik w profilu, bo pewnie masz c12nz.
Po drugie to wypadałoby się najpierw przywitać w odpowiednim miejscu.
Awatar użytkownika
wolga85
Weteran
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 22 razy

Re: corsa b 1.2 8v nie pali na wszystkie tłoki

Post autor: wolga85 »

A korba od czego się skrzywiła ? Bo coś ja musiało skrzywić.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”