Corsa B 98' Wiązka Drzwi
- Fotokaczmarek
- Nowy
- Imię: Konrad
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Corsa B 98' Wiązka Drzwi
Witam
Potrzebuję porady odnośnie wiązki drzwi, otóż posiadam instalacje el szyb,centralnego zamka w nadwoziu lecz w drzwiach jej brakuje, mam zatem pytanie czy będzie pasować wiązka drzwi z opla Tigry A 97' Posiadam takową kąpletną ale coś chyba nie działa , dodam że mam wiązke z corsy pod el. szyby lecz nie mam tej kostki co łączy się z nadwoziem , Proszę o pomoc .
Potrzebuję porady odnośnie wiązki drzwi, otóż posiadam instalacje el szyb,centralnego zamka w nadwoziu lecz w drzwiach jej brakuje, mam zatem pytanie czy będzie pasować wiązka drzwi z opla Tigry A 97' Posiadam takową kąpletną ale coś chyba nie działa , dodam że mam wiązke z corsy pod el. szyby lecz nie mam tej kostki co łączy się z nadwoziem , Proszę o pomoc .
MosQuito
-
- Świeżak
Re: Corsa B 98' Wiązka Drzwi
Corsa B i Tigra A to te same auta, tylko nadwozie zmienione.Minimalne różnice są również w instalacji elektrycznej, niemniej jednak elektryka drzwi w obu jest taka sama.
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
inna...
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Fotokaczmarek
- Nowy
- Kontakt:
No to jak jest inna to czy jest opcja żeby ją przerobić ?
mam wiązke z corsy pod elektryke tylko nie mam do niej kostki która łączy się z nadwoziem . czy da się przerobić tę kostkę z Tigry ? bo pewnie chodzi tu o zamiane pinów zeby zgadzały się z Corsą
mam wiązke z corsy pod elektryke tylko nie mam do niej kostki która łączy się z nadwoziem . czy da się przerobić tę kostkę z Tigry ? bo pewnie chodzi tu o zamiane pinów zeby zgadzały się z Corsą
MosQuito
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Patrząc po alledrogo wyglądają niemal identycznie więc nawet jeśli czymś się różnią to tak jak mówisz rozkładem pinów.
Mówisz że masz w budzie poprowadzoną instalację pod el. szyby, a masz bezpieczniki w miejscach 18 i 28 w skrzynce bezpieczników?
Mam na myśli sprawdzenie czy instalacja jest kompletna, a nie że przewody idą tylko od drzwi do kostki X7 przy nogach i tam się tracą jak już w kilku przypadkach było...
Mówisz że masz w budzie poprowadzoną instalację pod el. szyby, a masz bezpieczniki w miejscach 18 i 28 w skrzynce bezpieczników?

Mam na myśli sprawdzenie czy instalacja jest kompletna, a nie że przewody idą tylko od drzwi do kostki X7 przy nogach i tam się tracą jak już w kilku przypadkach było...
- Fotokaczmarek
- Nowy
- Kontakt:
Mam blaszki w skrzynce bezpieczników pod tymi numerami hm ale chyba zapomniałem o bezpieczniku 18 , sprawdzę to też
a za centralny który bezpiecznik odpowiada ?

MosQuito
-
- Świeżak
Sprawdziłem i są dwa rodzaje wtyczek w karoseri i z tąd pewnie coś nie działa ale sama instalacja dokładnie identyczna Corsa/Tigra. Jest wtyczka 30 i 40 pinów w/g TIS i podłączenia są w inne piny.
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
bingostefan_25 pisze:Sprawdziłem i są dwa rodzaje wtyczek w karoseri i z tąd pewnie coś nie działa ale sama instalacja dokładnie identyczna Corsa/Tigra. Jest wtyczka 30 i 40 pinów w/g TIS i podłączenia są w inne piny.

[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Pomogłem postaw +
- Fotokaczmarek
- Nowy
- Kontakt:
No to w takim przypadku jeżeli wiązka z tigry by miała miec więcej pinów to chyba by się nie wpieła w tę z mniejszą ilością pinów w karoserii chyba ze źle rozumuje ?
MosQuito