UWAGA NA UŻYTKOWNIKA ALBAN !!!

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
behru
Świeżak
Imię: Kacper
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

UWAGA NA UŻYTKOWNIKA ALBAN !!!

Post autor: behru »

Witam!

Poniżej opisuje moją sytuację ku przestrodze innym.

Chciałem zakupić klapę czarną pod lotkę, temat tu:

klapa-czarna-lotka-blotnik-lewy-czarny- ... 71928.html

Użytkownik alban zapewniał:
alban pisze:Klape mam czarna do lotki z zewnatrz igla od srotka ma na dole troche rdzy zrobisz to i bedzie git za 50zł ...
Po ustaleniach z PW chciałem jeszcze zakupić lampę tylną lewą
alban pisze:lampy tył mam wiec lewa bedzie oryginalna za 30zł,
po ustaleniach zapłaciłem za kuriera (65zł) i przelałem 80 zł za klapę i lampę

kurier odebrał towar i przywiózł na miejsce. Otwieram przesyłkę i 1 zonk... lampy tylnej brak
2 zonk: stan klapy oceńcie sami, ale do "igły" chyba trochę brakuje...

http://imageshack.us/a/img195/2227/imag0020pc.jpg
http://imageshack.us/a/img441/5327/imag0019x.jpg
http://imageshack.us/a/img213/4070/imag0018as.jpg
http://imageshack.us/a/img838/1852/imag0017x.jpg
http://imageshack.us/a/img209/3796/imag0016q.jpg

telefon do niejakiego pana ARTUR OSTOJSKI - czyli użytkownik ukrywający się pod nickiem alban z próba wyjaśnienia sytuacji.
Zdziwiony jest że lampy nie ma - paczkę podobno pakował ojciec. Po chwili stwierdził z rozbrajającą szczerością że on klapę widział ostatni raz rok temu i jak ją ściągał z auta to była ok :bardzozly:
Kiedy zaproponowałem zwrot gotówki w wysokości 100zł (klapę może sobie zabrać) - choć rzeczywiste poniesione przeze mnie koszty były większe przystał na to bardzo niechętnie tłumacząc że sama szyba z klapy warta jest 50zł.

Minęły ponad 3 tygodnie, kasy brak, telefon przestał odbierać na maile, smsy i wiadomości na forum nie odpowiada. 145zł ukradzione - bo inaczej nie da się tego nazwać.

NIE POLECAM

moderatorów proszę o nieusuwanie wątku - świadomie jego klon znajduje się zarówno w dziale sprzedam jak i kupię
Behru
Awatar użytkownika
rutter
Świeżak
Imię: Artur
Podziękował;: 0

Re: UWAGA NA UŻYTKOWNIKA ALBAN !!!

Post autor: rutter »

Znam tego użytkownika, miałem do niego jechać oglądać corsę b niby igła z bardzo małym przebiegiem niedawno sprowadzona i niedawno założony gaz.
Zapewniał mnie ze jest tak jak mówi i ze mogę się przekonać. Chciałem już jechać kilkaset km do niego obejrzeć ja ale coś mnie tknęło i poczytałem jego stare posty.
W postach okazało się ze corsa ta ma nie(bodajże 145 tys km)tylko jeśli dobrze pamiętam grubo ponad 200 tys miała jakiś czas temu.Dodatkowo doczytałem ze gaz był założony już kupę czasu wcześniej i były z nim problemy a miało nie być. Gdy go spytałem o to tłumaczył się ze to chodziło o brata corsę choć cały opis zgadzał się z tą która mi opisywał.
Po tym czasie nie odpisywał w ogóle.
Awatar użytkownika
wiktorr
Świeżak
Imię: Piotr

Post autor: wiktorr »

Bardzo nie ładnie ze strony tego pana. miałem zakupić całkiem nie dawno alternator do mojej corsy b Ale nie było z nim kontaktu więc do żadnej tranzakcij nie doszło z czego teraz bardzo się cieszę;)
Awatar użytkownika
serek
Nowy

Post autor: serek »

Pozostaje pytanie co ktoś ma w głowie, żeby sprzedawać takie g...o - miejsce tej klapy to złom - osobiście sprawy bym nie zostawił, w świetle prawa jest to oszustwo nawet przy tak niskiej wartości zakupu podchodzącej pod wykroczenie. Tacy handlowcy, żerują na przekonaniu o sprawności działania polskiego sądownictwa = 0, oraz na tym komu będzie się chciało drążyć temat :/
behru
Świeżak

rutter, ja zrobiłem ten błąd i przeczytałem posty użytkownika alban dopiero jak zaczęły się problemy, z tego co pamiętałem był na forum od pewnego czasu i nawet kiedyś chciał mi opchnąć zderzak przedni, ale zrezygnowałem.

Podsumowując gość zachowuje się jak rozkapryszony gówniarz - najłatwiej nie odbierać telefonu, nie logować się na forum - może sprawa ucichnie.
Behru
Awatar użytkownika
przyciaga
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Ania
Podziękował;: 3 razy
Kontakt:

Post autor: przyciaga »

Współczuję, ale powiem tak:
Użytkownik alban ma na forum posty właściwie tylko w dziale giełda. Gdy tylko zwróci się mu na coś uwagę od razu następuję z jego strony atak. Ja bym z nim nawet muchy w kiblu nie ubiła (ostatnio to moje ulubione powiedzonko :-D )
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...

Pamiętaj, wymień świece.
behru
Świeżak

Robię mały UP bo widzę, że użytkownik alban znowu się zreaktywował na forum i ludziom kit wciska. UWAGA na niego!!!

Dziś zadzwoniłem do niego i chyba skasował mój numer bo odebrał. Po wyłuszczeniu sprawy rozłączył się i wyłączył telefon :lol:
Behru
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”