Jakie opony do tych felg? [corsa b]
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Jakie opony do tych felg? [corsa b]
Witam
Przy felgach 15" ET 40 7J jaką opona byłaby dobra?
Bo mam 195/60, które trą przy większych dziurach w dwie osoby i 205/50, które trą częściej, ale mam wrażenie, że dlatego, że są za szerokie. Myślę, że w tej sytuacji 175/50, czy 185/55 byłoby ok.
Bardzo byłbym wdzięczny za opinię i odpowiedź, gdyż jak to się mówi - potrzebuję odpowiedzi na wczoraj.
Auto siedzi na sprężynach -40/-40
Przy felgach 15" ET 40 7J jaką opona byłaby dobra?
Bo mam 195/60, które trą przy większych dziurach w dwie osoby i 205/50, które trą częściej, ale mam wrażenie, że dlatego, że są za szerokie. Myślę, że w tej sytuacji 175/50, czy 185/55 byłoby ok.
Bardzo byłbym wdzięczny za opinię i odpowiedź, gdyż jak to się mówi - potrzebuję odpowiedzi na wczoraj.
Auto siedzi na sprężynach -40/-40
Re: Jakie opony do tych felg? [corsa b]
Ja miałem 175/55 i nie obcierało. Moze lepiej zainwestowac w gumowe odboje wkładane w sprężyne, będzie taniej i szybciej.
-
- Nowy
W jakim sensie taniej?
Takie odboje podniosą auto, prawda?
Też miałeś auto obniżone?
Takie odboje podniosą auto, prawda?
Też miałeś auto obniżone?
Jeżeli myśliszo zmianie opon na te z innym profilem, a chodzi ci żeby nie obcierało, to szybszym sposobem bedzie założenie odboi. Tak mam sprezyny -40 z tyłu i miałem odboje. Nieznacznie podniosą auto, ale role spełniają w 100%
-
- Świeżak
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 0
moze 195/45 ew 40 by rozwiazalo sprawe?
ja mam -60 tyl z ta guma, felge 14'' 8 cali opone 195\45 i jest git:)
tyle ze ok 1 cm wyciagnalem nadkola z sierpami;)
ja mam -60 tyl z ta guma, felge 14'' 8 cali opone 195\45 i jest git:)
tyle ze ok 1 cm wyciagnalem nadkola z sierpami;)
-
- Nowy
Problem w tym, że tak, czy siak opony muszę kupic, bo te co mam nadają się do kosza. Więc po prostu szukam rozmiaru, który nie będzie mi obcierał.homerek pisze:Jeżeli myśliszo zmianie opon na te z innym profilem, a chodzi ci żeby nie obcierało, to szybszym sposobem bedzie założenie odboi. Tak mam sprezyny -40 z tyłu i miałem odboje. Nieznacznie podniosą auto, ale role spełniają w 100%
-
- Nowy
Felg jeszcze nie kupiłem, narazie mam je na przymiarkę. Opony z nich są do wywalenia, więc szukam rozmiaru, który będzie ok. Z przodu ani 195/60 nie trze, ani 205/50. Trze tylko z tyłu..
Więc czy przy tych parametrach felgi 175/55 powinno byc wystarczające?
Więc czy przy tych parametrach felgi 175/55 powinno byc wystarczające?
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Umiesz uzywac kalkulatora, albo nawet latwiej - kalkulatora zamiennikow opon online? To uzyj.
I nie. 175 to nie jest odpowiednia opona na felge o szerokosci 7". Wystarczy przeczytac ze zrozumieniem moj post. Chyba, ze chcesz zrobic naciag, ktory w samochodzie nielezacym na ziemi bedzie wygladac pokracznie, komicznie, zalosnie, itd.
I nie. 175 to nie jest odpowiednia opona na felge o szerokosci 7". Wystarczy przeczytac ze zrozumieniem moj post. Chyba, ze chcesz zrobic naciag, ktory w samochodzie nielezacym na ziemi bedzie wygladac pokracznie, komicznie, zalosnie, itd.

- Bartek_gutek
- Nowy
- Imię: Bartek
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
- Bartek_gutek
- Nowy
- Imię: Bartek
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
przeczytaj pierwszy post, w którym mowa o rozmiarze felgi na jaką kolega szuka opon
no ale jak to Cie usatysfakcjonuje to specjalnie dla Ciebie dopisze... 175/55/15 lub 175/50/15

- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
W pierwszym poście jest też napisze o szerokości felgi, która wynosi 7 cali, a jakbyś nie wiedział to 7 cali > 175 mmBartek_gutek pisze:przeczytaj pierwszy post, w którym mowa o rozmiarze felgi na jaką kolega szuka oponno ale jak to Cie usatysfakcjonuje to specjalnie dla Ciebie dopisze... 175/55/15 lub 175/50/15