Układ chłodzenia C14SE

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
bananowydiabel
Nowy
Imię: Mateusz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Układ chłodzenia C14SE

Post autor: bananowydiabel »

Witam kolegów :) nurtuje mnie problem z układem chłodzenia, otóż mam wrażenie że jest źle podpięty (przewód za przepustnicą zaślepiony, wchodzi jedną końcówka w przepustnice, drugą obok czujnika temperatury, trzecia końcówka zaślepiona), zbiorniczek wyrównawczy jest wpięty w wejście nagrzewnicy, ogólnie krzak ;/ byłby ktoś tak miły i mi na rysował schemat jak powinno być prawidłowo?

Pozdrawiam :)

-- 29 cze 2013, o 12:08 --

podbijam, na prawdę nikt mi nie pomoże?:)
Awatar użytkownika
Zynio
Swój
Imię: Grzegorz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 7 razy
Kontakt:

Re: Układ chłodzenia C14SE

Post autor: Zynio »

bananowydiabel pisze:Witam kolegów :) nurtuje mnie problem z układem chłodzenia, otóż mam wrażenie że jest źle podpięty (przewód za przepustnicą zaślepiony, wchodzi jedną końcówka w przepustnice, drugą obok czujnika temperatury, trzecia końcówka zaślepiona), zbiorniczek wyrównawczy jest wpięty w wejście nagrzewnicy, ogólnie krzak ;/ byłby ktoś tak miły i mi na rysował schemat jak powinno być prawidłowo?

Witam może pomoże
c14se_uklad_chlodzenia.jpg
c14se_uklad_chlodzenia.jpg (58.06 KiB) Przejrzano 1195 razy
Za ten post autor Zynio otrzymał podziękowanie:
bananowydiabel (30 cze 2013, o 17:32)
Ocena: 100%
bananowydiabel
Nowy
Imię: Mateusz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Układ chłodzenia C14SE

Post autor: bananowydiabel »

Zynio pisze:
bananowydiabel pisze:Witam kolegów :) nurtuje mnie problem z układem chłodzenia, otóż mam wrażenie że jest źle podpięty (przewód za przepustnicą zaślepiony, wchodzi jedną końcówka w przepustnice, drugą obok czujnika temperatury, trzecia końcówka zaślepiona), zbiorniczek wyrównawczy jest wpięty w wejście nagrzewnicy, ogólnie krzak ;/ byłby ktoś tak miły i mi na rysował schemat jak powinno być prawidłowo?

Witam może pomoże

[ Obrazek ]
Kolego jesteś wielki tego potrzebowałem :) kupie 3m przewodów wodnych, kolanka do LPG (mam BLOSa, zamierzam zmienić na sekwencje) i ładnie to podepnę :) problem jest tylko z tym że przewód nr 5 wchodzący do nagrzewnicy jest przycięty ;/ no ale poradzę sobie i z tym :) Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”