CORSA B by CASH!!!

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
CASH
Świeżak
Imię: CASH
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

CORSA B by CASH!!!

Post autor: CASH »

Cześć :D !!! Witam kolegów z forum!!! Wasze forum przeglądam od marca tego roku.Co prawda więcej czytałem niż byłem aktywny ale codziennie po pracy wchodzę i czytam nie które tematy. W końcu postanowiłem, że czas się przedstawić :D !!! To może przejdźmy teraz do mojego autka bo tak naprawdę to ona jest tu główną bohaterką!!!
OPEL CORSA B
Rok produkcji - 1994
Pojemność - 1.2
Moc - 45 KM
Wyposażenie - Alarm i Centralny zamek
Plan był taki żeby kupić małe autko, którym miałbym dojechać do Pracy i nie tłuc innych moich aut ( CORSA robi za trzecie auto)!!! Ale wiadomo, codziennie jak sie jeździ autem do pracy, to człowiek sie przyzwyczaja i teraz moje dwa auta stoją w garażu a moim oczkiem w głowie jest Corsina!!! Przyznam szczerze, że jak ją kupiłem t trzeba było troche koło niej porobić: wymieniłem 4 amortyzatory i sprężyny, 2 Końcówki drążków i ustawiłem zbieżność, czujnik temperatury no i lakier był w opłakanym stanie!!! Poszperałem po internecie i udało mi się kupić lotkę od GSI , reflektory przednie z przezroczystym szkłem i czarnym środkiem oraz tylne FIFFT BLACK ( pomyślałem, że czarne lampy dadzą fajny efekt z czarnymi zderzakami i dodatkami, zdjęcia z tym jak to wyszło wyszło postaram się dodać po weekendzie), no i dostałem jeszcze w spadku drugi komplet felg aluminiowych, które chce pomalować na czarno!!! i to by było chyba na tyle z przyszłych modyfikacji!!!

Teraz trochę zdjęć:
Ostatnio zmieniony 29 sie 2013, o 20:52 przez CASH, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Re: CORSA B by CASH!!!

Post autor: Bear_ »

Te brwi, rzęsy czy jak to nazwać... Prooooooszę Cię.... !!!!

Kolor wyglada dość fajnie i na zadbany... Czerwony do CB pasuje... Ale mocno skontrastowane masz te foty...

Możesz zakładać fifty, malować felgi ;) Ale jak nie rzucisz tego jajka na glebe to nigdy nie będzie wyglądać ;)
Obrazek
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
CASH
Świeżak

Ale robienie gleby z takiego autka mija sie z celem!!!! Jeszcze z silnikiem 1.2. Z reszta robienie jakiegokolwiek auta obniżonego mija sie z celem!!! Powód jest prosty!!! Nie ma na to dróg bo obniżone auto to więcej szkód niż to warte. Mam dwa auta ze sportowym zawieszeniam jedno ma 300 KM drugie 240KM!!! I żadnym szybko nie pojade bo pourywam zaraz wszystko!!!
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Kontakt:

Panie... A kto Ci wciska globogryzarstwo, że żeby przejechać nad kapslem z piwa to trzeba na navi szukać objazdu...

Wiesz jaka jest zasada przy glebie... Masz koło, jak nie to kupujesz coś co CI się podoba... DO tego koła kładziesz autko tak by siadło niżej i prezentowało się bardziej przysadziscie...

Ty się popytaj ludzi, którzy jeżdżą na kit'ach np. 40/40 czy 60/40 czy narzekają... Po za tym co tu ma silnik 1.2 do tego... Tym bardziej... I tak nie jedzie to niech wygląda...

Ja również mam ponad 200 ps, mam auto glebnięte i w dodatku jeżdżę na lekkim naciągu na profilu 35 i jakoś plomby mi nie wypadają, dupy mi nie urywa a tym bardziej nic nie urwałem... A emerytem nie jestem...

Widocznie Twoje sportowe autka nie dają rady z Polskimi drogami... Ale uwierz mi... Stara Corsa da radę, będzie się lepiej prowadziła, a i na wyglądzie nabierze...
Obrazek

Awatar użytkownika
olekr21
Nowy
Imię: Aleksander

Post autor: olekr21 »

ja mam autko zglebione z silnikiem 1.2 który kompletnie nie jedzie ale jest fajnie, siedzi nisko, trochę telepie, przycieram spowalniacze podłogą i ścinam nadkola i sierpy kołami ale wiem że nawet na zimę jej nie podniosę ;)
A to że Ty masz 2 auta ze sportowym zawieszeniem i nie możesz nimi szybko jeździć narzuca tylko jeden wniosek. Sprzedaj i wsadź do corsy tak jak mówi Bear jakieś porządne szerokie koło i niski zawias i turlaj się WOLNO niczym żółw ;) hehe
i zdejmij to coś co masz namalowane/naklejone na lampy bo na pierwszym zdj wygląda to jak by Ci lampy do środka wpadły
Awatar użytkownika
kasmarkos
Nowy
Imię: Marcin
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kasmarkos »

Chyba autko po nowym lakierze?? Tak jak mówią przedmówcy taśmę izolacyjną z przednich lamp zdejmij i będzie ładna czysta widać dobrze utrzymana seria.
Awatar użytkownika
Bartek_gutek
Nowy
Imię: Bartek
Podziękował;: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Bartek_gutek »

Na glebe corsine!! Ja jezdze na kicie 40/40 i jest malina :) przy felgach 7x14 nic nie trze i nic sie jeszcze nie urwalo:p . Ładny lakier na Corsie, oryginalny?
Awatar użytkownika
artur_z1112
Nowy
Imię: Artur

Post autor: artur_z1112 »

JA też śmigam na gwincie i po dwóch dniach nie czułem różnicy z seryjnym zawiasem.
Polecam glabę każdemu bo jest nisko, sztywno i zakręty to bajka...

Corsina widać rzeczywiście, że bardzo zadbana...
ARRGUSS
Awatar użytkownika
CASH
Świeżak

Dobra Panowie pomyśle nad tym!!! Może rzeczywiście macie racje!!! Co do Koloru to kolor oryginalny!!!! Tylko Woskiem Sonax polerowany!!! 3 warstwy poszły!!!
Awatar użytkownika
olekr21
Nowy
Imię: Aleksander

Post autor: olekr21 »

Masz nad czym myśleć bo na prawdę każdy kto tu napisał jakiś tam wkład w swoją corse ma i nie pisze Ci kitów z du... wziętych. I nie krzycz tak

-- 15 sie 2013, o 00:53 --

Masz nad czym myśleć bo na prawdę każdy kto tu napisał jakiś tam wkład w swoją corse ma i nie pisze Ci kitów z du... wziętych. I nie krzycz tak
Awatar użytkownika
CASH
Świeżak

Lampy przednie i tylne zamontowane. :D
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

CASH pisze:Ale robienie gleby z takiego autka mija sie z celem!!!! Jeszcze z silnikiem 1.2. Z reszta robienie jakiegokolwiek auta obniżonego mija sie z celem!!! Powód jest prosty!!! Nie ma na to dróg bo obniżone auto to więcej szkód niż to warte. Mam dwa auta ze sportowym zawieszeniam jedno ma 300 KM drugie 240KM!!! I żadnym szybko nie pojade bo pourywam zaraz wszystko!!!
Przepraszam, nie wytrzymalem:

BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Masz mistrza tego dzialu. Powod:
1. masz 2 "sportowe" fury, ktorymi nie da sie jezdzic
2. kupiles bezplciowy dupowozik i z miejsca pchasz w niego worek siana

Nie lepiej wepchnac worek siana w jakies inne zawieszenia do tych "sportowych" fur, zeby dawalo sie nimi jezdzic? Szkoda, zeby tak staly :lol: No ale moze to i jest jakas logika - skoro masz juz dwa samochody, ktorymi nie da sie jezdzic, to kupujesz trzeci :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
CASH
Świeżak

!markos Wydanie paru stów na to żeby auto było w dobrym stanie technicznym to nie zaraz worek siana to po pierwsze. Nie wiem czemu mówisz że Corsa jest bezpłciowym dupowozikiem skoro to jest strona o tym właśnie autku, to po drugie. Autami swoimi dla twojej ciekawości, Jeżdżę i będe jeździł i nie przypominam sobie żebym pisał że nie da sie nimi jeździć czy coś w tym stylu. Chodziłomo o to, że nie lubie gleby bo akórat w mojej miejscowości są dziurawe drogi i to nie zdaje egzaminu!!!
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Kontakt:

Chyba się nie dogadamy :grin:

Rób Pan ten wóz... Zobaczymy cóż Panu z tego wyjdzie :) Będę śledził...

Markos ;) Cza se znaleźć inny temat :pig: :-D
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Auta”