Brak podświetlenia
- Wiciu12v
- Świeżak
- Imię: Witek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Brak podświetlenia
Witajcie,
dzisiaj przestało mi się podświetlać "pokrętło" od regulacji wysokości świateł (to co na zdjęciu) i pytanie, czy jest to rozbieralne i da się wymienić w tym jakąś żaróweczkę?
Zdjęcie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/12e ... 279de.html
dzisiaj przestało mi się podświetlać "pokrętło" od regulacji wysokości świateł (to co na zdjęciu) i pytanie, czy jest to rozbieralne i da się wymienić w tym jakąś żaróweczkę?
Zdjęcie:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/12e ... 279de.html
-
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Brak podświetlenia
Jakoś się rozebrać da, ale chyba producent nie przewidywał przepalenia się tej żarówki... Jak ja to rozebrałem (chciałem zmienić kolor na jednolity z resztą wnętrza), to dałem sobie spokój... Możesz wyjąć cały ten panelik z pokrętłem i poza autem próbować to otworzyć (trzyma się to bodaj na kilku maleńkich zatrzaskach). Wyjąć to to moment - dwa wkręty pod kratką nawiewu i dwa (chyba) pod klapką bezpieczników i masz w rękach całość (razem z włącznikiem świateł i resztą).
Jeśli Ci się uda, to daj znać jak
. Sam wtedy chętnie przy tym pogrzebię.
Jeśli Ci się uda, to daj znać jak

- ja37
- Support Team
- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
Da sie, tylko trzeba dorwać żaróweczkę z drucikami, które dają się lutować.
Taka z podświetlenia nawiewów nie pasuje, bo za długa o jakieś 2mm i stalowe druciki ma.
Taka z podświetlenia nawiewów nie pasuje, bo za długa o jakieś 2mm i stalowe druciki ma.
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Mnie się udało upchać niebieską diodę z rezystorem.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
- Nowy
Ale już taka dioda do podświetlenia nawiewów by pasowała - sama w sobie jest króciutka, tylko ten plastik długi i trzeba by przyciąć.ja37 pisze:Da sie, tylko trzeba dorwać żaróweczkę z drucikami, które dają się lutować.
-
- Nowy
Nie i dlatego ja o tym napisałem. Można po prostu kupić diodę taką jak do podświetlenia regulacji nawiewów i nie trzeba szukać żadnych małych żarówek - tak chyba prościej, czyż nie?ja37 pisze:Czy ja napisałem cokolwiek o diodach?
- Wiciu12v
- Świeżak
Udało mi się to rozbebeszyć i wymienić żaróweczkę 
daavid117 coś specjalnie dla Ciebie:
Rozebrałem:

Rozpołowiłem ten nasz regulator wysokości:

W sklepie motoryzacyjnym udało mi się dokupić taką samą żaróweczkę jaka jest oryginalna, wywaliłem starą i przylutowałem nową:

I działa
:

I tak nawiasem mówiąc, jak komuś nie grzeją wszystkie paseczki na tylnej szybie po włączeniu odparowania to mogę pomóc, bo dzisiaj u siebie to równiez naprawiłem

daavid117 coś specjalnie dla Ciebie:
Rozebrałem:

Rozpołowiłem ten nasz regulator wysokości:

W sklepie motoryzacyjnym udało mi się dokupić taką samą żaróweczkę jaka jest oryginalna, wywaliłem starą i przylutowałem nową:

I działa

I tak nawiasem mówiąc, jak komuś nie grzeją wszystkie paseczki na tylnej szybie po włączeniu odparowania to mogę pomóc, bo dzisiaj u siebie to równiez naprawiłem

-
- Nowy
To może jakiś tutorial krótki napisz? Bo mi na przykład dwa nie grzeją... Na pewno wiele osób ma podobny problem.
Aaaa no i dziękuję za fotki
.
Aaaa no i dziękuję za fotki

- Wiciu12v
- Świeżak
Trochę za późno, bo już to naprawiłem u siebie i nie mam zdjęć... ale napisz na pv to pomogę Ci ogarnąć te dwa paski