Witam wszystkich jestem nowym posiadaczem corsy x16xe. Po wyciągnięciu zbiorniczka i wsadzeniu na miejsce przestała palić. corsa nie ma map sensora (tak kupiłem) - pewnie były jakieś przeróbki , a wszystko przez wężyk od podciśnienia wychodzący z kolektora pod wężykiem od serwa chciałem go wsadzić na miejsce bo znalazłem luźny i już nie pali. co mogłem zrobić nie tak.?
Dodam, że iskra jest, kręci ładnie, kostki powpinane itd. już 2 dzień go męcze i nic. pozdrawiam
nie odpala po wymianie zbiorniczka płynu chłodzącego
- wolga85
- Weteran
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: nie odpala po wymianie zbiorniczka płynu chłodzącego
Błędy sprawdzałeś . Masy przy wymianie nie były ruszane.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
- kasmarkos
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
tam pod zbiorniczkiem masz przykrecone masy sprawdz to. ostatnio cos robilem i nie przykrecilem jej i tez auto nie palilo.
-
truten85
- Bez listowiec ;-)
- Imię: przemek
masy przykręcone, iskra jest, paliwo zalane, pompę słychać przy kręceniu. Pomysłów już mi zabrakło. zawiozłem do kolegi może on coś poradzi...Najgorsze, że już ktoś przy niej rzeźbił, nie ma map sensora i czegoś jeszcze. bo wiszą dwie zielone wtyczki luźne.
- ja37
- Support Team

- Imię: Grzesiek
- Model auta: Astra H GTC
- Silnik: Z20LEH
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 26 razy
A wcześniej ten dziwny wężyk był gdzieś podłączony?
Może tu jest zagadka.
Może tu jest zagadka.
-
truten85
- Bez listowiec ;-)
był wepchnięty pod zbiornik wyrównawczy. Dopiero po zdemontowaniu go i obejrzeniu kilku zdjęć silników na necie rozkminiłem, że powinien iść do map sensora, czyli już jedna wtyczka wiem skąd się wzięła. Została eszcze jedna wtyczka płaska 6 albo 7 pin. ale chyba mało istotna bo auto przedtem palilo. Dam znać jak coś się okaże. pozdrawiam
- wolga85
- Weteran
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Zrób fotkę i wrzuć na forum.
6 do 100 czy 6 na 100. Oto jest pytanie
-
truten85
- Bez listowiec ;-)
Wrzucę jak tylko odbiorę corsiawkę z naprawy, będę wdzięczny za pomoc w zidentyfikowaniu braków...pozdro!
-- 28 sty 2014, o 23:08 --
Witam udało się namierzyć usterkę. Okazało się, że zbiorniczek nie ma nic z tym wspólnego. Była dziura w przewodzie paliwowym tym między pokryw a a pompą i paliwo. Całe paliwo lało się z powrotem do baku i nie było ciśnienia na wtryskach. Ale przy okazji znajomy dał mi mapsensor i już nie falują obroty. Jeszcze pozostaje zagadka kostki na 3 piny... ale jak na razie wszystko ok komputer nie pokazuje błedów. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za pomoc.
-- 28 sty 2014, o 23:08 --
Witam udało się namierzyć usterkę. Okazało się, że zbiorniczek nie ma nic z tym wspólnego. Była dziura w przewodzie paliwowym tym między pokryw a a pompą i paliwo. Całe paliwo lało się z powrotem do baku i nie było ciśnienia na wtryskach. Ale przy okazji znajomy dał mi mapsensor i już nie falują obroty. Jeszcze pozostaje zagadka kostki na 3 piny... ale jak na razie wszystko ok komputer nie pokazuje błedów. Pozdrawiam wszystkich i dzięki za pomoc.