Corsa B by Arczi

Tutaj umieszczamy opisy aut nie spełniających założeń forum Nasze Projekty
ODPOWIEDZ
arczi_tm
Bez listowiec ;-)
Imię: Arkadiusz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Corsa B by Arczi

Post autor: arczi_tm »

Witam
chciałbym przedstawić swoją Corsę. auto nabyłem w październiku 2013 ale w sumie nic się z Nim nie działo. ostatnimi czasy się coś w końcu dzieje. była pełna seria 1.4 wersja joY na wyposażeniu el szyby, el. lusterka podgrzewane,szyber niestety nie el. w miare możliwości będe przedstawiał swoje auto.

MODEL: 1994 , Corsa B, 3 drzwi
SILNIK: c14nz --> c14nz --> c20xe
UKLAD DOLOTOWY: seria
UKLAD WYDECHOWY: seria --> w trakcie rzeźbienia
ELEKTRONIKA:
UKLAD NAPEDOWY: seria f13 --> seria f16
ZAWIESZENIE: seria
HAMULCE: seria --> przeszczep przód Calibra
BODY: seria --> klapa tył na gładko (w trakcie rzeźbienia) ogólnie ma być gładko-szeroko-nisko
WNETRZE: seria --> zmiana na siedzenia z Calibry, małą kierownica z nabą
AUDIO: seria ..
MOC: seria --> po swapie zmierzymy na hamowni
PLANY: Planów jeszcze wiele

4.03.2014

zdjęcia ze swapa

corsa i dawca

ObrazekObrazek

tutaj już swap

ObrazekObrazekObrazekObrazek
SpidiX
Świeżak
Imię: Kacper

Re: Corsa B by Arczi

Post autor: SpidiX »

Fajnie sie zaczyna popraw silnik bo napewno tam nie siedziało c14nz bo widze jakis DOHC wiec albo x14xe albo c14xe
czerwo
Swój
Imię: Robert
Podziękował;: 19 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: czerwo »

SpidiX pisze:Fajnie sie zaczyna popraw silnik bo napewno tam nie siedziało c14nz bo widze jakis DOHC wiec albo x14xe albo c14xe
Skąd możesz wiedzieć co siedziało w Corsie przed swap'em, skoro maska jest zamknięta? DOHC, który widzisz to C20XE (który został już przeswapowany). Po wyglądzie zbiornika wyrównawczego cieczy chłodzącej można stwierdzić że jeżdziło tam "coś" 8-zaworowego.
Nie istniał silnik o oznaczeniu C14XE, były X14XE (1.4 16v 90KM), C14SE (1.4 8v 82KM) i C14NZ (1.4 8v 60KM).

Do Corsy przydałaby się jeszcze jakaś gleba, ładne koło na niskim profilu, może front GSi i będzie "mniód". :smile:

Pozdrawiam, Robert
SpidiX
Świeżak
Imię: Kacper

Post autor: SpidiX »

No jednak sie pomyliłem :) Na DOHC sie nie znam ale wiem ze były dwie wersje 1.4 16v
arczi_tm
Bez listowiec ;-)

SpidiX pisze:Fajnie sie zaczyna popraw silnik bo napewno tam nie siedziało c14nz bo widze jakis DOHC wiec albo x14xe albo c14xe
tak tak było c14nz a to zdjęcie to jeszcze w pod maski Calibry....

kolega czerwo ma racje :) ogólnie panowie jest wszystko oke. silnik sam już wisi,wszystko podłączone, elektryka, woda, paliwo. ale.... nieodpaliła wczoraj. brak iskry i pompki paliwa. obstawiam czujnik położenia wału, bo przy wyjmowaniu silnika wydaje mnie się że się uszkodził bo wizualnie już widać że coś nie tak bo lekko mechanicznie uszkodzony jest, jade zaraz robić i mam nadzieje że dziś już zagada.

gleba będzie bo planuje gwinta upchnąć i do tego felgę i raczej napewno szeroką stal. jakoś tam się będzie temat rozwijać.
arczi_tm
Bez listowiec ;-)

Corsa sprzedana. felgi na sprzedaż , dałem ogłoszenie w dziale sprzedam. polecam
\
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze Auta”