Corsa B Pitera
-
- Świeżak
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Corsa B Pitera
Witam chce zaprezentować moją corsite Historia taka jak pewnie w większosci szukanie pierwszego auta wiele bylo opcji i propozycji az chrzestny zaproponował mi zakup Corsy B no i tak jest juz ze mna prawie 2 lata
Silnik x12sz 45km po kapitalnym remoncie uszczelniacze pierscienie panewki zawory itd dlatego ze brał olej poprostu jak szalony popychacze były tak zapieczone jak mozna tak powiedziec ze nie szlo ich rozebrac na czesci pierwsze i w silniku był poprostu żwir wszystko zostało wyczyszczone i złozone jak nalezy i teraz jest igła przed remontem sprezanie wynosilo ok 7barów teraz po sprawdzeniu po remoncie 12
Zawieszenie narazie seria aktualnie zbieram i bede czegoś szukał dołozony stabilizator 24mm od combo
Hamulce czekaja również w kolejce bo narazie brak decyzji czy standard czy moze cos lepszego
Wnętrze no wiec wleciało wnętrze od corsy sport tzw Kubełki licznik z obrotkiem od Tigry wiecej czas pokaże
Wyposarzenie był to typowy "golas" miał tylko radio CAR300 aktualnie zamontowany centralny zamek zapalniczka bo nawet tego nie było (jak i instalacji pod nia) zamykany schowek + oświetlenie, oświetlenie na nogi własnej roboty
ZDJ niestety mam tylko te ponieważ te z remontu jak i inne padły wraz z telefonem ;/
takie folele były
a takie są
Więcej zdj samochodu jak i wnętrza dodam w tygodniu
Silnik x12sz 45km po kapitalnym remoncie uszczelniacze pierscienie panewki zawory itd dlatego ze brał olej poprostu jak szalony popychacze były tak zapieczone jak mozna tak powiedziec ze nie szlo ich rozebrac na czesci pierwsze i w silniku był poprostu żwir wszystko zostało wyczyszczone i złozone jak nalezy i teraz jest igła przed remontem sprezanie wynosilo ok 7barów teraz po sprawdzeniu po remoncie 12
Zawieszenie narazie seria aktualnie zbieram i bede czegoś szukał dołozony stabilizator 24mm od combo
Hamulce czekaja również w kolejce bo narazie brak decyzji czy standard czy moze cos lepszego
Wnętrze no wiec wleciało wnętrze od corsy sport tzw Kubełki licznik z obrotkiem od Tigry wiecej czas pokaże
Wyposarzenie był to typowy "golas" miał tylko radio CAR300 aktualnie zamontowany centralny zamek zapalniczka bo nawet tego nie było (jak i instalacji pod nia) zamykany schowek + oświetlenie, oświetlenie na nogi własnej roboty
ZDJ niestety mam tylko te ponieważ te z remontu jak i inne padły wraz z telefonem ;/
takie folele były
a takie są
Więcej zdj samochodu jak i wnętrza dodam w tygodniu
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Corsa B Pitera
Na pierwszy rzut oka wyglada na bardzo zadbana i plastiki nawet sa czarne... Jak tak jest to dobra baza do grzebania...
A i ten... Ekhm... NA GLEBE SU*E!!!!
A i ten... Ekhm... NA GLEBE SU*E!!!!
-
- Świeżak
Trochę nowych fotek autka. niestety robionych kalkulatorem Furka dostała alu OZ 14" z oponami 185/60
W planach teraz jest wstawienie nowych progów bo tych powoli już nie ma Odświeżenie zderzaków i sierpów bo zapomniały jak wygląda czarny kolor zrobienie hamulcy no i wnętrze plan jest taki ze środek fotela alkantarą w kolorze jeszcze nie ustalonym, no a boki fotela czarna eko skórą, audio jest w trakcie tworzenie kable juz są w samochodzie włożone a skrzynia właśnie się kończy i jakoś myśle na dniach wejda fotki z prac
W planach teraz jest wstawienie nowych progów bo tych powoli już nie ma Odświeżenie zderzaków i sierpów bo zapomniały jak wygląda czarny kolor zrobienie hamulcy no i wnętrze plan jest taki ze środek fotela alkantarą w kolorze jeszcze nie ustalonym, no a boki fotela czarna eko skórą, audio jest w trakcie tworzenie kable juz są w samochodzie włożone a skrzynia właśnie się kończy i jakoś myśle na dniach wejda fotki z prac
-
- Świeżak
No to razem z pracą przyszły pieniądze wiec zaczynamy powoli działać pierwsze to odnowa sierpów i zderzaków dodanie zagłówków na tylna kanape następny krok to wkońcu wymiana progów wewnętrznych i zewnętrznych auto aktualnie czeka na termin blacharza i zaczynamy a to kilka zdj z malowania plastików
w trakcie schnięcia farby
w trakcie schnięcia farby
-
- Świeżak
Lakierem do tworzyw sztucznych przed tym delikatnie papierem sciernym matowanie dobrze od tłuszczone i malowane
-
- Świeżak
Takie coś ujrzałem dzisiaj w starym tłumiku chciałem zobaczyć czy coś jeszcze zostało w katalizatorze a zobaczyłem coś takiego rura wsadzona od początku tłumika przez katalizator
Auto poszło do blacharza przed tym sobie wszystko sam rozebrałem co bym wiedział co i jak o to zdj tyłu sądze że jak na ten rok nie jest w złym stanie, no nie licząc progów których już nie było, jutro albo w środe auto do odbioru to wstawie zdj z prac jak wyszło
Auto poszło do blacharza przed tym sobie wszystko sam rozebrałem co bym wiedział co i jak o to zdj tyłu sądze że jak na ten rok nie jest w złym stanie, no nie licząc progów których już nie było, jutro albo w środe auto do odbioru to wstawie zdj z prac jak wyszło
-
- Świeżak
Zamontowałem ostatnio Daszki z Vectry A + elektryczny szyberdach również z Vectry A a prezentuje się tak (zdj wykonane telefonem wiec jakość nie powala;/)
-
- Świeżak
- Imię: Krystian
Jak najszybciej zmień tą kierownice, bo jest obleśna.. Psuje cały środek. Reszta spoko
- sebano
- Nowy
- Imię: Sebastian
- Podziękował;: 1 raz
Jak dla mnie kierownica może zostać jest całkiem spoko Przewidujesz może jakiś swap?
-
- Świeżak
Kiera zostaje napewno z taka zakupilem auto chyba ze wersja z polifta z poduchą swap hmm no jest opcja na 1.6 8v wiecej raczej nie bedę ładował,
- Maćko
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
No zmiana na kierę z polifta to dobry pomysł, bo ta kierownica nie pasuje tutaj wcale
-
- Świeżak
Wsumie wolę tą niż ta która jest bez poduchy w corsach ale przy możliwej okazji wejdzie ta z polifta
- Alvaro
- Nowy
- Imię: Bartek
1.6 c16se masz na myśli?Piter323 pisze:Kiera zostaje napewno z taka zakupilem auto chyba ze wersja z polifta z poduchą swap hmm no jest opcja na 1.6 8v wiecej raczej nie bedę ładował,
Wolę pchać swojego Opla, niż jeździć Volkswagenem
-
- Świeżak
Tak, znajomy ma taki silnik w astrze a niedługo auto idzie chyba na zlom wiec silnik itd bede bral a jeżeli nie wypali to x16sz
- Alvaro
- Nowy
- Imię: Bartek
z x16sx moim zdaniem szkoda zachodu, będzie konieczna ingerencja w elektronikę, natomiast c16se pasuje bez przeróbek, skrzynia może zostać, wrzucasz całość i do tego zmiana wiązki i sterownikaPiter323 pisze:Tak, znajomy ma taki silnik w astrze a niedługo auto idzie chyba na zlom wiec silnik itd bede bral a jeżeli nie wypali to x16sz
mi w październiku zmiana z x12sz na c14se zajęła w 3 osoby niecałe 5 godzin
Wolę pchać swojego Opla, niż jeździć Volkswagenem
- Pęksior
- Świeżak
- Imię: Marek
- Kontakt:
Fajnie, ze "odświeżyłeś" plastiki, nie myślałeś jednak by pomalować je w kolorze samochodu?
Czekam na kolejne modyfikacje, powodzenia w modach:).
Czekam na kolejne modyfikacje, powodzenia w modach:).
https://www.facebook.com/groups/1544388819130369/
Corsa B Polska - Zapraszam do nowej grupy!
Corsa B Polska - Zapraszam do nowej grupy!
-
- Świeżak
Co do silnika to wiem ze x16sz jest wiecej grzebania dlatego mam nadzieję że wypali temat z c16se ale skrzynie też będę przekładał, wogóle będę szukał jakiejś skrzyni bo moja umiera, a tamta niewiem w jakim jest stanie.
A plastiki nie chciałem malować w kolor nadwozia tak mi się podoba, chyba że bym zakładał pakiet GSI zderzak listwy to wtedy tak ale to też nie w tym kolorze cały na borodowo raczej by smętnie wygladał jak dla mnie.
A plastiki nie chciałem malować w kolor nadwozia tak mi się podoba, chyba że bym zakładał pakiet GSI zderzak listwy to wtedy tak ale to też nie w tym kolorze cały na borodowo raczej by smętnie wygladał jak dla mnie.
- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
WTF ? zmiana x12sz na x16sz to więcej grzebania niż c16se ? nawet wiązki nie trzeba ruszać.Piter323 pisze:Co do silnika to wiem ze x16sz jest wiecej grzebania dlatego mam nadzieję że wypali temat z c16se ale skrzynie też będę przekładał, wogóle będę szukał jakiejś skrzyni bo moja umiera, a tamta niewiem w jakim jest stanie.
-
- Świeżak
X16sz chyba jednak trzeba ruszyć wiązkę bo ma przeplywke której nie ma x12sz, zresztą moze i nie jest wiecej grzebania złe informacje ale i tak przy jednym i drugim silniku są ingerencje w wiązkę elektronikę wiec osobiście czekam który silnik będzie szybciej ten zaloże
-
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Cześć. Sorki, że się wtrącam, ale co Ty za bzdury wypisujesz? X16SZ i przepływka? Ten silnik ma MAP sensor, a nie przepływomierz, spójrz sobie na zdjęcia dolotu w Googlach. Jednak jeśli chcesz już coś swapować, to co najmniej C16SE, jednak z biegiem czasu zobaczysz, że znów masz za mało kucy pod maską , a wiem co mówię, uwierz (miałem X12SZ -> C14SE -> C20XE).Piter323 pisze:X16sz chyba jednak trzeba ruszyć wiązkę bo ma przeplywke której nie ma x12sz, zresztą moze i nie jest wiecej grzebania złe informacje ale i tak przy jednym i drugim silniku są ingerencje w wiązkę elektronikę wiec osobiście czekam który silnik będzie szybciej ten zaloże
Pozdrawiam, Robert
- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Dokształć się najpierw.Piter323 pisze:X16sz chyba jednak trzeba ruszyć wiązkę bo ma przeplywke której nie ma x12sz, zresztą moze i nie jest wiecej grzebania złe informacje ale i tak przy jednym i drugim silniku są ingerencje w wiązkę elektronikę wiec osobiście czekam który silnik będzie szybciej ten zaloże
-
- Świeżak
Faktycznie mój błąd i nie do informowanie sory za zamieszanie, No mam nadzieje ze plan z c16se się uda w najbliższym czasie, możliwe że na dniach będzie silnik wyciągany z budy.
-
- Świeżak
Wymiana licznika na impulsator zakończona powodzeniem, przy okazji zmiana podświetlenia zegarów i tid-a a w sobotę będzie zmiana podświetlenia konsoli środkowej zdj jak na razie to wygląda, po zmianie podświetlenia w konsoli zapodam całokształt
-
- Świeżak
A tak wygląda konsola środkowa z listwą led, tylko muszę lepiej rozłożyć led-y w środku żeby bardziej równomiernie świeciły.
-
- Świeżak
Corsa Sprzedana !!! W zamian przyjechało coś takiego
Ford Cougar 1998r 2,0 zetec
tutaj koło siebie
tutaj małe prace konserwacja, zmiany płynów filtrów itd.
Ford Cougar 1998r 2,0 zetec
tutaj koło siebie
tutaj małe prace konserwacja, zmiany płynów filtrów itd.