Opel Corsa E
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Opel Corsa E
Pojawiła się piąta generacja corsy:
http://www.opel.com/news/index/2014/07/new_corsa.html
Pod maską znajdziemy m.in turbodoładowany trzy cylindrowy silnik o pojemności 1.0l, który będzie dostępny w dwóch wariantach: 90 i 115 konnym.
Do wyboru będzie również turbodoładowany silnik o pojemności 1.4 osiągający moc 100 koni i 200Nm momentu obrotowego.
Dodatkowo wielbiciele diesla mogą spodziewać się przeprojektowanego silnika 1.3 CDTI dostępnego również w dwóch wersjach: 55 kW/75 hp oraz 70 kW/95 hp
Silniki spełniają normy emisji spalin Euro6.
Pojawiły się również nowe skrzynie biegów. Obie wersje silnika 1.0 ECOTEC wyposażone zostaną w nową 6 biegową skrzynie manualną. Dostępna będzie również 6 biegowa automatyczna skrzynia biegów oraz zautomatyzowany manual Easytronic 3.0.
Nową corsę wyposażyć będziemy mogli m. in. w biksenonowe lampy z doświetlaniem zakrętów, czujnik martwego pola, "Opel Eye", który odczytuje znaki drogowe, system informujący o nagłej zmianie pasa, a także ostrzegający o kolizji, czujnik ciśnienia w oponach, asystent parkowania, tylną kamerę,asystent ruszania pod górkę, podgrzewaną kierownicę, podgrzewane przednie siedzenia i podgrzewaną przednią szybę, panoramiczny dach.
Przeprojektowane zostało również podwozie i układ kierowniczy, a środek ciężkości jest teraz 5 mm niżej. Dzięki temu auto ma się prowadzić precyzyjniej.
We wnętrzu znajdziemy 7" dotykowy monitor. Jest możliwość podłączenia urządzeń opartych o iOS oraz Android a także sterowania systemem wbudowanym w Corsę za pomocą komend głosowych, dostępna jest także możliwośc korzystania z Bluetooth oraz Siri Eyes Free.
[video][/video]
http://www.opel.com/news/index/2014/07/new_corsa.html
Pod maską znajdziemy m.in turbodoładowany trzy cylindrowy silnik o pojemności 1.0l, który będzie dostępny w dwóch wariantach: 90 i 115 konnym.
Do wyboru będzie również turbodoładowany silnik o pojemności 1.4 osiągający moc 100 koni i 200Nm momentu obrotowego.
Dodatkowo wielbiciele diesla mogą spodziewać się przeprojektowanego silnika 1.3 CDTI dostępnego również w dwóch wersjach: 55 kW/75 hp oraz 70 kW/95 hp
Silniki spełniają normy emisji spalin Euro6.
Pojawiły się również nowe skrzynie biegów. Obie wersje silnika 1.0 ECOTEC wyposażone zostaną w nową 6 biegową skrzynie manualną. Dostępna będzie również 6 biegowa automatyczna skrzynia biegów oraz zautomatyzowany manual Easytronic 3.0.
Nową corsę wyposażyć będziemy mogli m. in. w biksenonowe lampy z doświetlaniem zakrętów, czujnik martwego pola, "Opel Eye", który odczytuje znaki drogowe, system informujący o nagłej zmianie pasa, a także ostrzegający o kolizji, czujnik ciśnienia w oponach, asystent parkowania, tylną kamerę,asystent ruszania pod górkę, podgrzewaną kierownicę, podgrzewane przednie siedzenia i podgrzewaną przednią szybę, panoramiczny dach.
Przeprojektowane zostało również podwozie i układ kierowniczy, a środek ciężkości jest teraz 5 mm niżej. Dzięki temu auto ma się prowadzić precyzyjniej.
We wnętrzu znajdziemy 7" dotykowy monitor. Jest możliwość podłączenia urządzeń opartych o iOS oraz Android a także sterowania systemem wbudowanym w Corsę za pomocą komend głosowych, dostępna jest także możliwośc korzystania z Bluetooth oraz Siri Eyes Free.
[video][/video]
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Re: Opel Corsa E
Mam wrażenie, że wszystkie nowe samochody są na to samo kopyto. Agresywny grill, światła zachodzące na maskę i podobny tył (jakbym widziała fiestę). Do tego wyżyłowane silniki o małej pojemności, które zapewne nie pociągną dłużej niż 10 lat.
Najbardziej podoba mi się Corsa B (ale oczywiście wszystko zależy od gustu)
Najbardziej podoba mi się Corsa B (ale oczywiście wszystko zależy od gustu)
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
obrażasz tym Fiestę moim zdaniem. Ta Corsa jest paskudnaprzyciaga pisze:Mam wrażenie, że wszystkie nowe samochody są na to samo kopyto. Agresywny grill, światła zachodzące na maskę i podobny tył (jakbym widziała fiestę)
Doładowane silniki 1.0 to największy debilizm motoryzacyjny jaki nam dała UE
- przyciaga
- Moderatorzy
- Imię: Ania
- Podziękował;: 3 razy
- Kontakt:
Tak jak napisałam że są gusta i guściki. Może to zboczenie zawodowe, ale naprawdę bardzo mi przypomina Fieste. Faktycznie jest paskudnaSTELMI pisze: obrażasz tym Fiestę moim zdaniem. Ta Corsa jest paskudna
Każdego dnia rośnie liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...
Pamiętaj, wymień świece.
Pamiętaj, wymień świece.
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Już mnie powoli zaczyna trafiać z tym downsizingiem. Ja mam 1.2 45 KM i mam płacić tyle samo za OC co ktoś kto ma 1.0 z turbo i 2x KM??
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej
-
- Świeżak
- Imię: Bartek
- Podziękował;: 20 razy
Mi się podoba co druga generacja Corsy, C to brzydactwo usiłujące się przypodobać do B, a E to odświeżone D. Czekam na eFkę
-
- Świeżak
- Imię: Adam
Ile bym dał by znowu była produkowana corsa B.
Co do corsy E zobaczymy możliwe że jeszcze trochę się zmieni bo trochę zostalo do premiery
Co do corsy E zobaczymy możliwe że jeszcze trochę się zmieni bo trochę zostalo do premiery
- STELMI
- Moderatorzy
- Imię: Piotr
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
sinusoidalnie opel raz robi zajebiste stylistycznie auto raz mega ch..... i tak 5 generacja jest znow ch...
Edit: nie używamy takich słów - pozdrawiam Ania
Edit: nie używamy takich słów - pozdrawiam Ania
-
- Świeżak
Każdy lubi co innego,ale...ta corsa jest okropna:/ Myślałem,że zrobią coś fajnego,a tu lipa.Zgubi się wśród nowych aut gdy wyjedzie na drogę.Jak dla mnie,jeszcze żadna generacja corsy nie pobiła B.
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Licznik jest fajny, ogol deski tez, jednak z zewnatrz to syf...
Jakas taka przepompowana i nieproporcjonalna.
Rowniez jestem zdania ze B i D wygladaja bdb, natomiast A z racji, ze lubie starsze auta rowniez trafia mi w podniebienie...
Jakas taka przepompowana i nieproporcjonalna.
Rowniez jestem zdania ze B i D wygladaja bdb, natomiast A z racji, ze lubie starsze auta rowniez trafia mi w podniebienie...
-
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 1 raz