kosz.
- kubzik123
- Nowy
- Imię: c20ne+1.8E+graty
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: CB projekt "DDG - Dupowóz Das Gleba"
jesli o zawieszenie i felgi chodzi to bedzie to calkiem na koncu najpierw buda potem wnetrze jeszcze jakies malowanie. nadkoli nie przerabiam bo bedzie zrobione tak aby felgi sie zmiescily w ori.dayer41 pisze:Będziesz śmigał na kicie czy na gwincie?
- kubzik123
- Nowy
w planach skóra na przod albo ladne polkubelki , tyl jeszcze nie wiem byle czyste. Oczywiscie musze swoje audio z vectry przerobic by sie zmiescilo a tu juz problem bo ciezko to upchac, trzeba bedzie skrecic nowa skrzynie na wymiar bagaznika. W viki bylo okolo 1KW w corsie poczatkowo bedzie kolo 600rms a zostanie kasy to prawdopodobnie takze udeze w 1kw
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
A jaka jakość tego 1kilo ? Bo sama liczba spoko, ale wiesz, nie jeden mający 300-400 prawdziwego rmsu Ci to zje
No chyba, że ma napierdalać
- kubzik123
- Nowy
firma stx czyli polska firma opinie na temat mocy pozostawiam bo to niema sensu moze byc napisane ze jest np 300 a bedzie 120 albo nawet nie dlatego pomijam ten temat bo to temat rzeka xD Tak jak powiedziales ma napie.... hehe i tak bedzie do normalnego spokojnego sluchania to sie raczej nie nadaje, ale jest zasada zawsze mozna skrecic. Sprzet lezy u mnie w pokoju i zajmuje miejsce po co ma sie marnowac Przyznaje racje, ze jeden glosnik np te 300 z dobrze wyliczona skryznia zagra lepiej niz np 2 takie same w niewyliczonych ale to już zalezy od wielu czynników. Polki co mam na dwoch skrzynia 50l@25Hz oraz 30l@35Hz i trzeba bedzie wyliczyc jedna nowa pod dwa. Wplanach zrobic ekran na przod czyli jakies syki plus glosniki w ori miejscach tak samo tyl i albo wyladuja w tylnych drzwiach dodatkowe pod wzmakiem albo w polce, o tym pomysle potem narazie blacha.Bear_ pisze:A jaka jakość tego 1kilo ? Bo sama liczba spoko, ale wiesz, nie jeden mający 300-400 prawdziwego rmsu Ci to zje
- kubzik123
- Nowy
dzis spawamy dalej. jeszcze z dwa dni spawania zostaly i malowanie. Dzis była przymiarka zawieszenia. Trzebabedzie jeszcze cos wymodzic bo nadal dosc wysoko stoi. Nie stety nie gwint a kit. Z przodu brak dokladki dlatego wyglada na wysoką, ale bedzie dolozona.
- sebano
- Nowy
- Imię: Sebastian
Piekna corsa identyczne nadwozie i kolor jak u mnie Niewiesz przypadkiem czy na seryjnym zawieszeniu zmieszcze koło 195-65-15 ? Powodzenia w projekcie!
- kubzik123
- Nowy
cb 94. Temat opisze pozniej dokladnie jak beda jakies widocznie dzialania i spawanie dokoncze bo nigdy niema na to czasu dlubie 1-3 godzinek dziennie po pracy ile sil w rekach czasem 15 minut bo nie daje wiecej rady. Brakuje mi troche czesci ktorych jeszcze nie kupilem tj, przednia dokladka zderzaka i tylna klapa, p.s kumpel szuka zderzaka cb gsi jakbys ktos mial w rozsadnej cenie. Zdjecia z prac i troche opisu za kilkanascie dni.
- !rafi
- Nowy
- Imię: Rafał
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Z przodu bez problemu, z tyłu u mnie w 5d ledwo weszły, chlapacze musialy wyjsc. Po kilku dniach zmienilem 195/50/15. Idiotyczny pomysł ładować takie pontony do CB, wyglada komicznie.sebano pisze:Niewiesz przypadkiem czy na seryjnym zawieszeniu zmieszcze koło 195-65-15 ?
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Ten 1kW to ma służyć do słuchania muzyki 2 przecznice dalej, czy do czego? Zawsze mega rozśmieszają mnie instalacje audio służące trzęsieniu szybami jak już się wysiądzie i otworzy bagażnik, żeby napie*dalało i była podjarka. Bo czy to nie powinno służyć po prostu do słuchania muzki podczas jazdy? I czy do tego nie wystarczy ledwo kilkadziesiąt watów i może trochę więcej na bas jak się ma leniwy głośnik? Czy jestem już zbyt stary i zbyt rozsądny?
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
Niechce wyjsc na swinie ale slowo projekt przy tuningowanych samochodach musi jednak cos znaczyc. Coraz wiecej widuje ludzi ktorzy zamiast skupic sie i odpierdolic jedne auto robia 2 czasem nawet 3 i w zadnym nie ma szalu
- kubzik123
- Nowy
c.d dzis od rana walcze,matowienie i malowania. Na chwile obecna wyglada tak.
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
Ty to lakierowałeś bez ściągania sierpów, lamp, zderzaków i nawet napisu "swing" ?
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
ja objebalem dejli walkiem dla beki i wyglada 10 razy lepiej niz to
- sebano
- Nowy
- Imię: Sebastian
Ja jak narazie nie będę krytykował , jak zobacze zdjęcia ze zdjętym 'maskowaniem' to wtedy bedzie widać czy robota była fachowa
- kubzik123
- Nowy
Re: CB Dupowóz
miala byc struktura i tak jest dodam lepsze zdjecia.
Jaca po co zdejmowac uszczelki? wystarczy zaslonic.
c.d caloksztalt wyglada mniej wiecej tak wszystko idzie zgodnie z planem wbrew opini i gustu na temat lakieru wyszlo dokladnie tak jak bylo uzgodnione na poczatku ma byc jedyne w swoim rodzaju. Brakuje jeszcze wiekszej gleby i prawdopodobnie szeroka stal.
Jaca po co zdejmowac uszczelki? wystarczy zaslonic.
c.d caloksztalt wyglada mniej wiecej tak wszystko idzie zgodnie z planem wbrew opini i gustu na temat lakieru wyszlo dokladnie tak jak bylo uzgodnione na poczatku ma byc jedyne w swoim rodzaju. Brakuje jeszcze wiekszej gleby i prawdopodobnie szeroka stal.