Corsa B Zynia
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: Corsa B (X18XE1) Zynia
no to przywoz na zlocik, zrobi sie , nie bedziemy sie kladli, zrobi sie z litr i wszystko bedzie pasowac, przynajmniej do momentu wytrzezwienia
- mehes
- Moderator Leader
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Wreszcie jest
Zastanawia mnie tylko ta dobita literka "A" za numerem seryjnym?
Zastanawia mnie tylko ta dobita literka "A" za numerem seryjnym?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
http://www.dbilas-shop.com/Products/Flo ... E::89.htmlmehes pisze: Zastanawia mnie tylko ta dobita literka "A" za numerem seryjnym?
Zestaw pasuje do Corsa C, Meriva A, Tigra TwinTop, zawiera m.in "an electronic update of the ECU"
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Zynio
- Swój
- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
jak słusznie załówarzył m&m jest to z silnika Z18XE bez literki A jest X18XE1 są takie same jedyna różnica inaczej jest zamontowana przepustnica wiec powinna się zmieścić pod maska bez robienia garba na masce-=m&m=- pisze:http://www.dbilas-shop.com/Products/Flo ... E::89.htmlmehes pisze: Zastanawia mnie tylko ta dobita literka "A" za numerem seryjnym?
Zestaw pasuje do Corsa C, Meriva A, Tigra TwinTop, zawiera m.in "an electronic update of the ECU"
- noriad
- Nowy
- Imię: Krzysiek
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ciut nie ma temat, ale póki co nie mam swojego tematu to napiszę tutaj:
Polecam tego użytkownika! Dzięki wielkie Zynio za bezinteresowną pomoc i spędzenie tylu godzin grzebiąc w totalnie obcym aucie btw. cały czas jak patrzyłem na Twoje, to za moje było mi wstyd, że taki parch z niego jest
Polecam tego użytkownika! Dzięki wielkie Zynio za bezinteresowną pomoc i spędzenie tylu godzin grzebiąc w totalnie obcym aucie btw. cały czas jak patrzyłem na Twoje, to za moje było mi wstyd, że taki parch z niego jest
Było 973 cm3, jest 1389 cm3.
- Zynio
- Swój
- Kontakt:
Nie ma za co, ja uważam noriad że trzeba sobie pomagaćnoriad pisze:Ciut nie ma temat, ale póki co nie mam swojego tematu to napiszę tutaj:
-
- Bez listowiec ;-)
- Otrzymał podziękowań: 0
Jest może możliwość obejrzenia gdzieś zdjęć z całego projektu - od początku - bo te z pierwszych stron już przepadły...
Nie musisz wrzucać - wystarczy jak podasz linka ....
- Zynio
- Swój
- Kontakt:
Witam niestety muszę je załadować jeszcze raz lub jeśli ktoś ma serwer i trochę wolnego miejsca do proszę o kontaktOwee pisze:Jest może możliwość obejrzenia gdzieś zdjęć z całego projektu - od początku - bo te z pierwszych stron już przepadły...
co do corsy prace naradzie stoją bo niestety postawiłem na karierę w pracy i miałem trochę egzaminów podnoszących kwalifikacje, prace nad corsa rozpocznę koło grudnia i będę dawał znać na bieżąco
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
grzesiek darmowe konto na fotosiku(wiem ze to nie najwygodniejsze miejsce, ale daje rade) jest na 100 fotek. wspominam o fotosiku bo innych nie kojarze i nie sprawdzalem. dla mnie jest dosc ok.
- Zynio
- Swój
- Kontakt:
Chciałbym coś prywatnego żeby można było wrzucić dużo fotek żeby temat opisać dokładniePorszak pisze:grzesiek darmowe konto na fotosiku(wiem ze to nie najwygodniejsze miejsce, ale daje rade) jest na 100 fotek. wspominam o fotosiku bo innych nie kojarze i nie sprawdzalem. dla mnie jest dosc ok.
ale dzięki za info
- noriad
- Nowy
Co do zdjęć, to ja korzystam z http://smg.photobucket.com/
Na start, jak zobaczyłem, dają 2gb miejsca, a jak się ściągnie ich appkę to dorzucają 8gb.
Dość wygodne przeglądanie, automatyczne tworzenie miniaturek do bbcode... Co mnie mocno zdziwiło, najstarsze pliki na moim koncie są z okolic 2006, i dalej tam są
Na start, jak zobaczyłem, dają 2gb miejsca, a jak się ściągnie ich appkę to dorzucają 8gb.
Dość wygodne przeglądanie, automatyczne tworzenie miniaturek do bbcode... Co mnie mocno zdziwiło, najstarsze pliki na moim koncie są z okolic 2006, i dalej tam są
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Zynio jako użytkownik premium masz możliwość wrzucania zdjęć do swojej osobistej galerii na forumZynio pisze: Witam niestety muszę je załadować jeszcze raz lub jeśli ktoś ma serwer i trochę wolnego miejsca do proszę o kontakt
co do corsy prace naradzie stoją bo niestety postawiłem na karierę w pracy i miałem trochę egzaminów podnoszących kwalifikacje, prace nad corsa rozpocznę koło grudnia i będę dawał znać na bieżąco
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Ooo! i dodawania zalacznikow w postach. zalaczniki lacznie moga miec 100mb. szału nie ma, ale po ogranieciu fotki w paincie juz rozmiar jest calkiem ok.
-
- Bez listowiec ;-)
Zynio, wrzuć proszę zdjęcia z całego projektu - szczególnie mnie interesują te z wymiany bębnów z tyłu na belkę z tarczami - bo chcę coś takiego zrobić u siebie przydałby się jakiś foto manual...
- Zynio
- Swój
- Kontakt:
Jak znajdę troche czasu a tak po zatym to nie zmieniałem belkiOwee pisze:Zynio, wrzuć proszę zdjęcia z całego projektu - szczególnie mnie interesują te z wymiany bębnów z tyłu na belkę z tarczami - bo chcę coś takiego zrobić u siebie przydałby się jakiś foto manual...
-- 7 gru 2014, o 17:09 --
Zacząłem choć to duże słowo, ale przygotowuje się do zamontowania kolektora i zrobienia dobrego dolotu obliczonego oraz zmierzonego pod konkretną wydajność
co do samego kolektora to zastanawiam się jak zamontować przepustnice jeśli jest elektroniką do góry ma wysokość 43mm, jeśli odwrócę ją napędem linki gazu to ma tylko 29,5mm jest to różnica 13,5mm to dużo przy tym że muszę jakoś zmieścić to pod maską przesyłam kilka zdjęć jak to wygląda
Elektroniką do góry
Napędem linki do góry
PS: poprawiłem zdjęcia, ale nie wszystkie do końca tygodnia powinnem się wyrobić i już wszystkie zdjęcia będą się wyświetlać
-
- Bez listowiec ;-)
Zynio - dzięki bardzo za odświeżenie tematu - zdjęcia wymiany bębnów na tarcze są bezcenne, podobnie jak informacja że nie trzeba kupować belki od ASTRY GSI czy VECTRY A GT tudzież COMBI. Pozwolę sobie napisać do ciebie na PW z prośbą o parę informacji odnośnie piasty, tarcz i zacisków - tu nie będę zaśmiecał tematu pytaniami nowicjusza.
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Grzesiek, unies maske i po klopocie, chyba ze za wszelka cena ma byc normalnie.
- Zynio
- Swój
- Kontakt:
Maska już jest uniesiona ale chciałbym wrócić do seriiPorszak pisze:Grzesiek, unies maske i po klopocie, chyba ze za wszelka cena ma byc normalnie.
a tak po za tym udało mi się zdobyć końcówki drążków reakcyjnych oryginał co dzisiaj jest na wagę złota
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
chcesz być cichociemny na maxa?
juz ladne kilka lat temu byly nie do zdobycia, takze farciarz jestes albo dobrze kogoś przycisnąłeś
juz ladne kilka lat temu byly nie do zdobycia, takze farciarz jestes albo dobrze kogoś przycisnąłeś
- raf02
- Nowy
- Imię: Rafał
- Model auta: Corsa B
- Silnik: Saab B204 Turbo
- Podziękował;: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
No naprawdę gratulacje, projekt robi wrażenie.
Corsa B & Saab | 2.0 Turbo projekt
225HP / 347Nm
225HP / 347Nm
- Zynio
- Swój
- Kontakt:
Lewa jest jeszcze jedna w Niemczech , a co do prawej to trzeba kombinować ja znalazłem w TurcjiPorszak pisze:chcesz być cichociemny na maxa?
dużo pomogła mi sama firma w której pracuje, a ten z Turcji nasz klient mi przywiózł bo Turcy nie wysyłają paczek poza swój kraj
- Zynio
- Swój
- Kontakt:
Taki mała informacja dla zainteresowanych udało się pomalować na srebrno napisy i je okleiłem aby potem pomalować na czarno cały kolektor zdjęcia naradzie jak zostało oklejone napisy w sobotę dam zdjęcia jak to wygląda na gotowo
oprócz tego jest już zrobiona przepływomierz na większa średnicę, jest oprócz tego przygotowany poprawiony soft dla niej do sterownika żeby nie było przekłamania
z lewej strony nowa przepływomierz z podstawką wyciętą z seryjnej przepływki, z prawej strony seryjna przepływka
oprócz tego jest już zrobiona przepływomierz na większa średnicę, jest oprócz tego przygotowany poprawiony soft dla niej do sterownika żeby nie było przekłamania
z lewej strony nowa przepływomierz z podstawką wyciętą z seryjnej przepływki, z prawej strony seryjna przepływka
- noriad
- Nowy
Fajne
Ale nie lepszy byłby mat ? Nie będzie się za bardzo świecić pod maską ?
Ale nie lepszy byłby mat ? Nie będzie się za bardzo świecić pod maską ?
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt: