Dostawczy speed :)
-
- Nowy
- Imię: Darek
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Dostawczy speed :)
Przedstwaiam Wam autko ,którym często się przemieszczam ale ,które fabrycznie było bardzo mułowate.
Opel Combo 1.7D ISUZU i całe 60KM rocznik 1994. Oczywiście czarne
Niedawno została do silnika dołożona turbina z corsy B 1.5TD. Całość P&P pasuje na głowicę od combo.
Autko już zrobiło się żwawsze ale mimo to nie dawało mi satysfakcji z jazdy więc trzeba było już konkretniej podejść do tematu Decyzja była jedna. Zawór MBC oraz zegar boost i ustawić większe ciśnienie doładowania jak i dawke paliwa bo pompa na to pozwala
Zawór ustawiony na maksymalnie 1,5 bara. Moc mniej więcej ok 100KM moment 240Nm
Koszty. Turbina z kolektorem 100zł
Pompa wtryskowa VE R 305 z silnika corsy T4EC1 100zł
Zawór MBC 114zł
Zegar boost 70zł
wężyki , opaski 20zł
Robota 0zł
----- Teraz przyśpiesza tak ,że cieszy ryja --------
-- 18 sty 2015, o 13:24 --
Dzis na trasie wolsztyn - poznań combo nieco męczyłem pana z passata 1.9TDI
Opel Combo 1.7D ISUZU i całe 60KM rocznik 1994. Oczywiście czarne
Niedawno została do silnika dołożona turbina z corsy B 1.5TD. Całość P&P pasuje na głowicę od combo.
Autko już zrobiło się żwawsze ale mimo to nie dawało mi satysfakcji z jazdy więc trzeba było już konkretniej podejść do tematu Decyzja była jedna. Zawór MBC oraz zegar boost i ustawić większe ciśnienie doładowania jak i dawke paliwa bo pompa na to pozwala
Zawór ustawiony na maksymalnie 1,5 bara. Moc mniej więcej ok 100KM moment 240Nm
Koszty. Turbina z kolektorem 100zł
Pompa wtryskowa VE R 305 z silnika corsy T4EC1 100zł
Zawór MBC 114zł
Zegar boost 70zł
wężyki , opaski 20zł
Robota 0zł
----- Teraz przyśpiesza tak ,że cieszy ryja --------
-- 18 sty 2015, o 13:24 --
Dzis na trasie wolsztyn - poznań combo nieco męczyłem pana z passata 1.9TDI
-
- Nowy
Re: Dostawczy speed :)
Nie jest to demon prędkości ale w stosunku do serii przyśpiesza baaardzo żwawo. Corsa 1.6Gsi moze się czasem grubo zdziwić. Niestety szybko nie da sie tym jechac bo przy ok 175km/h telepie juz budą i robi się nieciekawie.
- Bartek_gutek
- Nowy
- Imię: Bartek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Fajnie, nieduże koszty modyfikacji silnika a efekt jest jakieś aluski na lato do tego masz??
-
- Nowy
Jest wersja letnia także jak w każdym aucie których mam 4. Opony 185/60 R14 tarcze brembo nacinane hebel 256x24 z calibry.
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Hmmm a to nie zdechnie za szybko? Czy to jest to samo, w sensie bebechy, co tds z astry tylko bez turbiny i z inną pompą no i bez IC ?
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej
-
- Nowy
Nie zdechnie. Znam kumpla co z tego silnika ma 150KM i jeździ to. Silnik jest taki sam jak w astrze F ale w astrze turbina ma szersze wyjście i efektywniej dmucha. Pozatym jest też IC czego u mnie nie ma. Na wiosnę będzie icek frontalny taki sam jak mam w tigrze. Zimą spokojnie bez IC można latać ale jak się zrobi cieplej i dasz czadu to potem efektywonać spada bo zbyt gorące powietrze idzie ,w którym mniej tlenu jest.
U mnie jest turbina z corsy 1.5TD. Silnik wcześniej był wolnossakiem. Jedyny problem tej przeróbki to było smarowanie turbiny bo isuzu z astry ma smarowanie z pierwszej panewki a tu w bloku nawet otworu nie było. Jednak zrobiłem to z magistarli smarowania vacum pompy. Węże ciśnieniowe z hansa flex i jest oki
Spływ oleju to już pesta. Nawiercony otwór w bloku i krócieć.
Sprzęgło też nie dawało rady ale jest mocniejsze. Wleciała też inna skrzynia biegów , długa F16 i teraz przy ok 100km/h obrotomierz pokazuje 2,5 obr.
Na tym etapie koniec z podnoszeniem mocy bo inne zabawki trzeba ogarnąć.
U mnie jest turbina z corsy 1.5TD. Silnik wcześniej był wolnossakiem. Jedyny problem tej przeróbki to było smarowanie turbiny bo isuzu z astry ma smarowanie z pierwszej panewki a tu w bloku nawet otworu nie było. Jednak zrobiłem to z magistarli smarowania vacum pompy. Węże ciśnieniowe z hansa flex i jest oki
Spływ oleju to już pesta. Nawiercony otwór w bloku i krócieć.
Sprzęgło też nie dawało rady ale jest mocniejsze. Wleciała też inna skrzynia biegów , długa F16 i teraz przy ok 100km/h obrotomierz pokazuje 2,5 obr.
Na tym etapie koniec z podnoszeniem mocy bo inne zabawki trzeba ogarnąć.
- Bartek_gutek
- Nowy
- Kontakt:
zapodaj jeszcze kierke z gsi trójramienną i będzie po sportowemu
http://allegro.pl/kierownica-tworzywo-o ... 23766.html
http://allegro.pl/kierownica-tworzywo-o ... 23766.html
-
- Nowy
Kiere mam do założenia od corsy/tigry po lifcie ale nie mam czasu tego zrobić.
Combo słuzy do wożenia wszystkiego bo szkoda mi osobowych aut. Z konkretnych to audi R8 ale narazie nie jeździ bo trzeba zrobić, celica VII gen. No i tigra któa na łeb bije już toykę pod wzgledem mocy.
Combo słuzy do wożenia wszystkiego bo szkoda mi osobowych aut. Z konkretnych to audi R8 ale narazie nie jeździ bo trzeba zrobić, celica VII gen. No i tigra któa na łeb bije już toykę pod wzgledem mocy.
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
No powiem Ci, że nagle corsa z ostatniego rocznika produkcji z dieslem nabrała dla mnie sensu
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej
- Bartek_gutek
- Nowy
- Kontakt:
To sie pochwał tą Tigrą na forum teżdarco16v pisze:Kiere mam do założenia od corsy/tigry po lifcie ale nie mam czasu tego zrobić.
-
- Nowy
Jest na forum tylko nie wstawiłem wszystkich zdjęć. Temat ma nazwę Tigra 2.0T
-
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Hieronim
- Otrzymał podziękowań: 0
Witam,
Piszę Panowie i Panie ( jak są ) w sprawie moich combolotów. Mam 2 z silnikami 1.7D Isuzu i jeszcze 1 szukam a planuję zrobić swap na c20xe. 3 silniki już kupiłem kompletne i teraz pojawił się problem.... szukam kogoś kto zrobi to dobrze... Dlaczego a dlatego, że koledze "mechanik" zrobił to tak, że łapa poszła a kolega cudem żyje Widzę tu piękne przeróbki i nie ukrywam, że 2 miesiące szukam po różnych forach kogoś z doświadczeniem a o to ciężko... Comboloty mogę dostarczyć z silnikami wszędzie a jestem z Lwówka Wlkp. Jeśli tu nie znajdę pomocy to cały plan swapu padnie.
Piszę Panowie i Panie ( jak są ) w sprawie moich combolotów. Mam 2 z silnikami 1.7D Isuzu i jeszcze 1 szukam a planuję zrobić swap na c20xe. 3 silniki już kupiłem kompletne i teraz pojawił się problem.... szukam kogoś kto zrobi to dobrze... Dlaczego a dlatego, że koledze "mechanik" zrobił to tak, że łapa poszła a kolega cudem żyje Widzę tu piękne przeróbki i nie ukrywam, że 2 miesiące szukam po różnych forach kogoś z doświadczeniem a o to ciężko... Comboloty mogę dostarczyć z silnikami wszędzie a jestem z Lwówka Wlkp. Jeśli tu nie znajdę pomocy to cały plan swapu padnie.
Myślę, że pod dobrym adresem się znalazłeś, napisz do autora tego tematu
niektóre Panie też czytają i przyglądają się temu wszystkiemu z ukrycia
pozdrawiam
niektóre Panie też czytają i przyglądają się temu wszystkiemu z ukrycia
pozdrawiam