Peter pisze:Chamulcę
Corsa GSI 1.8 16V by Peter - Borsa
- Peter
- Nowy
- Imię: Piotr
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Corsa GSI 1.8 16V by Peter - Borsa
Jezus Maria jaki strzał w oba kolana ... Już poprawiłem z góry przepraszam , nie przeczytałem tego co napisałem ....STELMI pisze:Peter napisał(a):
Chamulcę
- -=m&m=-
- Website Admin
- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
fotele prezentują się super
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Peter
- Nowy
dzięki szukam do nich mat grzewczych bo do Recaro nawet nie dzwonie bo jak mi wywalą cenę to pewnie 1/2 wartości foteli
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
- Otrzymał podziękowań: 0
jakie potrzebujesz te maty ? bo mam kilka do audi jak co, może przypasują...
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
- Peter
- Nowy
wymiary byś mi podał , jakieś zdjęcia jak masz i cene na pw najlepiej
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
- Otrzymał podziękowań: 0
jutro coś ogarnę
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
- Peter
- Nowy
Więc znowu zima idzie nie ubłaganie ... Więcej może będzie czasu dla samochodu ...
Plany na zimę :
-Obszyć deskę w alcantarze i skórze samochodowej tak samo tunel środkowy ...
-Pomalować w kolor nową lotkę , konsole środkową
-Skończyć mocowanie uchwytu na kubki
-Skończyć elektrykę
-Zmienić klemy na takie rozpinane żeby można było aku szybciej wyciągać
-Parę plastików z wnętrza idzie do spawania ...
- Dopasować mocowanie dla nowych foteli
- Nowa kierownica z wypinaną nabą
- Do lamp zamontować rigni cob i dołożyć drugą soczewkę
- Pomalować gładką klapę i pozakładać siłownik
- kupić nowe grube kable do akumulatora
I pewnie coś po drodze jeszcze wymyślę
Ile z tego uda mi się zrobić czas pokaże ....
Ostatnio przypasowałem lotkę
a wczoraj rozebrałem lampy
Plany na zimę :
-Obszyć deskę w alcantarze i skórze samochodowej tak samo tunel środkowy ...
-Pomalować w kolor nową lotkę , konsole środkową
-Skończyć mocowanie uchwytu na kubki
-Skończyć elektrykę
-Zmienić klemy na takie rozpinane żeby można było aku szybciej wyciągać
-Parę plastików z wnętrza idzie do spawania ...
- Dopasować mocowanie dla nowych foteli
- Nowa kierownica z wypinaną nabą
- Do lamp zamontować rigni cob i dołożyć drugą soczewkę
- Pomalować gładką klapę i pozakładać siłownik
- kupić nowe grube kable do akumulatora
I pewnie coś po drodze jeszcze wymyślę
Ile z tego uda mi się zrobić czas pokaże ....
Ostatnio przypasowałem lotkę
a wczoraj rozebrałem lampy
- Peter
- Nowy
Mały update
Przyszły parę dni temu klaksony firmy hella supertone
Głośność około 118 dB ...Tylko kurde wczoraj okazało się za mojego zderzaka nie będzie ich widać a w takim celu były kupione dlatego odsprzedałem je znajomemu do Subaru tam lepiej to wygląda ...
Wczoraj przyszedł też cały zderzak z dokładką i halogenami szkoda że nie ma kratek od gsi ale to muszę znaleźć alledrogo
a tak będzie wyglądał po przeróbkach ... Muszę go wygładzić , pomalować spasować z lampami ... I zrobić patent na przednią tablicę ...
Przyszły parę dni temu klaksony firmy hella supertone
Głośność około 118 dB ...Tylko kurde wczoraj okazało się za mojego zderzaka nie będzie ich widać a w takim celu były kupione dlatego odsprzedałem je znajomemu do Subaru tam lepiej to wygląda ...
Wczoraj przyszedł też cały zderzak z dokładką i halogenami szkoda że nie ma kratek od gsi ale to muszę znaleźć alledrogo
a tak będzie wyglądał po przeróbkach ... Muszę go wygładzić , pomalować spasować z lampami ... I zrobić patent na przednią tablicę ...
- Peter
- Nowy
Poszło pwszymi870 pisze:Kolego, gdzie zamawiałeś klaksony ??
- Peter
- Nowy
Mały up
Z przodu już są pozakładane błotniki i maska wróciła na swoje miejsce ...
Przymierzałem nowy zderzak po nowym roku idzie w końcu do spawania i malowania ... Może uda się dorwać w normalnych pieniądzach kratki z gsi wesji ... Zastanawiam się nad halogenami led
Kupiłem też przy okazji klemy quick realse
I czysty miedziany przewód 50mm ^2 do akumulatora plusowy i minusowy ... Teraz muszę to bezpośrednio do rozrusznika i alternatora podpiąć żeby spadki był jak najmniejsze i długość jak najkrótsza ....
Auto odpalone jest problem z tą przepustnicą bo co kupię to jedna gorsza od drugiej .... A nikt nie chce się podjąć naprawy ... "Bo w tych vdo to Panie jaja są ze przepustnicą i jak się to tknie to się wszystko potem sypie " gdzie zadzwonię to jak usłyszą vdo z18xe to że sie nie podejmują bo regeneracja nic nie daje lub jakieś dziwne tłumaczenie ...
Po świętach tunel środkowy i deska jak się dogadam z tapicerem idą do obszycia w altare i skórę
Z przodu już są pozakładane błotniki i maska wróciła na swoje miejsce ...
Przymierzałem nowy zderzak po nowym roku idzie w końcu do spawania i malowania ... Może uda się dorwać w normalnych pieniądzach kratki z gsi wesji ... Zastanawiam się nad halogenami led
Kupiłem też przy okazji klemy quick realse
I czysty miedziany przewód 50mm ^2 do akumulatora plusowy i minusowy ... Teraz muszę to bezpośrednio do rozrusznika i alternatora podpiąć żeby spadki był jak najmniejsze i długość jak najkrótsza ....
Auto odpalone jest problem z tą przepustnicą bo co kupię to jedna gorsza od drugiej .... A nikt nie chce się podjąć naprawy ... "Bo w tych vdo to Panie jaja są ze przepustnicą i jak się to tknie to się wszystko potem sypie " gdzie zadzwonię to jak usłyszą vdo z18xe to że sie nie podejmują bo regeneracja nic nie daje lub jakieś dziwne tłumaczenie ...
Po świętach tunel środkowy i deska jak się dogadam z tapicerem idą do obszycia w altare i skórę
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Panie, kawal przewodu zarzuciles, ale z dobrym naddatkiem przynajmniej. a klemy w jakim celu?
- Peter
- Nowy
W sumie jak się zastanowić to zwykle tez by mogły być , ale jak juz kupiłem to założe ... Kabla nie zalowalem bo w bardzo atrakcyjnej cenie był
- Peter
- Nowy
Mały up
Auto odpaliło bez problemów , myślałem że będzie jakiś problem , ale obyło się bez tego , na początku była mała potyczka z hamulcem bo nie szło odpowietrzyć , ale doszedłem co było źle ... Muszę teraz wyprać w środku wykładzinę bo się ubrudziła i poskładać środek do końca ....
Został mi problem z pompą abs'u nie wiem czy się nie zatarła przez to że leżała bez płynu ??... Obecnie nie mam jej założonej , podłożyłem rozdzielacz płynu hamulcowego i korektor siły hamowania na tył ...
Jakby ktoś mógł podpowiedzieć jak sprawdzić te elektrozawory czy się nie zapiekły ? To byłbym wdzięcznym
Auto odpaliło bez problemów , myślałem że będzie jakiś problem , ale obyło się bez tego , na początku była mała potyczka z hamulcem bo nie szło odpowietrzyć , ale doszedłem co było źle ... Muszę teraz wyprać w środku wykładzinę bo się ubrudziła i poskładać środek do końca ....
Został mi problem z pompą abs'u nie wiem czy się nie zatarła przez to że leżała bez płynu ??... Obecnie nie mam jej założonej , podłożyłem rozdzielacz płynu hamulcowego i korektor siły hamowania na tył ...
Jakby ktoś mógł podpowiedzieć jak sprawdzić te elektrozawory czy się nie zapiekły ? To byłbym wdzięcznym
- Peter
- Nowy
Mały up
Jako że dzisiaj miałem trochę wolnego to postanowiłem że spróbuje włożyć nowe fotele ... W Renualt fotele są niżej osadzone i przez to stelaż do nich jest strasznie ciężki. A dwa po pełnym rozłożeniu w górę ,fotel jest strasznie wysoki przez co nie wchodzi mi do auta .Po złożeniu wchodzi, ale dotyka prawie podsufitki i siedzi się strasznie wysoko
Parę minut główkowania jak te fotele są zbudowane i po chwili wyciągałem dolne szyny wraz z podnoszeniem. U pasażera jest ta sama sytuacja ...
Teraz muszę z starych foteli wyciągnąć prowadnicę i spróbować zaadaptować tak aby była regulacja wysokości lub podpatrzę jak wygląda to w corsie d OPC , ewentualnie zamówić w recaro szyny pod moje auta
Fotele i deska na wiosnę dam do obszycia w skórę i alkantarę ...
W aso musiałem też kupić nowe uchwyty do progów , przy demontażu łamię się praktycznie połowa z nich wiec wziąłem cały zapas jaki mieli ...
Jako że dzisiaj miałem trochę wolnego to postanowiłem że spróbuje włożyć nowe fotele ... W Renualt fotele są niżej osadzone i przez to stelaż do nich jest strasznie ciężki. A dwa po pełnym rozłożeniu w górę ,fotel jest strasznie wysoki przez co nie wchodzi mi do auta .Po złożeniu wchodzi, ale dotyka prawie podsufitki i siedzi się strasznie wysoko
Parę minut główkowania jak te fotele są zbudowane i po chwili wyciągałem dolne szyny wraz z podnoszeniem. U pasażera jest ta sama sytuacja ...
Teraz muszę z starych foteli wyciągnąć prowadnicę i spróbować zaadaptować tak aby była regulacja wysokości lub podpatrzę jak wygląda to w corsie d OPC , ewentualnie zamówić w recaro szyny pod moje auta
Fotele i deska na wiosnę dam do obszycia w skórę i alkantarę ...
W aso musiałem też kupić nowe uchwyty do progów , przy demontażu łamię się praktycznie połowa z nich wiec wziąłem cały zapas jaki mieli ...
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
Tak lipa ztym fotelami, wd opc tez siedzi sie jak na taborecie i czesci idei wkładania kubełka upada, ale taka konstrukcja dzisiajszych aut. u czestera w focusie równiez te recaro sa wysoko zaontowane. jak wsiadam do opc to jakbym na taborecie siedział szczegolnie przeskakujac z kubla z niebieskiej.
jesli nie ma dla Ciebie znaczenia reulacja to moze poprostu montuj n sztywno. to zaoszczedzi sporo cm na wysokosc.
jesli nie ma dla Ciebie znaczenia reulacja to moze poprostu montuj n sztywno. to zaoszczedzi sporo cm na wysokosc.
- Peter
- Nowy
Wykrecilem te mocowania co było fabrycznie i szukam teraz jakiś niski szyn, a regulacje wysokości sobie podaruje chyba ze cos ze znajomym wymysle ... Na sztywno nie chce za bardzo ich mocowac bo regulacja czasami sie przydaje ...
- Peter
- Nowy
Mały up
Od dłuższego czasu nosiłem się z zrobieniem BBK u siebie w aucie pod felgę 17'
Ostatnio znalazłem gościa który miał kilka kompletów zacisków w okazyjnej cenie ...
Więc długo się nie zastanawiałem
Tarcza 330x28 lancia delta ... Już zamówiona jutro do odbioru
Klocki Ate Ceramic w InterCarsie leżą na półce i czekają na odbiór
Musze jeszcze kupić przewody w stalowym oplocie
I zostało mi tylko skonstruować adapter do zacisku i wyciąć albo na laserze albo strumieniem wody
No i potem malowanie i składanie wszystkiego na nowych gumkach i tłoczkach
Od dłuższego czasu nosiłem się z zrobieniem BBK u siebie w aucie pod felgę 17'
Ostatnio znalazłem gościa który miał kilka kompletów zacisków w okazyjnej cenie ...
Więc długo się nie zastanawiałem
Tarcza 330x28 lancia delta ... Już zamówiona jutro do odbioru
Klocki Ate Ceramic w InterCarsie leżą na półce i czekają na odbiór
Musze jeszcze kupić przewody w stalowym oplocie
I zostało mi tylko skonstruować adapter do zacisku i wyciąć albo na laserze albo strumieniem wody
No i potem malowanie i składanie wszystkiego na nowych gumkach i tłoczkach
- STELMI
- Moderatorzy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
- Peter
- Nowy
Na pewno Dystans będzie potrzebny tutaj na zdjęciu jest 20 mm
Dzisiaj przynajmniej już wiem , że mogłem większą tarcze zamówić bo siada pod 334mm i 345mm tutaj felga musi mieć inne ramiona a min jaka tarcza musi być to 324 mm x 26 mm
Dzisiaj przynajmniej już wiem , że mogłem większą tarcze zamówić bo siada pod 334mm i 345mm tutaj felga musi mieć inne ramiona a min jaka tarcza musi być to 324 mm x 26 mm
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
z jednej strony fajnie, a z drugiej moim zdaniem troche chyba przesada, ale wygladac bedzie
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
a co z tyłem? Jak ma być z przodu tarcza ogromna, a z tyłu jak od roweru to tak se będzie wyglądać
- Peter
- Nowy
Tarcza odebrane
Na razie przymierzone czy w ogóle wejdą zaciski z tarczą
"I żeby sztywna była furka
z przodu musi być rozpórka"
Tylko na spokojnie nie wszystko na raz
Na razie przymierzone czy w ogóle wejdą zaciski z tarczą
"I żeby sztywna była furka
z przodu musi być rozpórka"
I na tył też przyjdzie poraSTELMI pisze:a co z tyłem? Jak ma być z przodu tarcza ogromna, a z tyłu jak od roweru to tak se będzie wyglądać
Tylko na spokojnie nie wszystko na raz
- Peter
- Nowy
Pompa hamulcowa napewno trzeba większą bo to zwykla to nawet nie pierdnie , opony chyba miałeś na myśli 205 bo 305 to musiałbym auto poszerzać żeby to upchac . Opona to pewnie slick wpadnie ...Taki zacisk jak skończę to napewno jakoś będzie wyglądał za felgą i napewno poprawi hamowanie w jakimś tam stopniu
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
Nie, nie pomyliłem się, miałem na myśli dokładnie tyle ile napisałem, czyli 305. 205 spłonie przy dotknięciu pedału.
Slick, czyli auto do jazdy na lawecie?
Rozumiem opcję, że duży hamulec, to fajny hamulec, ale przy takim pierdzikółku ważącym tonę na oponkach 205 trzeba też myśleć o modulacji siły hamowania. Tutaj jej chyba nie będzie, bo hamulec przeznaczony jest do samochodu, który wagowo i trakcyjnie jest odległy od takiej Corsy o zylion lat świetlnych.
Rozumiem opcję, że duży hamulec, to fajny hamulec, ale przy takim pierdzikółku ważącym tonę na oponkach 205 trzeba też myśleć o modulacji siły hamowania. Tutaj jej chyba nie będzie, bo hamulec przeznaczony jest do samochodu, który wagowo i trakcyjnie jest odległy od takiej Corsy o zylion lat świetlnych.
- Peter
- Nowy
Wiem do czego zmierzasz narazie hamulce mam w częściach , poskladam wszystko i będziemy widzieć
- STELMI
- Moderatorzy
- Kontakt:
Re:
mówisz tak jak ci, co mają 1.4 i twierdzą, że nie mają trakcji. Auto ma kilka pozycji hamulca, a nie tylko zerojedynkowo!markos pisze:Nie, nie pomyliłem się, miałem na myśli dokładnie tyle ile napisałem, czyli 305. 205 spłonie przy dotknięciu pedału.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
Ty też uważasz, że 17 tłoczków i tarcza o średnicy dużej pizzy to coś w sam raz do takiego wozidełka? No to spoko, ja uważam inaczej. Myślę, że to jest MEGA overkill i rzecz absolutnie nie do wykorzystania. Pominę już fakt, że gdyby zastosować tu jakiś mniejszy zacisk i mniejsze tarcze, co całość byłaby lżejsza - z tego byłoby więcej dobrego dla tego auta niż z samej wielkości, która nie przełoży się na nic poza wyglądem. Ostatecznie o sile hamowania i tak zadecyduje opona, a tutaj nie będzie wyścigowego slicka, żeby to wykorzystać.