Witam.
Mam taki nietypowy problem , wczoraj po rozkręceniu środkowej konsoli , gdy kręcę pokrętłem od temperatury to w okolicy zegarów ( lewego nawiewu ) są jakieś dziwne dźwięki ( coś podobnego do migacza ) . Miał ktoś podobny problem lub wie jak go rozwiązać ? (Lewy nawiew nie był ruszany).
Stukanie w nawiewach.
- Ernest20
- Świeżak
- Imię: Ernest
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Stukanie w nawiewach.
Sam u siebie rozkręcałem środkową konsolę ale nic mi nie stukało i nie stuka . Musiałeś raczej w jakiś sposób naruszyć klapkę połączoną z pokrętłem za pomocą cięgna i stąd te `dźwięki`. Klapka ta zamyka/ otwiera dopływ powietrza idącego przez nagrzewnicę. Raczej czeka Cię ponowny demontaż i sprawdzenie tego wszystkiego . Bynajmniej ja bym tak zrobił, pozdro.PockeT pisze:Witam.
Mam taki nietypowy problem , wczoraj po rozkręceniu środkowej konsoli , gdy kręcę pokrętłem od temperatury to w okolicy zegarów ( lewego nawiewu ) są jakieś dziwne dźwięki ( coś podobnego do migacza ) . Miał ktoś podobny problem lub wie jak go rozwiązać ? (Lewy nawiew nie był ruszany).
- Świeżak
- Imię: Krzysiu
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Stukanie w nawiewach.
Niestety dalej tak samo raczej już tego nie naprawie bo nie wiem co jest powodem. Dzięki za odpowiedz.Ernest20 pisze:Sam u siebie rozkręcałem środkową konsolę ale nic mi nie stukało i nie stuka . Musiałeś raczej w jakiś sposób naruszyć klapkę połączoną z pokrętłem za pomocą cięgna i stąd te `dźwięki`. Klapka ta zamyka/ otwiera dopływ powietrza idącego przez nagrzewnicę. Raczej czeka Cię ponowny demontaż i sprawdzenie tego wszystkiego . Bynajmniej ja bym tak zrobił, pozdro.PockeT pisze:Witam.