CIORNA KOZA - Corsa B 1,2 --> C16SE
-
- Nowy
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: CIORNA KOZA - Corsa B 1,2 --> C16SE
Ładnie poleciałeś z tematem, mi się nie chciało lakierować przy przekładaniu silnika i teraz trochę żałuję bo straszy rdzą
- Maćko
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Silnik siedzi, było trochę walki z tematem kabli, ale forum okazało się pomocne i udało się w nocy odpalić
https://www.youtube.com/watch?v=VmacuccQj5o
https://www.youtube.com/watch?v=VmacuccQj5o
- Maćko
- Nowy
SWAP ukończony, teraz pozostało poogarniać inne rzeczy z nim powiązane. Wpadają hamulce 256 z Astry na przód, będę też chyba jeszcze kombinował z dolotem. Na razie wsadziłem puszkę od 1,2, bo żadna inna się nie mieści, ale to jednak trochę tłamsi silnik. Czy w takim razie pakować stożek, czy nie ma to sensu i zostawić jednak tak jak jest?
Fota pod machą, bo jeszcze nic nie wrzucałem. Jest jeszcze trochę bałaganu, m.in. upaprany filtr itd. będzie lepiej Zastanawiam się jeszcze nad rozpórką w chromie/polerce.
W weekend zrobiłem Corsą trasę do Wrocławia i z powrotem, na S-ce próbowałem się z Passatem 1,8 turbo kolegi, idzie w miarę równo póki Passek nie zyska przewagi przy wyższych prędkościach dzięki turbince Także ogólnie jestem mega zadowolony.
Przy okazji kumpel fotograf ogarnął mi fajne foty
Fota pod machą, bo jeszcze nic nie wrzucałem. Jest jeszcze trochę bałaganu, m.in. upaprany filtr itd. będzie lepiej Zastanawiam się jeszcze nad rozpórką w chromie/polerce.
W weekend zrobiłem Corsą trasę do Wrocławia i z powrotem, na S-ce próbowałem się z Passatem 1,8 turbo kolegi, idzie w miarę równo póki Passek nie zyska przewagi przy wyższych prędkościach dzięki turbince Także ogólnie jestem mega zadowolony.
Przy okazji kumpel fotograf ogarnął mi fajne foty
- CorsaCG
- Nowy
- Imię: Michał
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Bartek_gutek
- Nowy
- Imię: Bartek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Ładne fotki, Corsa fajnie się prezentuje, ale przydałoby się inne koło, bo to troche ubogo wygląda przy tym Passacie
- Maćko
- Nowy
Passat jest w innym stylu, Corsa ma być w innym, tu nie będzie naciągów czy spasów, koło zostaje to, które jest, bo zwyczajnie mi się podoba Jedno co bym chciał zmienić, to opuścić auto jeszcze ze 2-3cm, ale zobaczymy.
Co do felg, może zmieni się kolorystyka, bo narodziła mi się w głowie taka koncepcja:
Co sądzicie?
Co do felg, może zmieni się kolorystyka, bo narodziła mi się w głowie taka koncepcja:
Co sądzicie?
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
nie rób tego
tak jak jest jest dobrze, a jak nie chcesz zmieniać koła to może full poler? i troszkę niżej
tak jak jest jest dobrze, a jak nie chcesz zmieniać koła to może full poler? i troszkę niżej
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
- Bartek_gutek
- Nowy
- Kontakt:
Popieram przedmówcekoziolek pisze:nie rób tego
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
Nie chcesz naciagow to zamow sobie opony 165/50, juz chuj z naciagiem ale temu autu bedzie po prostu lepiej na takich oponach. Skrec zawias w dol a te zastraszajace 6 j szerokosci powypychaj dystansami, bedzie dobry oem+
- Maćko
- Nowy
Auto pójdzie w dół jak w przyszłym roku założę gwint Opony chciałbym o niższym profilu w sumie, no ale cóż, mądry Polak po szkodzie, na razie mam za dużo wydatków, rzeczy do ogarnięcia w tym roku itd. Kilka elementów, jak prawe drzwi, tylna klapa, zderzaki muszę oddać do lakiernika, ogarnąć z przodu hamulce z Astry, blacharkę spodu itd. Aczkolwiek ogólnie rzecz biorąc jak najbardziej chcę iść w ładny OEM+
- Maćko
- Nowy
Panowie, jakiś czas temu zakupiłem sobie nowy wyświetlacz, dziś go w końcu odpakowałem i rozebrałem i...możecie mi wytłumaczyć, o co chodzi z tą konstrukcją zamiast zwykłych żarówek? Domyślam się, że może chodzić o to, żeby nie gasła data po włączeniu radia, ale jak to ogarnąć teraz? Jestem lewy w elektryczne rzeczy
- CorsaCG
- Nowy
Co to jest >?>
wydaje mi się że ktoś wmontował tam diody i zasilił je z pomocą tych luźnych przewodów :p
Pytanie gdzie były podpięte >?
Oryginalnie masz takie prowadzenia metalowe w gnieździe bagnetowym żarówki.
Można kupić diody z gotowym gniazdem T5 zdaje się to jest
wydaje mi się że ktoś wmontował tam diody i zasilił je z pomocą tych luźnych przewodów :p
Pytanie gdzie były podpięte >?
Oryginalnie masz takie prowadzenia metalowe w gnieździe bagnetowym żarówki.
Można kupić diody z gotowym gniazdem T5 zdaje się to jest
- Maćko
- Nowy
W ramach wymiany wyświetlacza zabrałem się za odświeżanie i lekkie ożywianie deski. Konsolę i daszek od wyświetlacza pomalowałem na grafitowo.
Niestety z montażem będę musiał trochę poczekać. Myślałem, że po usunięciu tych diód, które pokazywałem wyżej, zastanę gniazda na żarówki, wkręcę je sobie i elo. Niestety, w miejscu styku jednej żarówki z płytką ktoś przylutował jakieś gluty Także chyba udam się po pomoc do jakiegoś elektryka i jak się da, to z dwóch wyświetlaczy zrobi jeden działający
Niestety z montażem będę musiał trochę poczekać. Myślałem, że po usunięciu tych diód, które pokazywałem wyżej, zastanę gniazda na żarówki, wkręcę je sobie i elo. Niestety, w miejscu styku jednej żarówki z płytką ktoś przylutował jakieś gluty Także chyba udam się po pomoc do jakiegoś elektryka i jak się da, to z dwóch wyświetlaczy zrobi jeden działający
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
Lutownica, odsysacz do cyny 5 min roboty i po sprawie.
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej
- Maćko
- Nowy
No ta, tylko kwestia po co ktoś wgl coś takiego wycudował Ale zobaczymy, zrobię tak jak mówisz.
- CorsaCG
- Nowy
- prymasso
- Użytkownik Premium
Przy przerabianiu oświetlenia na diody led lub taśmę ledową z tego miejsca najłatwiej poprowadzić zasilanie.Maćko pisze:No ta, tylko kwestia po co ktoś wgl coś takiego wycudował
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej
- Maćko
- Nowy
Coś nie mam szczęścia z tym...Poprzedni problem ogarnąłem, wszystko ładnie złożyłem do kupy i okazało się, że pół oświetlenia panelu nie działa, więc muszę wszystko od nowa rozebrać
Druga kwestia, na wyświetlaczu nie wyświetla się temperatura, ino kreski. Zimne luty? Taśma?
Z lepszych wiadomości to w końcu udało mi się upolować progi GSi z sierpami. Jakby ktoś miał zaślepki, chociaż jedną, to proszę o info
Druga kwestia, na wyświetlaczu nie wyświetla się temperatura, ino kreski. Zimne luty? Taśma?
Z lepszych wiadomości to w końcu udało mi się upolować progi GSi z sierpami. Jakby ktoś miał zaślepki, chociaż jedną, to proszę o info
- prymasso
- Użytkownik Premium
Zimne luty na złączu TIDa to standard, ale najczęściej objawia się resetowaniem daty, godziny, ale cóż zawsze można poprawić luty a gdy to nie pomoże to sprawdzić czy za zderzakiem masz w ogóle czujnik temperatury.
- Maćko
- Nowy
Czujnik mam i jest sprawny, bo stary wylany wyświetlacz pokazywał temperaturę.
- Maćko
- Nowy
Poskładana konsola
Przymiarka progów, już nie mogę się doczekać aż je założę
Garażowa niedziela z kumplami
Przymiarka progów, już nie mogę się doczekać aż je założę
Garażowa niedziela z kumplami
- CorsaCG
- Nowy
No
Progi GSi zakupiłeś
Spoko miejscówa, garażyk na uboczu.
Cisza i spokój do modzenia
Progi GSi zakupiłeś
Spoko miejscówa, garażyk na uboczu.
Cisza i spokój do modzenia
- prymasso
- Użytkownik Premium
Fajnie Ci to wyszło. Ten knefel od obiegu zamkniętego/otwartego też bym pomalował.
- Maćko
- Nowy
Zakupiłem tłumik Lexmaul od kolegi Baros22. Przeszedł renowację za zabójczą kwotę 20zł. Myślę, że nie wygląda źle
Tłumik wygląda wręcz bardzo dobrze
firma porządna, chwali się wyszukiwanie i odnawianie takich perełek, u siebie robiłam podobnie z tłumikiem Irmschera - zrobił mi to kolega za śmieszną cenę, podczas gdy większość "fachowców-tłumikarzy" mówiła że nadaje się tylko i wyłącznie na złom!
Świetny pomysł z grafitową konsolą, do kompletu robisz jeszcze uchwyty drzwi, coś jeszcze?
Czym malowałeś?
firma porządna, chwali się wyszukiwanie i odnawianie takich perełek, u siebie robiłam podobnie z tłumikiem Irmschera - zrobił mi to kolega za śmieszną cenę, podczas gdy większość "fachowców-tłumikarzy" mówiła że nadaje się tylko i wyłącznie na złom!
Świetny pomysł z grafitową konsolą, do kompletu robisz jeszcze uchwyty drzwi, coś jeszcze?
Czym malowałeś?
- Maćko
- Nowy
Co do grafitowych dodatków we wnętrzu, malowane były sprayami Motip. Do kompletu będą jeszcze rączki drzwi, osłony przy lusterkach, ale to przy okazji wymiany boczków na czarne, i na desce pewnie jeszcze klapka od zapalniczki
- Maćko
- Nowy
Przez ostatni czas zostało zrobione trochę blacharki: prawe tylne nadkole wewnętrzne, tylna prawa podłużnica, i kawałki podłogi bagażnika. Za jakiś czas kolejna część: progi, tylny pas i wnęka koła zapasowego. Poza tym wymieniłem świece na nowe oryginalne GM, do wymiany są jeszcze przewody zapłonowe. W związku z poszukiwaniem przyczyny problemów ze schodzeniem do wolnych obrotów, odwiedziłem kolegę ja37 (dzięki za pomoc ) żeby podpiąć się pod Opcoma. Jest co ogarniać...
A ze zmian to w końcu, po długich poszukiwaniach udało się! W sobotę nabyłem drogą kupna półkubełki wraz z kanapą, boczkami i praktycznie wszystkimi czarnymi plastikami wnętrza. Dziś wszystko pojechało do prania i jak wróci i ogarnę czas, to robimy przekładkę No i muszę w końcu założyć tłumik, bo jakoś się jeszcze nie zebrałem do tego
A tak się pakuje wnętrze Corsy do wnętrza Corsy
A ze zmian to w końcu, po długich poszukiwaniach udało się! W sobotę nabyłem drogą kupna półkubełki wraz z kanapą, boczkami i praktycznie wszystkimi czarnymi plastikami wnętrza. Dziś wszystko pojechało do prania i jak wróci i ogarnę czas, to robimy przekładkę No i muszę w końcu założyć tłumik, bo jakoś się jeszcze nie zebrałem do tego
A tak się pakuje wnętrze Corsy do wnętrza Corsy
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
- Bartek_gutek
- Nowy
- Kontakt:
wnętrze z wersji sport zawsze fajnie wygląda widzę że fotel kierowcy w fajnym stanie, szukałem dobrego fotela ale ciężki temat, najlepszy byłby fotel pasażera z anglika
- CorsaCG
- Nowy
Elegancko Spoko że trafiła się okazja i skorzystałeś :p
Osobiście uważam że wnętrze z sporta jest ładniejsze niżeli to z Gsi.
Osobiście uważam że wnętrze z sporta jest ładniejsze niżeli to z Gsi.