brak mocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych i diesla montowanych w Corsie B.
ODPOWIEDZ
majk548
Bez listowiec ;-)
Imię: michal
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

brak mocy

Post autor: majk548 »

witam mam problem z corsa b silnik 1.0jak mu odbije to mocy nie ma muli na 3 biegu bujnie sie do 40 i nee chce dalej ciagnac :shock: poradzcie cos prosze
c-77
Nowy

Re: brak mocy

Post autor: c-77 »

zmien silnik lub auto!
a tak na poważnie to napisz czy swieci check,jakies błędy,silnik pracuje cicho czy grzechocze?
mariusz6793
Świeżak
Imię: Mariusz

Re: brak mocy

Post autor: mariusz6793 »

1) Najpierw sprawdź i ewentualnie wymień podstawowe rzeczy:
- filtry: szczególnie powietrza i paliwa
- świece
2) Odłącz przepływomierz.
Ostatnio przerabiałem temat zamulania, szarpania, braku możliwości szybszej jazdy.
Gdy go odłączysz to na stałe zapali się kontrolka "check engine", może gorzej pracować na biegu jałowym i ruszać z miejsca, ale podczas jazdy powinno być znacznie lepiej niż z podłączonym przepływomierzem.
Jeśli tak będzie to masz winowajcę. Przy podmiance przepływki lub jej ponownym podłączeniu kontrolka gaśnie, zostaje tylko ślad w pamięci komputera, który nie ma wpływu na jazdę.
3) Paliwo z pewnego źródła? Może jakieś syfiaste?
c-77 pisze:napisz czy swieci check,jakies błędy
U mnie co jakiś czas wywalało błąd sondy lambda, szarpał, zamulał, nie chciał się rozpędzić, założyłem chyba trzy używane i jedną nową i błąd występował. Okazało się, że mam walnięty przepływomierz.
Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch sprawnych sond lambda (oryginał i nowa dokupiona).
Na szczęście mogłem zwracać używane sondy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”