brak mocy
Re: brak mocy
zmien silnik lub auto!
a tak na poważnie to napisz czy swieci check,jakies błędy,silnik pracuje cicho czy grzechocze?
a tak na poważnie to napisz czy swieci check,jakies błędy,silnik pracuje cicho czy grzechocze?
-
- Świeżak
- Imię: Mariusz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: brak mocy
1) Najpierw sprawdź i ewentualnie wymień podstawowe rzeczy:
- filtry: szczególnie powietrza i paliwa
- świece
2) Odłącz przepływomierz.
Ostatnio przerabiałem temat zamulania, szarpania, braku możliwości szybszej jazdy.
Gdy go odłączysz to na stałe zapali się kontrolka "check engine", może gorzej pracować na biegu jałowym i ruszać z miejsca, ale podczas jazdy powinno być znacznie lepiej niż z podłączonym przepływomierzem.
Jeśli tak będzie to masz winowajcę. Przy podmiance przepływki lub jej ponownym podłączeniu kontrolka gaśnie, zostaje tylko ślad w pamięci komputera, który nie ma wpływu na jazdę.
3) Paliwo z pewnego źródła? Może jakieś syfiaste?
Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch sprawnych sond lambda (oryginał i nowa dokupiona).
Na szczęście mogłem zwracać używane sondy...
- filtry: szczególnie powietrza i paliwa
- świece
2) Odłącz przepływomierz.
Ostatnio przerabiałem temat zamulania, szarpania, braku możliwości szybszej jazdy.
Gdy go odłączysz to na stałe zapali się kontrolka "check engine", może gorzej pracować na biegu jałowym i ruszać z miejsca, ale podczas jazdy powinno być znacznie lepiej niż z podłączonym przepływomierzem.
Jeśli tak będzie to masz winowajcę. Przy podmiance przepływki lub jej ponownym podłączeniu kontrolka gaśnie, zostaje tylko ślad w pamięci komputera, który nie ma wpływu na jazdę.
3) Paliwo z pewnego źródła? Może jakieś syfiaste?
U mnie co jakiś czas wywalało błąd sondy lambda, szarpał, zamulał, nie chciał się rozpędzić, założyłem chyba trzy używane i jedną nową i błąd występował. Okazało się, że mam walnięty przepływomierz.c-77 pisze:napisz czy swieci check,jakies błędy
Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch sprawnych sond lambda (oryginał i nowa dokupiona).
Na szczęście mogłem zwracać używane sondy...