Corsa B Greg0r
- gregor9144
- Nowy
- Imię: Gregor
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Corsa B Greg0r
Witam wszystkich, przyszedł ten czas kiedy trzeba w końcu zaprezentować swoja Chabrową strzałę. Trochę danych technicznych;p
MODEL: Corsa B, 3D
WERSJA: Swing
ROK: 1993
SILNIK: c16nz
ZAWIESZENIE: Seria
HAMULCE: Seria
WYDECH: Brak kata, reszta seria
KOŁA: 15" ET 35 175/55/15
WNĘTRZE: Seria
WYPOSARZENIE:
-Wspomaganie kierownicy
-Elektryczne szyby
-Elektryczne podgrzewane lusterka
Korsine dostałem w spadku po dziadku, była to zwyczajnie wyglądająca Corsa o kolorze morskim. Pewnego pięknego dania naszła mnie myśl aby z tej zwyczajnej zrobić niezwyczajna ;d Pierwsze za co się zabrałem to silnik, fabrycznie siedziała tam "bestia" 1.2 8v o mocy 45km.. aktualnie jest poczciwy 1.6 8v 75km. Wiadomo 75km to niedużo ale jak na samochód o tak małych gabarytach jeździ się przyjemnie, można już trochę powyprzedzać nie to co przy 1.2 gdzie wyprzedzałem tylko ciągniki, rowery i skutery;p Następnym krokiem w metamorfozie, był nowy kolorek i oczywiście wykurzenie rudej.. co nie było łatwym zadaniem. Kolorek to granatowy królewski z palety motocyklowej SUZUKI. O to co wyszło;)
MODEL: Corsa B, 3D
WERSJA: Swing
ROK: 1993
SILNIK: c16nz
ZAWIESZENIE: Seria
HAMULCE: Seria
WYDECH: Brak kata, reszta seria
KOŁA: 15" ET 35 175/55/15
WNĘTRZE: Seria
WYPOSARZENIE:
-Wspomaganie kierownicy
-Elektryczne szyby
-Elektryczne podgrzewane lusterka
Korsine dostałem w spadku po dziadku, była to zwyczajnie wyglądająca Corsa o kolorze morskim. Pewnego pięknego dania naszła mnie myśl aby z tej zwyczajnej zrobić niezwyczajna ;d Pierwsze za co się zabrałem to silnik, fabrycznie siedziała tam "bestia" 1.2 8v o mocy 45km.. aktualnie jest poczciwy 1.6 8v 75km. Wiadomo 75km to niedużo ale jak na samochód o tak małych gabarytach jeździ się przyjemnie, można już trochę powyprzedzać nie to co przy 1.2 gdzie wyprzedzałem tylko ciągniki, rowery i skutery;p Następnym krokiem w metamorfozie, był nowy kolorek i oczywiście wykurzenie rudej.. co nie było łatwym zadaniem. Kolorek to granatowy królewski z palety motocyklowej SUZUKI. O to co wyszło;)
- Maćko
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
Re: Corsa B Greg0r
Skoro zdecydowałeś się na oponę i niskim profilu, to obniż ją trochę, bo straszne dziury w nadkolach Ładny kolor, myslę, że ładnie by do niego pasowały arteby black
- dr3d2i0r
- Nowy
- Imię: Kamil
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Ładna corsa. kolor fajny . biały dach dobry pomysł.
Lusterka jak dla mnie nie pasują. może w całości białe ładniej by wyglądały...
Dlaczego lakierując auto nie zmieniłeś zderzaka na poliftowy?
Przy feldze 15" i tej oponie możesz jechać jak najniżej się da a i tak będzie traktor
miałem tak przy 7j et 29 przód i 19 tył. i było 10-11 cm do hokeja przód, z 9 cm do tłumika środkowego, ale u Ciebie go nie widzę żeby wisiał.
Ja mam 1.4i, więc miskę mam wyżej jak hokej Ty masz większy silnik więc nie wiem jak wisi miska.
Lusterka jak dla mnie nie pasują. może w całości białe ładniej by wyglądały...
Dlaczego lakierując auto nie zmieniłeś zderzaka na poliftowy?
Przy feldze 15" i tej oponie możesz jechać jak najniżej się da a i tak będzie traktor
miałem tak przy 7j et 29 przód i 19 tył. i było 10-11 cm do hokeja przód, z 9 cm do tłumika środkowego, ale u Ciebie go nie widzę żeby wisiał.
Ja mam 1.4i, więc miskę mam wyżej jak hokej Ty masz większy silnik więc nie wiem jak wisi miska.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2014, o 01:15 przez dr3d2i0r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Laski, kox, szastanie forsą, to nie dla mnie jeżdżę Corsą"
Zapraszam na FanPage!
https://www.facebook.com/Dr3d2i0rCorsaB
Zapraszam na FanPage!
- gregor9144
- Nowy
W niedalekiej przyszłości będzie -40/-40, więc dziury powinny się zmniejszyć.. wiem razi po oczach;p A o takich lampach też myślałem i wpadną po świecie Matki boskiej pieniężnej Dzięki za opinie
-- 23 maja 2014, o 09:40 --
-- 23 maja 2014, o 09:52 --
-- 23 maja 2014, o 09:40 --
Właśnie z tym lakierowaniem było trochę przygód, miałem takiego "zajebistego" speca że mi połamał pierwszy zderzak, przy wycinaniu pobił szybę i dużo można by było opowiadać... nocy by nie starczyło. Korsine malował mi od 5 maja 2013 do 28 września 2013, przez ten czas korsa była 3 razy przemalowywana bo coś nie kryło i poszło na nia 3 litry bazy... czyli busa można by było pędzlem malować. A na polerke czekam do tej pory. Wracając do tego zderzaka, plan był taki że zostanie założony zderzak od gsi ale z racji tego iż taki zderzak za rozsądne pieniądze ciężko znaleźć a poliftowe jakoś mi nie podchodzą, postanowiłem zostawić taki jaki jest i czekać na okazje z gsidr3d2i0r pisze: Dlaczego lakierując auto nie zmieniłeś zderzaka na poliftowy?
-- 23 maja 2014, o 09:52 --
Tak jak wspominałem wyżej planuje obniżyć tak aby nie rzucały się w oczy dziury w nadkolach, czyli -40 myślę że powinno styknąć.. a druga sprawa to taka aby tego auta nie okaleczyć w sensie takim że jak będzie bardzo nisko to nigdzie nie pojadę na ryby Tłumik nie wisi bo nowy, od "kata" do końca. Do tego uchwyty przygięte i jest równiutko z podwoziemdr3d2i0r pisze: Przy feldze 15" i tej oponie możesz jechać jak najniżej się da a i tak będzie traktor
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
- Otrzymał podziękowań: 0
albo rybki, albo...gregor9144 pisze: a druga sprawa to taka aby tego auta nie okaleczyć w sensie takim że jak będzie bardzo nisko to nigdzie nie pojadę na ryby
lusterka w kolor budy, zderzak z polifa, arteby no i gleba, a fajnie to wyjdzie
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
-
- Bez listowiec ;-)
świetnie ją zrobiłeś, no po prostu idealnie dopasowana stylistyka, te auta powinny w takim stanie wychodzić z fabryki
- dr3d2i0r
- Nowy
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
problem jest taki ze tył -40 będzie wyglądał. z przodu nadal zostanie prześwit
Może rozglądnij się na gwintem na przód a kitem na tył?;>
Może rozglądnij się na gwintem na przód a kitem na tył?;>
"Laski, kox, szastanie forsą, to nie dla mnie jeżdżę Corsą"
Zapraszam na FanPage!
Zapraszam na FanPage!
-
- Świeżak
- Imię: Mateusz
Chyba na odwrót, z przodu nie będzie prześwitu, a z tyłu będzie większy,sam mam -40mm i przy kole 15 calowym z oponą 195/50 przód leży idealnie, na równi z nadkolem, a tył jest ciut wyżej.
- gregor9144
- Nowy
Dzięki za miłe słowa Tak jak wspomniałem w wcześniejszym poście samochód malował mi lakiernik, dlaczego pytasz?. Koziolek, fakt na glebie wygląda o niebo lepiej. Co do tego zawieszenie to myślałem również o koni sport'ach z regulacją twardości, autem jeżdżę na co dzień, robię sporo kilometrów i nie chce z niego wysiadał z bólem czterech liter. Tak więc zastanawiam się co z tym fantem zrobić czy same sprężyny 40/40 czy zestaw od koni na przód a z tyłu -40.
-
- Świeżak
- Imię: Adam
Pytam bo ja mam tez corse do malowania i się zastanawiam czy dałbym radę sam
A poza tym fajna jedna ze starszych cors
A poza tym fajna jedna ze starszych cors
- gregor9144
- Nowy
Szczerze to jakbym teraz miał malować swoja strzale to malowałbym sam, teorie się zna i praktyki się trochę liznęło. Na pewno zrobiłbym dokładniej i nie waliłbym szpachli w dziury które są na wylot tylko zaspawał, co u mnie miało miejsce.. Wiadomo z nakładaniem lakieru mógłby być mały problem bo to trochę większa filozofia, ale za którymś razem by się udało Moim zdaniem jak ktoś robi dla siebie to zrobi to na zicher, a jak daje się pierwszemu lepszemu to zrobi to.. ale na "odpi*rdol" aby się tylko pół roku potrzymało i do widzenia. Szkoda kasy i nerwów, wiem to bo u mnie miał to miejsce. Oczywiście nie mówię tu o zakładach które robią to profesjonalnie. Tylko o tych typkach z garażykiem pod domem i oczywiście nie mówię tu o wszystkich.
- gregor9144
- Nowy
Nowy nabytek przywieziony z Opola od Alvaro, dzięki i pozdrawiam
Szykuje się kolejna corsa c20xe.
- CorsaCG
- Nowy
- Imię: Michał
Czyli nabyłeś skubańca :p
Gratulację
Czas pomyśleć na zmianą motorowni, tym bardziej że mam możliwość nabycia silnika w cenie złomu za kg
Gratulację
Czas pomyśleć na zmianą motorowni, tym bardziej że mam możliwość nabycia silnika w cenie złomu za kg
- gregor9144
- Nowy
Udało się nabyć cały komplet z corsy Alvaro;p Tylko teraz zostało mi do skołowania kilka gratów i zabierać się za przeszczep
- gregor9144
- Nowy
- maximo
- Nowy
- Imię: Dariusz
Czarna komora w granatowej corsie, to lubie Fajnie ze wpadlo xe napewno bedziesz mial duzo radosci, a skoro dzieja sie juz takie powazne tuningi moze czas pozbyc sie nie wygladajacych lusterek i dachu a na dodatek ogarnac moze zawias i felge zeby auto robilo robote.
- gregor9144
- Nowy
Juz niedługo białe lusterka wyleca, corsa pójdzie do malowania;) Prawdopodobnie kolor tez będzie inny, zobaczymy w planach tez inne wnętrze, może coś się obszyte jakimś fajnym materialem
- gregor9144
- Nowy
- gregor9144
- Nowy
- gregor9144
- Nowy
Panowie w jakiej pozycji ma być korektor oktanowy żeby było na 98, tak czy odwrotnie?
- gregor9144
- Nowy
-
- Nowy
- Model auta: Corsa A
- Silnik: 20XE
- Otrzymał podziękowań: 4 razy