Black Audi A8 by koziołek
-
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Black Audi A8 by koziołek
Super auto, doskonały lakier i świetne zdjęcia , wszystkie wcześniejsze zmiany ze smakiem , całość tworzy naprawdę znakomitą furę , jeździłbym
- koziolek
- Nowy
- Imię: Dawid
- Otrzymał podziękowań: 0
no to kolejne zmiany
Dariusze sprzedane, i kupiłem coś bardzo podobnego
Rial Daytona Race 20'' 2x9J i 2X10,5J
spróbuje je jednak sprzedać, ale jak sie nie uda to lądują na aucie
we wnętrzu też parę zmian, wrzuciłem fabryczną navi z polskim menu i aktualnymi mapami zamiast kaseciaka
i niedługo montuję kierownice F1 z możliwością zmiany biegów
o taką:
pozdrawiam !
Dariusze sprzedane, i kupiłem coś bardzo podobnego
Rial Daytona Race 20'' 2x9J i 2X10,5J
spróbuje je jednak sprzedać, ale jak sie nie uda to lądują na aucie
we wnętrzu też parę zmian, wrzuciłem fabryczną navi z polskim menu i aktualnymi mapami zamiast kaseciaka
i niedługo montuję kierownice F1 z możliwością zmiany biegów
o taką:
pozdrawiam !
Moja Corsa -->corsa-b-by-koziolek-t70960.html
- CorsaCG
- Nowy
- Imię: Michał
- koziolek
- Nowy
prawdopodobnie ta pierwsza opcja jednak siądzie u mnie nie wiem na jak długo, ale chyba bedzie
- koziolek
- Nowy
jeszcze nic... nie chce oddać za tanio moich riali i troche sie to przeciąga
teraz chodzi mi po głowie jeszcze koło mmr
ogólnie trochę bieda w 20 calach w sieci i najbardziej podobają mi się te moje riale, ale nie wejdą do a8 za uja
teraz chodzi mi po głowie jeszcze koło mmr
ogólnie trochę bieda w 20 calach w sieci i najbardziej podobają mi się te moje riale, ale nie wejdą do a8 za uja
- Maćko
- Nowy
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
A nie myślałeś o jakimś niesztampowym kole, np. jakimś vipowym japońskim? Megablast niedawno sprowadził cały kontener różnych felg z Japonii, powinni mieć coś ciekawego
- koziolek
- Nowy
tak biorę jego oferty pod uwage, ale ma tam tylko trzy komplety, które przypasuje do audi i są w normalnej cenie (musze doliczyć jeszcze odnowienie tych felg i opony)
http://allegro.pl/felgi-riverside-agetr ... 34793.html
http://allegro.pl/felgi-trafficstar-rts ... 19810.html
http://allegro.pl/felgi-ssr-vienna-ross ... 90973.html
http://allegro.pl/felgi-riverside-agetr ... 34793.html
http://allegro.pl/felgi-trafficstar-rts ... 19810.html
http://allegro.pl/felgi-ssr-vienna-ross ... 90973.html
- koziolek
- Nowy
koło kupione na ten sezon zostaje (chyba, że znajdę coś lepszego ) ale zastanawiam się czy dać je do polerki wibracyjnej czy lakierować...
mam obawy do jednego i do drugiego, polerka fajna, ale boje się, że wyjdzie jak chrom czego nie chce, a z lakierowaniem jest problem taki, że srebrny rotor zleje się z małym polerowanym rantem i śrubkami, a ciemnego nie chce bo mi się nie podoba
kupiłem takie jak te z fotki, BBS RS II 9 i 10J wklęsłe
a polerka by wyszła +/- tak, ale ja bym jeszcze zrobił złote śrubki i centralną śrubę
mam obawy do jednego i do drugiego, polerka fajna, ale boje się, że wyjdzie jak chrom czego nie chce, a z lakierowaniem jest problem taki, że srebrny rotor zleje się z małym polerowanym rantem i śrubkami, a ciemnego nie chce bo mi się nie podoba
kupiłem takie jak te z fotki, BBS RS II 9 i 10J wklęsłe
a polerka by wyszła +/- tak, ale ja bym jeszcze zrobił złote śrubki i centralną śrubę
-
- Nowy
Znowu mody ze smakiem i na plus ,koło też dobrze siądzie, ale srebrne jak ze zdjęcia
- koziolek
- Nowy
trochę odświeżę temat
finalnie zostałem z Rialami z czego jestem bardzo zadowolony
jeszcze muszę powalczyć z dystansami i przód trochę wyciągnąć, a tył schować troszkę.
kilka fotek po umyciu.
dzisiaj oddałem zderzaki do lakierowania bo miały kilka rys i w przyszłym tygodniu audi jedzie na detaling środka i delikatne odświeżenie lakieru
finalnie zostałem z Rialami z czego jestem bardzo zadowolony
jeszcze muszę powalczyć z dystansami i przód trochę wyciągnąć, a tył schować troszkę.
kilka fotek po umyciu.
dzisiaj oddałem zderzaki do lakierowania bo miały kilka rys i w przyszłym tygodniu audi jedzie na detaling środka i delikatne odświeżenie lakieru
- Porszak
- Support Team Leader
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
i ta felga jest git, spooko to wyglada. czy jazdna na 20" jest inna niz na 18" czy w osemce poprostu tego nie czuc?
- koziolek
- Nowy
na zimowych balonach 18" jest wygodniej, ale na 20 jest tylko trochę gorzej
-
- Nowy
Opona jednak mogłaby być nieco większa ,albo i całe koło, przynajmniej na tych zdjęciach
Dużo zabawy z montażem radia z navi było ? Wiązkę miałeś w aucie czy dokładałeś ? Jakaś dodatkowa antena jest potrzebna ??
Dużo zabawy z montażem radia z navi było ? Wiązkę miałeś w aucie czy dokładałeś ? Jakaś dodatkowa antena jest potrzebna ??
- koziolek
- Nowy
20'' do a8 d2 jest jak dla mnie w sam raz i jedyne co bym dodał to trochę więcej dystansu z przodu bo koło jest za mocno schowane, ale już nad tym pracujeszymi870 pisze:Opona jednak mogłaby być nieco większa ,albo i całe koło, przynajmniej na tych zdjęciach
tak to wygląda z tyłu:
do zamiany na navi potrzebowałem:
- stelaż 2 din
- dekor/drewno pod 2 din
- inny klimatronic ( węższy o +/- 10mm)
- tuner TMC
- wiązkę już przerobioną pod taką przekładkę przez człowieka, który się tym zajmuje
- centralkę navigationplus dx - też kupiłem u tego faceta z wgranymi aktualnymi mapami i polskim językiem navi i menu
- antenę miałem w klapie bo zmieniałem ją na USA i był tam otwór montażowy
w sumie sama przekładka była do zrobienia w domu bo dostałem instrukcję co gdzie podłączyć, ale jak się okazało do kilku rzeczy musiałem dojść sam
- koziolek
- Nowy
dawno nic tu nie pisałem, a audi wiozła młodą parę do ślubu w lipcu i dostała w nagrodę małą sesyjkę dopiero dzisiaj dostałem fotki
z innych rzeczy to powoli umiera skrzynia i chyba po nowym roku wleci manual co sprawi, że audi będzie trochę żwawsza
z innych rzeczy to powoli umiera skrzynia i chyba po nowym roku wleci manual co sprawi, że audi będzie trochę żwawsza
- koziolek
- Nowy
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
jazdy chwila, a skrobania 30min? tez polatalem, u nas byl mroz i samo odpasc z nadkoli nie chcialo.
jak pierwszy raz chcialem tej wielkosci autem polatac po wcale nie malym parkingu to po corse mialem stracha i wrazenie, ze parking za maly lol
niezle gada, chyba nie seria? jak ten wydech wyglada x,y-pipe?
jak pierwszy raz chcialem tej wielkosci autem polatac po wcale nie malym parkingu to po corse mialem stracha i wrazenie, ze parking za maly lol
-
- Nowy
- Imię: Darek
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Nieźle sie taki prom prowadzi Kiedyś woziłem szefa A8 D3 4,2 TDI. Cóż moge powiedzieć , auto tak wypasione ze brak słów. Do tego jak na tak ciężką budę zbierało się idealnie. Przy 200km/h w kabinie szum jak w corsinie przy 40km/h Nie wiem jaki masz silnik bo nie czytałem od początku ale auto na pewno zacnie jedzie i się prowadzi
- koziolek
- Nowy
nie skrobałem bo audi stoi w garażuPorszak pisze:jazdy chwila, a skrobania 30min? tez polatalem, u nas byl mroz i samo odpasc z nadkoli nie chcialo.
faktycznie miejsca musi być trochę, żeby sobie spokojnie pokręcić bączki nagrałem tylko urywek zabawy bo mój kamerzysta był przeziębiony hehe
wydech mam pełen przelot... zamiast katów jakieś zamienniki bliżej mi nie znane bo poprzedni właściciel coś zmieniał, później ori H-pipe dalej zamiast środkowego wrzuciłem przelotowy i do końca rury jest głośno i to jest wersja rozwojowa bo niedługo wrzucę jakiś końcowy, żeby tak nie darła japy
a8 jest całe aluminiowe i nie jest takie ciężkie jakby się mogło wydawać. moja waży 1850kg z ciężkim automatem i 4.2, a najlżejsza wersja 2,8 i manual ma około 1500kgdarco16v pisze:Nieźle sie taki prom prowadzi Kiedyś woziłem szefa A8 D3 4,2 TDI. Cóż moge powiedzieć , auto tak wypasione ze brak słów. Do tego jak na tak ciężką budę zbierało się idealnie. Przy 200km/h w kabinie szum jak w corsinie przy 40km/h Nie wiem jaki masz silnik bo nie czytałem od początku ale auto na pewno zacnie jedzie i się prowadzi
prowadzi się bardzo fajnie i napęd Q też jest super, ale moja obniżona i utwardzona wersja nie jest już tak wygodna jak seria, chociaż nie narzekam i przez przejazd kolejowy przejadę bez zatrzymywania i z całkiem normalnym komfortem
- koziolek
- Nowy
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt:
wiklinowe fotele z przodu?
ok, a skad decyzja taka, jakie zalety w stosunku do obecnego zawiasu? tak ogolnie ciekawy jestem motywacji.
sam ogarniasz?
ok, a skad decyzja taka, jakie zalety w stosunku do obecnego zawiasu? tak ogolnie ciekawy jestem motywacji.
sam ogarniasz?
- koziolek
- Nowy
nie nie... będę robił sobie pokrowiec na kierownice z tego
zdecydowałem się na air bo zawsze mi się to podobało i chciałem mieć takie regulowane zawieszenie
na postoju to pięknie siądzie, a podczas jazdy bede miał tak jak teraz lub wyżej jeśli bedzie trzeba
okucia robi mi człowiek z forum A8team.pl, który ma u siebie air i ogarnia takie tam różne modyfikacje
całą resztę robię sam i w sumie pod koniec czerwca powinno to już działać
zdecydowałem się na air bo zawsze mi się to podobało i chciałem mieć takie regulowane zawieszenie
na postoju to pięknie siądzie, a podczas jazdy bede miał tak jak teraz lub wyżej jeśli bedzie trzeba
okucia robi mi człowiek z forum A8team.pl, który ma u siebie air i ogarnia takie tam różne modyfikacje
całą resztę robię sam i w sumie pod koniec czerwca powinno to już działać
- Porszak
- Support Team Leader
- Kontakt: